Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Județul Hunedoara are încă un reprezentant la cea mai prestigioasă universitate din lume. Eleva Amira Abugararah, admisă la Harvard

Publicat

pe

Amira Abugararah, elevă a Liceului Tehnologic “Mihai Viteazu” din Vulcan, a fost admisă pentru a-și continua studiile la Universitatea Harvard, din Statele Unite ale Americii (SUA).

Vestea extraordinară vine după ce un alt elev hunedorean, olimpic la informatică, Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, a fost admis pentru a-și continua studiile la cea mai bună universitate din lume, Harvard.

“Județul Hunedoara are de azi încă un reprezentant al școlii românești la cea mai prestigioasă universitate din lume, HARVARD University, U.S.A. Eleva noastră, a Liceului Tehnologic ,,Mihai Viteazu” din Vulcan, Amira Abugararah este mândria colectivului de profesori și elevi. Suntem mândri de tine, Amira, de intrarea ta în rândul studenților de la Harvard, îți dorim să trăiești experiențe unice și să nu uiți niciodată de unde ți-ai luat zborul! Succes, Amira!”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu” din Vulcan.

Amira Abugararah este o elevă iminentă, care s-a remarcat prin rezultate deosebite. A fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara.

Maria Ștefănie, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, i-a felicitat public pe ambii elevi hunedoreni admiși la prestigioasa universitate din SUA, cât și pe părinții și profesorii acestora care s-au preocupat de frumoasa lor educație, dorindu-le mult succes în continuare.

Advertisement

Actualitate

FOTO| Zăpadă ca în toiul iernii, la Straja și în Parâng

Publicat

pe

Redactat de

În stațiunea montană Straja, din Valea Jiului, a nins ca în toiul iernii. Noul strat de zăpadă s-a așternut peste tot.

În mediul online au fost publicate imagini cu ninsoarea care și-a făcut apariția de duminică și care a transformat peisajul în unul hibernal, în mijlocul primăverii.

Zăpadă la Schitul Straja. Sursa foto: Dimitrie Ivașco/Facebook

Și în Parâng, iarna a revenit, stațiunea fiind acoperită cu un strat consistent de zăpadă.

Sursa foto: Stațiunea Parâng/Facebook

Citeste mai mult ...

Actualitate

O asociere de cinci firme vrea să realizeze locuințe sociale la Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Un consorțiu format din cinci companii a prezentat o ofertă pentru a construi blocurile din Aninoasa.

Administrația locală a lansat o licitație pentru a construi urgent locuințe sociale în oraș, iar acest consorțiu a fost singurul care a prezentat o ofertă pentru primul lot. Consorțul este format din firmele VALNEL CONSTRUCT S.R.L., INSTALATII GEVIS SRL, ELECTRO VLADI, SELLM S.R.L, PARVA ELECTRIC, și s-a angajat să proiecteze și să construiască blocurile 1, 2, 3 și 5 din ansamblul locativ.

Aceste blocuri sunt parte a unui proiect esențial pentru comunitatea locală, oferind locuințe adecvate și durabile. Conform evaluării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, impactul cutremurelor de pământ din februarie 2023 a deteriorat numeroase locuințe, punând locuitorii în pericol și necesitând intervenții urgente. Condițiile de locuire actuale nu sunt conforme cu normele și legislația în vigoare, necesitând construirea rapidă a unor unități de locuit sigure și conforme normelor de proiectare. Proiectul va consta în construirea a patru blocuri cu patru etaje, furnizând în total 80 de apartamente, destinate să găzduiască aproximativ 160-170 de persoane.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Deva: Peste două milioane pentru modernizarea unui imobil

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Deva a demarat procesul de licitație pentru contractul de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu.

Autoritățile locale din Deva lansează o licitație pentru lucrările de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Creșterea Eficienței Energetice a Blocului de Locuințe 76”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Scopul proiectului este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și a altor aspecte legate de siguranță și sustenabilitate. Valoarea contractului este de aproximativ 2,55 milioane lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie. Prin acest proiect, autoritățile locale își propun să contribuie la crearea unui mediu urban mai sigur și mai sustenabil pentru comunitatea locală.

Prin intermediul acestui proiect, se urmărește nu doar modernizarea infrastructurii locuințelor, ci și dezvoltarea unor mecanisme eficiente de monitorizare a performanțelor, pentru a asigura că investițiile vor genera beneficii pe termen lung.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate