Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

L-aţi văzut? A plecat din centrul de plasament la numai trei ore după ce a fost găsit de polițiști

Publicat

pe

UPDATE: Minorul plecat voluntar de la un centru de plasament din Uricani a fost depistat vineri, la prânz, de către polițiști, pe raza orașului Petrila. Potrivit reprezentanților IPJ Hunedoara, minorul nu a fost victimizat pe durata absenței din centru și va fi reîncredințat reprezentanților unității.

 

Un adolescent în vârstă de 17 ani este căutat de polițiști după ce, la nici trei ore după ce oamenii legii l-au găsit și condus în centrul de plasament în care este internat, a fugit. Polițiștii din Uricani au fost alertați de reprezentanta unei case de tip familial din Uricani, joi dimineața. Aceasta le-a spus oamenilor legii că minorul Ștefan Răzvan Ozarchievici, de 17 ani, a părăsit instituția miercuri seara, în jurul orei 20:00, fără bilet de voie și fără aprobarea angajaților centrului, la aproximativ trei ore după ce a fost reintrodus în centru, după a fost depistat de poliţişti pe raza oraşului Petrila. Minorul Ștefan Răzvan Ozarchievici (foto) are aproximativ 1,50 metri înălțime, circa 50 de kilograme, păr șaten deschis, tuns scurt, ochi albaștri, față ovală, prezentând ca semn particular un tatuaj model cruce și inscripția „Piti și Ale”. La data plecării, acesta era îmbrăcat cu hanorac de culoare albastră cu glugă, pantaloni tip blue jeans, iar în picioare purta pantofi sport de culoare roșie.

„Minorul a plecat voluntar în repetate rânduri de la centrul de plasament din Uricani, precum şi din familie și de la centrele de plasament unde a fost internat, existând riscul de a fi victimizat pe durata absenţei voluntare din centul de plasament ori posibilitatea să comită fapte antisociale, poliţiştii au informat, despre acest caz, autoritatea de Protecţie a Copilului – D.G.A.S.P.C. Hunedoara). În urma sesizării, poliţiştii au demarat deîndată o serie de activități investigative şi de căutare, în vederea depistării minorului, cu privire la care a fost solicitată şi măsura urmării naţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisar Bogdan Nițu.

Poliţiştii continuă activitățile necesare depistării adolescentului şi le solicită celor care deţin informaţii utile anchetei, să se adreseze celei mai apropiate unități de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Advertisement

Actualitate

Cel mai fain târg din Ardeal revine la Deva, la sfârșitul acestei săptămâni

Publicat

pe

Redactat de

O nouă ediție a Târgului „Produs de Cluj” va avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, la Deva. Meșteri populari, artizani și producători își vor expune roadele muncii lor, din atelier sau din fermă, în parcarea Shopping City Deva.

Pe standurile târgului vor putea fi găsite tot felul de produse tradiționale, articole de artizanat, dulciuri și multe altele. Pentru cei mici va fi pus la dispoziție un parc de distracții, iar pe scenă vor urca mai mulți îndrăgiți interpreți de folclor.

“Revenim, cu drag, la Deva și aducem toate cele bune de la noi, din ferme și ateliere, de la preparate alimentare tradiționale, produse apicole, turtă dulce și ciocolată de casă, uleiuri presate la rece și siropuri naturale. Avem și articole de artizanat, costume populare, podoabe și obiecte de marochinărie, lavandă, articole din lemn și jucării pentru copii. Relaxarea și distracția este garantată în parcul de distracții și la terasele pregătite pentru voi! Ne petrecem împreună, după cinci ani, cu artiștii dumneavoastră preferați, adevărați virtuosi, care vor susține zilnic spectcole de folclor. Pentru că noi suntem Produs de Cluj, cel mai fain târg din Ardeal, și vă asteptăm în parcarea Shopping City Deva din 21 până pe 23 iunie, de la 10:00 la 22:00!”, au transmis organizatorii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj, în colaborare cu Shopping City Deva, prin Asociația Produs de Cluj Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Etapa Națională a Concursului „Cu viața mea apăr viața” 2024, succes răsunător la Deva

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 16-19 iunie 2024, Deva a fost gazda etapei naționale a concursului de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”.

Evenimentul, care a adunat 120 de elevi din toată țara, a fost găzduit de Colegiul Național „Decebal”, parcul Cetate și Sala Sporturilor din Deva.

Participanții, proveniți din județele Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Buzău, Covasna, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Tulcea, Caraș-Severin, Iași, Brăila, Galați, Harghita, Arad, Sălaj, Hunedoara și București, au demonstrat cunoștințe solide și abilități practice impresionante în domeniul protecției civile. Toți concurenții au trecut cu succes probele competiției.

Pe podium au urcat cei mai buni dintre cei buni:

Secțiunea Gimnaziu:

Școala Gimnazială „Spiru Haret” – Dorohoi, Botoșani
Liceul Teoretic „Ion Constatin Brătianu”, Structura școlară gimnazială „Ovid Densușianu” – Hațeg, Hunedoara
Școala Gimnazială – Sarichioi, Tulcea

Advertisement

Secțiunea Liceu:

Colegiul Național „Octavian Goga” – Miercurea Ciuc, Harghita
Liceul Teoretic „Ion Constatin Brătianu” – Hațeg, Hunedoara
Liceul „Dr. Lazar Chirilă” – Baia de Arieș, Alba

Elevii au avut ocazia să viziteze obiective turistice importante din județul Hunedoara, inclusiv Castelul Corvinilor și cetățile dacice. În ultima seară, aceștia au socializat în jurul unui foc de tabără, consolidând prieteniile și schimbul de experiențe.

Festivitatea de premiere a marcat încheierea competiției, fiind onorată de prezența doamnei mr. Bucă Novăcianu Maria din partea IGSU, prefectul județului Hunedoara, inspectorul școlar general al județului Hunedoara și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Elevii au fost felicitați pentru cunoștințele teoretice și practice demonstrate, implicarea și spiritul de echipă, dar și pentru comportamentul impecabil pe parcursul întregului concurs. Evenimentul a fost un adevărat succes, subliniind importanța educației în protecția civilă și formarea tinerilor în gestionarea situațiilor de urgență.

Advertisement

Acest concurs nu doar că a pus în lumină abilitățile tinerilor, dar a și încurajat conștientizarea importanței protecției civile în rândul acestora, contribuind la dezvoltarea unei generații mai pregătite și mai responsabile.

FOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Activitate de educație rutieră organizată de polițiști la o unitate școlară din Orăștie

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii hunedoreni au organizat o activitate de educație rutieră la o școală din Orăștie.  

În cadrul campaniei naționale de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Orăștie au desfășurat, ieri, o activitate educativă la Școala Generală „Dr. Aurel Vlad”, din Orăștie (clasa pregătitoare). Scopul acestei acțiuni a fost de a-i învăța pe cei mici regulile de bază ale circulației rutiere, promovând astfel siguranța pe drumul public, încă de la vârste fragede.

Activitatea a inclus sesiuni interactive, jocuri și demonstrații practice menite să capteze atenția celor mici și să le transmită informații despre regulile de circulație, într-un mod accesibil și atractiv. Polițiștii le-au explicat copiilor importanța respectării semnelor de circulație, a traversării străzii pe trecerea de pietoni și a purtării centurii de siguranță, atunci când călătoresc cu mașina.

Cu ajutorul unor materiale didactice special concepute, copiii au avut ocazia să învețe cum să recunoască semnele de circulație și să înțeleagă semnificația acestora. De asemenea, au fost prezentate scenarii în care copiii ar putea fi puși în situații periculoase și modalitățile corecte de a reacționa.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde cei mici au avut ocazia să discute cu polițiștii despre regulile de circulație și să primească răspunsuri la curiozitățile lor. Fiecare copil a primit materiale informative și a avut ocazia de a urca în autospeciala de interveție a polițiștilor.

Polițiștii își propun ca, prin acest gen de activități, să construiască o generație de pietoni și viitori conducători auto mai responsabili și conștienți de pericolele traficului rutier.

Advertisement

Serviciul Rutier Hunedoara va continua să organizeze astfel de acțiuni în școli și în grădinițe, la nivelul întregului județ, în parteneriat cu unitățile de învățământ și în cursul anului școlar 2024-2025.

FOTO: IPJ Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate