Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

L’association « Esperance » est a Hațeg

Publicat

pe

 


30 volontaires venus de France, membres de l’association « Esperance de l’église évangélique » de Woerth en Alsace, sont présents ces-jours ci a Hațeg ou ils réalisent différentes actions a but caritatives.

Les volontaires français, qui sont arrivés dans la région en début de semaine, réalisent des travaux de rénovation dans plusieurs unités de l’hôpital de la ville de Hațeg. Ceux-ci avaient déjà fournis dans le passé du matériel médical, des lits ainsi que des médicaments. Dans les 3 unités, qui se trouvent dans les services de médecine interne et de cardiologie, les généreux français ont réhabilité les murs, les colonnes d’aération, l’installation électrique. Ils ont également monté de nouvelles portes et fenêtres de type thermopane.

Le deuxième chantier de cette association se trouve dans la commune de Densuș. Là-bas, les volontaires agrandissent et rénovent la maison d’une famille dans le besoin avec 6 enfants.

Advertisement

Les travaux ont commencé le lundi 1er mai et devraient être terminé samedi 6 mai. Tous les matériaux utilisés ont été apporté de France, et toutes les dépenses ont été prises en charge par l’association.

Le président de l’association, Henri Nippert, retenu en France pour cause de complications médicales, n’a pas pu être présent.

Une association active dans plusieurs régions

Outre leurs activités dans le Țara Hațegului, ou ils sont présents depuis plus de 20 ans, les volontaires de l’église évangélique de Woerth ont également organisé des actions humanitaires a Hunedoara, Oțelu Roșu, Vărădia de Mureș, Pașcani ou Rădăuți, mais aussi en Bulgarie. Leur représentant honorifique dans la région Hunedoara est Andrei Priala. L’association entretient également de très bonnes relations avec l’Eglise Chrétienne Baptiste de Nalatvad.

Marcel Adrian Goia,
Maire de la ville de Hațeg:
« J’apprécie le geste de nos partenaires français de Woerth. C’est un signe de plus de la grande amitié entre la Roumanie et la France, ainsi qu’entre l’Alsace et le Țara Hațegului. »

Dana Micloșoni, manager de l’hopital de la ville de Hațeg:
« Je considère extraordinaire l’idée qu’ont eu les personnes de Woerth. Je les remercie pour ce grand geste caritatif, qui est bénéfique a nos unités. »
„Ideea celor din Woerth o consider una extraordinară. Le mulțumim pentru acest mare gest caritabil, care este benefic unității noastre”.

Advertisement

Patrice Camu (gauche), president de Steritech:

« Je suis pour la première fois en Roumanie et je me sens très bien. Pour moi, c’est une dette d’honneur d’offrir de l’aide pour la santé et les problèmes sociaux. »

Andrei Prială (milieu), representant honorifique „Esperance”:

« Je connais ces personnes extraordinaires depuis 1990. Depuis, nous avons une excellente relation d’amitié et nous aidons tous les chrétiens rencontrant des problèmes. »

Etienne Steinmann (droite), vicepresident „Esperance”

Advertisement

« Notre but est de promouvoir l’Evangile par nos actions envers toutes les communautés et par notre aide pour les personnes dans le besoin. »

Les sponsors de l’association « Esperance de l’église

Evangélique » de Woerth – Alsace (France) sont:

TRYBA, ETS SCHMITT, STERITECH, CERVILO, POMPAC,

Advertisement

SIEHR, TRAPP – HANSS, STOCK – FENETRES, TPS JACKY,

TPS CLAUSS, HEIMBURGER, APA COSMETICS, KLEIN VANNER;

JUS REA, MULTI – PLIS, EGLISE RENNOUITE DU GEISBERG,

ainsi que diverses personnes physiques.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate