Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

La 15 ani, ar putea fi condamnat pentru tentativă de omor

Publicat

pe

Puştiul care a înjunghiat un tânăr din Orăştie, aproape să îşi afle sentinţa!

Băiatul a fost ieri prezentat magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara. Săptămâna următoare, aceştia ar putea da o soluţie în acest dosar

Petrică Pavel G., băiatul de 15 ani, care, la începutul lunii decembrie 2012, a înjunghiat un tânăr din Orăştie pentru suma infimă de doar 14 lei, bani pe care victima îi avea în buzunar, ar putea afla săptămâna viitoare dacă va fi condamnat la închisoare. El este acuzat de tentativă de omor, fiind judecat acum la Tribunalul Hunedoara. arestatMagistraţii acestei instanţe ar putea da miercurea viitoare sentinţa în acest dosar.

Puştiul a fost adus, ieri, din nou, la Tribunalul Hunedoara pentru a participa la o altă înfăţişare în procesul în care este judecat. Instanţa a rămas în pronunţare în acest caz pentru data de 23 ianuarie.

Băiatul este originar din Ocna Sibiului, dar în noaptea în care a comis fapta (n.red. 30 noiembrie spre 1 decembrie 2012) a venit în judeţul Hunedoara, în vizită la tatăl său ce locuieşte în Orăştie. În zona gării din municipiu, acesta a acostat un tânăr de 25 de ani, pe care l-a văzut că era băut bine şi, profitând de acest lucru, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu un briceag, în zona toracelui, punându-i viaţa în pericol, după care l-a abandonat şi a revenit în zonă după 30 de minute, ameninţându-l, din nou, pe tânăr, cu acelaşi briceag, şi luându-i din buzunar banii pe care îi avea, o sumă de numai 14 lei. Rănit, tânărul înjunghiat a reuşit să ajungă la spital unde a povestit tot ce i s-a întâmplat, personalul medical anunţând poliţia. Puştiul agresor a fost prins după două zile de la comiterea faptei, de poliţiştii din Sibiu.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate