Actualitate
Lansarea volumului „Avram Iancu – Caracterul european al Revoluției Române din 1848-1849” al distinsului istoric dr. Gheorghe Firczak
Recent, la București, la Palatul Parlamentului, a avut loc un eveniment de o importanță deosebită pentru cultura și istoria țării noastre: lansarea volumului „Avram Iancu – Caracterul european al Revoluției Române din 1848-1849”. Prestigioasa lucrare poartă semnătura distinsului istoric hunedorean, dr. Gheorghe Firczak și a fost publicată la Editura „Cetate” Deva.
O lucrare de referință
Într-o atmosferă plină de emoție și reverență față de trecutul glorios al națiunii române, participanții au avut privilegiul să descopere și să sărbătorească figura emblematică a lui Avram Iancu, unul dintre eroii Revoluției de la 1848, cu un impact european remarcabil. Autorul, însoțit de o echipă de oameni de cultură și istorici de prestigiu, a adus în fața publicului o cercetare exhaustivă și profundă, oferind noi perspective și înțelegeri asupra perioadei tumultuoase a revoluției române din secolul al XIX-lea. Cu un limbaj riguros și o argumentație solidă, dr. Gheorghe Firczak a reușit să pună în lumină caracterul european al luptei pentru dreptate și libertate desfășurate de Avram Iancu și camarazii săi.
Momente de excepție
După o serie de discursuri pertinente, în care s-au subliniat valoarea incontestabilă a lucrării, precum și profesionalismul autorului, evenimentul cultural a culminat cu un moment folcloric de excepție.
Instrumentiștii Eugen-Ion Bulz, fiul marelui Pera Bulz – Tezaur Uman Viu din patrimoniul UNESCO, din comuna Vața de Jos, alături de profesorii Ionel Coza și Florin Luca au încântat audiența cu muzica tradițională din Țara Moților, loc de unde își are originea și eroul nemuritor Avram Iancu. Această evocare a spiritului popular a adus un omagiu adânc și autentic valorilor și tradițiilor care au alimentat lupta pentru independență și demnitate națională.
Dublu eveniment
Lansarea volumului „Avram Iancu – Caracterul european al Revoluției Române din 1848-1849” a reprezentat nu doar un moment de celebrare a trecutului glorios al României, ci și o oportunitate de a înțelege mai bine rădăcinile și aspirațiile unei națiuni spre libertate și demnitate.
Este un pas important în procesul de (re)descoperire și (re)definire a identității naționale și a rolului României în contextul european și mondial. Tot cu această ocazie a avut loc și lansarea unui DVD în care sunt prezentate aspecte din viața și activitatea mareului revoluționar Avram Iancu. Evenimentul de la Palatul Parlamentului a fost organizat de către Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Asociața Județeană a Răniților Revoluției și a Urmașilor Eroilor Martiri Hunedoara – Deva, și Clubul Parlamentarilor “Ion Rațiu”, alături de Trustul Media SERVUS HUNEDOARA.
La finalul evenimentului, moderat de Francisc Gal, autorul lucrării, dr. Gheorghe Firczak, și Ioana Popescu, directorul televiziunii online SERVUS HD TV, au oferit celor prezenți câte un exemplar cu autograf al volumului și cu un DVD ce cuprinde emisiuni dedicate Bicentenarului Avram Iancu.
„Iată că am putut veni la Palatul Parlamentului pentru al sărbători pe Avram Iancu. În carte veți vedea că am găsit foarte multe similitudini între felul în care s-a desfășurat Revoluția pașoptistă la români și felul în care s-a desfășurat la la ruteni, cum s-a adresat anumitor conducători, Avram Iancu, și ce le-a spus acelorași conducători Adolf Dobrianski, unul dintre principalii lideri ai rutenilor din parioada 1848 – 1849. Nu vreau să spun foarte multe. Sper să vorbească volumul în locul meu în mintea și inimile dumnevoastră. Vreau să subliniez doar un singur lucru și să aduc un omagiu. Poate veți spune că sunt lipsit de modestie, dar așa m-am simțit eu atunci când scriam. Mă gândeam la celebrul personaj al lui George Călinescu, Bietul Ioanide, celebrul arhitect care lucra, și, în timp ce el lucra soția intra în cameră, îi ducea cafeluța sau niște fructe sau ceaiuri. Ei, așa s-a întâmplat cu mine. Deci, pe lângă mine, ca autor, și soția mea a avut cel puțin, cel puțin sufletește, un rol în scrierea acestei cătți și vreau să îi mulțumesc. Și mulțumiri speciale domnului primar Gorcea, de la Baia de Criș și domnilor virtuozi ai muzicii populare românești, pe care eu o iubesc”.
Iulius Firczak, președinte executiv și deputat UCRR
„Doresc să mulțumesc colegilor din Parlament, din Grupul parlamentar al minorităților naționale, pentru că sunt prezenți alături de noi, colegilor deputați de la PNL și PSD care sunt alături de noi, și, bineînțeles, tuturor membrilor Uniunii Culturale a Rutenilor din România și simpatizanților, care sunt alături de noi la acest eveniment”.
Valentin Popescu, director general Trustul Media Servus Hunedoara
„Avem o mare mulțumire că trustul nostru de presă are colaboratori precum dr. Gheorghe Firczak. De trei ani domnia sa realizează o emisiune de cultură și istorie și suntem printre puținele televiziuni locale care se pot mândri cu acest gen de emisiuni, pentru că dacă nu cunoaștem istoria, nu cunoaștem nimic. În momentul în care domnia sa mi-a spus despre carte, la care am scris postfața cu mare plăcere, am îmbrățișat imediat ideea. Am realizat 500 de DVD – uri, cu aceste emisiuni pe care dr. Gheorghe Firczak le-a realizat, patru la număr, despre Avram Iancu, la ultima având onoarea de a fi invitat. Puteți găsi pe acestea aceste emisiuni foarte intersante, despre care nu voi divulga nimic, lăsând publicului plăcerea de a le viziona. Sunt niște emisiuni extraordinare și, fără a-l flata, este o mare plăcere să vezi câtă istorie cunoaște domnul Firczak. De altfel, i-am și transmis că nu cred că voi mai găsi o persoană care cunoaște atâta istorie. Sunt convins că domnia sa va mai scrie multe cărți. Ne bucurăm, încă o dată, că vom continua acest gen de emisiuni, de cultură și istorie, în care domnia sa vorbește nu doar despre Uniunea Culturală a Rutenilor din România, ci și despre întreg spectrul istoric. Felicitări domnului doctor și mulțumiri că ne este colaborator și îi urez multă sănătate”
Varujan Pambuccian, liderul Grupului minorăților naționale din Parlament
„Lumea când vorbește de cărți de istorie se gândește la cărți imense. Dar, câteodată, o carte de genul acesta poate însemna mult mai mult. Cred că e o carte care a fost scrisă și cu mintea, și cu inima și, cunoscându-l pe Gheorghe Firczak, cred că așa a scris-o. Are informație foarte corectă, foarte clar expusă, dar, în același timp, se referă la o perioadă care îi este foarte dragă, cea a Revoluției de la 1848, la momentul în care națiunile europene au început să aibă conștiință de sine. 1848 a fost un moment foarte important pentru toate națiunile europene. Pentru națiunea română sentimentul ăsta transpare foarte clar în cartea pe care a scris-o dr. Firczak, prin faptul că vorbim de un sentiment de apartenență națională din ce în ce mai clar, mai profund cristalizat, și prin gestul pe care l-a făcut Avram Iancu, de a genera o Revoluție, care avea un profund fuindament național. Și, în felul ăsta, cred că trebuia înțeleasă replica pe care a avut-o acel moț care ne-a spus că unii au înțeles-o cu mintea, dar el a înțeles-o cu inima. Cred că este una dintre lecțiile cele mai importante pe care le-am primit în viață și mă bucur foarte mult că avem aici o carte care pune alături, combină, mintea cu inima, atunci când se referă la un lucru absolut fundamental, care este sentimentul de apartenență națională. ”
Liviu Mihaiu Gorcea, primarul comunei Baia de Criș
„Îl felicit pe domnul Gheorghe Firczak și vă spun că rar mi-a fost dat să văd atâta omenie la un om care este rutean și, din păcate pentru noi, nu este din Țara Moților. Sunt convins că știți foarte bine că din 1861 și până în 1876 Baia de Criș a fost capitala comitatului românesc Zarand. Sigur că, la patru ani după moartea lui Avrămuț, și am avut o discuție și cu domnul doctor pe această temă, s-a terminat cu această capitală a noastră, a moților. Fac parte dintr-o zonă în care noi am avut exploatări la suprafață și exploatări subterane. Patriotismul nu este numai iubirea pământului pe care te-ai născut. Este, dacă se poate spune așa, și iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară”
„Îi mulțumesc domnului dr. Gheorghe Firczak pentru această invitație, pe care îl cunosc din 1995, de când a făcut un simpozion de istorie și terologie agrară unde eu, tânăr fiind, m-a impresionat și m-a stimulat deosebit de mult. N-am văzut niciodată atâția academicieni întruniți la un loc. De când îl cunosc pe domnul Firczak, de pe când era deputat, a făcut ceva pentru etnia aceasta a rutenilor. I-a înscris pe ruteni în constelația celorlalte etnii din România și, astfel, țara noastră, este mult mai frumoasă, mult mai bogată, mult mai frecventabilă în noul tezaur al Europei. Ce m-a impresinoat la această carte a fost dedicația. Foarte rar găsești o dedicație pe o carte scrisă în numele tatălui. Domnul doctor dedică această carte tatălui său și doamnei profesor de istorie Viorica Igelsky, prezentă aici în sală. Cartea, după părerea mea, este un adevărat eseu, care te limpezește, te răcorește, te primenește spiritual. Cu o calitate deosebită a expunerii, istoria devine mai înțeleasă și mai firească, mai limpede. Istoria este, totuși, de la cauză la efect. Face trecerea de la conștiința noastră de neam, de popor, la cea de națiune unitară. Cartea este o contribuție remarcabilă la tezaurul istoriografic pașoptist, dar și despre Avram Iancu. Cititorul reușește, de-a lungul paginilor cărții, să redescopere istorie și, mai mult decât atât, să aibă impresia că și el a știut aceste adevăruri, unele dintre acestea nefiind atât de limpede lămurite. Autorul, datorită experienței sale, dovedește o suveranitate senină și o serenitate proprie unui dacăl de vocație, un dascăl desăvârșit, reușind un discurs de o aleasă ținută științifică, dincolo de clișeele îndoctrinate despre subiectele istorice. În noaptea de 10 spre 11 septembrie 1872 Avram Iancu a murit. Probabil multă lume știe că Avram Iancu n-a avut cruce la mormânt și a primit crucea unui preot din satul Țebea, care este aceeași și în prezent. Parcă și acesta este un destin românesc sau un destin al eroilor noștri. După cum știm a fost o înmormântare cu o jelanie imensă, una grandioasă, națională. Îi felicit pe autorii prefaței, postfaței și al concluziilor. Simion Bărnuțiu a avut o vorbă după un discurs despre români și maghiari, în care spunea «am zis și m-am mântuit». Probabil că această carte a fost scrisă de către istoricul Gheorghe Firczak în ideea că se va mântui ca profesor de istorie, ca istoric”.
Actualitate
Final de an bun pentru administrația din comuna Zam
Situată pe Valea Mureșului, comuna Zam, cu o populație de circa 1.500 de locuitori, este una dintre localitățile rurale din județul Hunedoara de dimensiune medie la acest capitol. Comuna Zam, însă, se întinde pe o suprafață mare, de peste 160 de kilometri pătrați, și, în afară de localitatea de reședință omonimă, mai are în componență alte 12 sate, respectiv Almaș Săliște, Almășel, Brășeu, Cerbia, Deleni, Godinești, Micănești, Pogănești, Pojoga, Sălciva, Tămășești și Valea.
Condiții din ce în ce mai bune pentru elevi
O preocupare principală a administrației publice locale din comuna hunedoreană Zam este creșterea calității actului educațional. „La acest capitol pot să mențuionez că au fost finalizate operațiunile privind modernizarea și dotarea cu materiale diactice de ultimă generație a școlii din centrul de comună. Tot în ceea ce privește educația mai menționez că, de anul viitor, elevii din comuna Zam vor beneficia de un microbuz de transport școlar. Acest microbuz este complet electric, cu o autonomie de 294 km și o capacitate de 16 locuri, incluzând spații dedicate persoanelor cu dizabilități. Vehiculul este dotat cu sisteme moderne de siguranță, încălzire și aer condiționat, fiind gândit pentru a oferi confort și siguranță ”, a declarat Sorin Ionel Nistor, primarul comunei hunedorene Zam.
Investiții în sănătate
O altă prioritate a edililor din comuna Zam este una specifică zonelor rurale, fiind vorba despre un domeniu sensibil, cel al sănătății. „Sănătatea este cu siguranță, cea mai importantă pentru fiecare dintre noi. Mă bucur că și la acest capitol pot să aduc vești bune. Astfel dispensatrul medical uman din comună va fi reabilitat, iar calitatea serviciilor din sănătate va crește odată cu finalizarea acestei investiții importante”, a spus primarul comunei Zam, Sorin Ionel Nistor.
Modernizarea rețelei de infrastructură
O altă prioritate a reprezentanților administrației publice din comuna Zam este modernizarea și dezvoltarea rețelei de infrastructură. „Nu este niciun secret că, în actualul mandat, principalul obiectiv pentru dezvoltarea infrastructurii este cel legat de apă și canalizare, iar lucrurile merg pe un făgaș bun în acest sens. De asemenea, starea drumurilor reprezintă o preocupare permantă pentru noi. Astfel, au fost finalizate diferite lucrări din acest domeniu, în prezent se lucrează și la altele, iar aceste investiții vor continua. De asemenea, pot să anunț că se află în implementare și proiectul pentru pista de biciclete dintre Tămășești și Godinești, care este situată
într-o zonă superbă. Este un prim pas pentru o cât mai bună punere în valoare a comunei noastre, pe raza căreia găsim șase biserici declarate monumente istorice, plus un castel care are aceeași clasificare, patru lăcașe de cult cu o vechime considerabilă, un sit inclus în rețeaua europeană «Natura 2000» ” și două rezervații naturale”, a menționat primarul comunei Zam, Sorin Ionel Nistor.
Respect pentru seniorii comunității
În ultima vreme în comuna Zam au avut loc și evenimente de suflet, prin care s-a arătat respect pentru seniorii comunității. „Am avut deosebita plăcere și onoare de a premia cuplurile care au împlinit, în 2024, 50 de ani de căsnicie. Respectul față de seniorii comunității este primordial pentru noi și ne dorim să avem cât mai multe de astfel de evenimente ”, a precizat primarul comunei hunedorene Zam, Sorin Ionel Nistor.
Actualitate
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 9 -15 decembrie, în județul Hunedoara. Află unde
Rețele Electrice România anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 09 -15 decembrie 2024.
Județul Hunedoara
Ziua / Data |
|
||||||||||||
Luni, 09 Decembrie 2024 |
|
||||||||||||
Marți, 10 Decembrie 2024 |
|
||||||||||||
Miercuri, 11 Decembrie 2024 |
|
||||||||||||
Joi, 12 Decembrie 2024 |
|
||||||||||||
Vineri, 13 Decembrie 2024 |
|
Actualitate
În mod oficial. Viitorii parlamentari de Hunedoara au fost confirmați de BEC
Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat sâmbătă, 7 decembrie, procesele – verbale privind rezultatele finale de la alegerile parlamentare. În cadrul acestora se regăsesc și listele nominale cu cei care vor ocupa funcții de senatori și deputați.
Județului Hunedoara îi sunt atribuite trei posturi de senator și șase de deputat. În urma votului exprimat de hunedoreni pe 1 Decembrie, mandatele de senatori au fost câștigate de trei politicieni reprezentând tot atâtea partide, respectiv PSD, AUR și PNL.
Astfel, a fost reales senator, din partea PSD, Cornel Cristian Resmeriță, care a transmis un scurt mesaj către cei care i-au fost alături, respectiv
„Mulțumesc! La treabă! Pe primul loc oamenii! Doamne ajută”. Acesta va începe un al treilea mandat de senator, anterior mai având și două de deputat.
De asemenea, a fost reconfirmat, pentru un al doilea mandat ca senator, și Vasilică Potecă, acum din partea AUR, după ce, în 2020, fusese ales pe listele PNL.
„Vă mulțumesc, dragi hunedoreni din inimă pentru mobilizarea voastră și pentru decizia de a vota schimbarea! Prin votul vostru, ați demonstrat că Hunedoara are oameni care nu mai acceptă compromisuri și care cred în dreptate, în valori autentice și în viitorul acestei țări. Ați arătat că nu mai vrem un sistem corupt, ci o Românie construită pe respect, pe familie, credință, națiune și libertate. Acesta este mesajul pe care l-ați transmis: dorința de a pune bazele unei reconstrucții reale, aici, în județul nostru și în toată țara. Împreună, facem din Hunedoara un exemplu de curaj și din România o țară pe care ne-o dorim cu toții! Vă mulțumesc pentru încredere și pentru speranță”, a transmis actualul și viitorul senator.
Singurul nume nou pe lista senatorilor hunedoreni este Călin Petru Marian, ales pe listele PNL.
„Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea și sprijinul pe care mi le-ați oferit în această perioadă electorală. Fiecare vot, fiecare cuvânt de încurajare și fiecare gest de susținere din partea voastră m-au motivat să lupt cu mai multă hotărâre pentru comunitatea noastră. Sunt profund recunoscător colegilor mei din Partidul Național Liberal, Filiala Hunedoara, pentru implicarea, dedicarea și unitatea de care au dat dovadă. Împreună, am demonstrat că putem construi o echipă puternică și că obiectivul nostru comun este binele județului Hunedoara și al României. Votul și încrederea voastră sunt pentru mine o promisiune de a vă reprezenta cu onoare și determinare în Senatul României. Împreună, vom continua să aducem schimbările pe care le merităm, să apărăm valorile în care credem și să construim un viitor mai bun. Vă mulțumesc încă o dată din toată inima pentru încrederea pe care mi-ați oferit-o”, este mesajul celui care va „debuta”, în curând, ca senator de Hunedoara.
Doamnele, la putere în Cameră
Din cele șase mandate de deputat alocate județului Hunedoara, patru au fost câștigate de doamne, iar niciuna dintre acesta nu este la primul său mandat de parlamentar.
Așadar, a fost realeasă Natalia Elena Intotero, de la PSD, care va începe un al patrulea mandat ca deputat.
„Am încheiat o campanie care nu a fost doar despre alegeri, ci despre noi, despre ceea ce ne unește și ne definește: dorința de a construi un viitor mai bun pentru Hunedoara și pentru fiecare hunedorean. Mulțumesc tuturor primarilor din județul nostru și colegilor din organizația PSD Hunedoara, care au muncit neobosit zi de zi și care au dovedit încă o dată ce înseamnă adevărata echipă, și vouă, tuturor, pentru că ne-ați arătat că suntem pe drumul cel bun” a transmis actualul ministru al Familiei.
Mandatul de deputat a fost reconfirmat și pentru liderul județean al PNL, Vetuța Stănescu.
“Stimați locuitori ai județului Hunedoara! Vă sunt recunoscătoare tuturor celor ce ieri v-ați exprimat opțiunea de vot și ați ales pe cei care vă vor reprezenta în Parlamentul României. Fiecare vot pentru Partidul Național Liberal reprezintă o datorie de onoare din partea noastră și avem obligația să ducem la îndeplinire “Planul Bolojan”, reformând statul și clasa politică. Rămân același om, mereu la dispoziția dumneavoastră și mă voi strădui să vă îndeplinesc așteptările”, a anunțat lidera liberalilor hunedoreni după aflarea rezultatelor.
Tot un al doilea mandat în Cameră va începe și Pollyana Hannelore Hangan, realeasă pe listele USR.
„Vă mulțumesc tuturor pentru voturile acordate și vă sunt profund recunoscătoare pentru că ați avut încredere în mine și în viziunea USR pentru un județ și o țară mai bună. „Câștigarea acestui nou mandat de deputat USR de Hunedoara reprezintă nu doar o onoare, ci și o responsabilitate uriașă. Am promis că voi fi o voce puternică pentru comunitatea noastră, pentru femeile, familiile și toți cei care se confruntă cu provocări zilnice, iar acum voi continua să îmi respect acest angajament. Cred cu tărie că prin muncă, perseverență și dialog deschis putem construi un viitor mai bun pentru toți. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și vă asigur că ușa mea va rămâne întotdeauna deschisă pentru orice problemă sau propunere. Împreună, vom face diferența”, a transmis actualul și viitorul deputat.
De asemenea, un al doilea mandat de deputat, de această dată din partea POT, după ce, în 2020, a fost aleasă de la AUR, va începe și Anamaria Gavrilă. „Mulțumim! Suntem aici pentru voi”, a fost scurtul mesaj transmis de parlamentara de Hunedoara.
Un „debutant” printre deputați
Județul Hunedoara va avea și doi domni care vor fi deputați, dintre care unul în premieră. Acesta este Tiberiu Claudiu Bârstan, ales din partea AUR.
„Vă mulțumesc din inimă, dragi hunedoreni, pentru votul și încrederea pe care mi le-ați acordat ieri. Sprijinul vostru nu este doar un gest politic, ci o dovadă a speranței și a dorinței de schimbare. Acest rezultat nu este despre mine, ci despre noi toți – despre puterea noastră de a visa la o Românie mai dreaptă, mai puternică și mai unită. Fără fiecare dintre voi, acest rezultat nu ar fi fost posibil. Votul vostru înseamnă că împărtășim aceleași valori și aceeași dorință de a construi un viitor mai bun pentru toți românii”, a afirmat viitorul deputat.
Pe de altă parte, Ilie Toma, de la PSD, a fost reales în funcție.
„Vă mulțumesc pentru votul acordat Partidului Social Democrat! Avem responsabilitatea de a apăra interesele tuturor oamenilor și o vom face de fiecare dată când va fi propusă o măsură bună pentru români. Obiectivele PSD sunt clare: dorim stabilitate economică, investiții cu fonduri europene, creșterea veniturilor pentru români, dezvoltarea comunităților pe care le reprezentăm și, în mod deosebit, dorim să urmăm împreună o cale europeană. Le mulțumesc colegilor din organizațiile locale din tot județul nostru, domnului Laurențiu Nistor, președintele Organizației județene PSD Hunedoara și, în mod deosebit, colegilor din Organizația PSD a municipiului Hunedoara pentru efortul și implicarea de care au dat dovadă. Și încă o dată, vă mulțumesc dumneavoastră pentru fiecare vot acordat”, a declarat cel care va începe un al treilea mandat de parlamentar de Hunedoara. La nivelul județului Hunedoara PSD va avea doi deputați, iar AUR, PNL, POT și USR câte unul.
Hunedoara are și un parlamentar ales la nivel național
Pe lângă parlamentarii aleși la nivel județean, Hunedoara va mai avea și un deputat la nivel național, ca reprezentant al unei minorități din România, mai exact cea ruteană.
„Mulțumim din suflet pentru încrederea și sprijinul acordat Uniunii Culturale a Rutenilor din România! Datorită votului dumneavoastră, avem onoarea de a continua să reprezentăm cu mândrie comunitatea ruteană în Camera Deputaților, apărând valorile, tradițiile și drepturile noastre. Ne reafirmăm angajamentul de a fi o voce puternică și de a contribui activ la dezvoltarea unei Românii unite și prospere. Vă mulțumim pentru susținere și implicare! Împreună, construim un viitor mai bun pentru noi toți”, a spus deputatul UCRR, care va începe un al treilea mandat de parlamentar.
În viitoarea legislatură Parlamentul României va avea 134 de senatori și 331 de deputați. Viitorul Parlament își va începe odată cu convocarea sa de către Președintele României într-o perioadă de cel mult 20 de zile de la data alegerilor, care au avut loc pe 1 Decembrie.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
UPDATE| A fost găsit – L-ați văzut? Bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, căutat de polițiști
-
Stiri nationalecu 16 ore in urma
Informare meteo de ploi, ninsori la munte și vânt puternic, până luni seara
-
Actualitatecu 15 ore in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 9 -15 decembrie, în județul Hunedoara. Află unde
-
Actualitatecu 16 ore in urma
În mod oficial. Viitorii parlamentari de Hunedoara au fost confirmați de BEC
-
Actualitatecu 17 ore in urma
Alpinistul hunedorean Adrian Ahrițculesei a reușit să cucerească și Muntele Kosciuszko din Australia
-
Actualitatecu 21 de ore in urma
Școala Ovid Densușianu din Hațeg, modernizată energetic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Stațiunea montană Parâng din Petroșani, atracția perfectă pentru iubitorii iernii
-
Actualitatecu 21 de ore in urma
Corvinul a pierdut la Slatina