Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate

Liber la distracție pe gheață. Se deschide patinoarul de la Deva

Publicat

pe

Patinoarul artificial de la Deva, amplasat, şi în acest an, în Parcul Cetate, se deschide astăzi, 5 decembrie, la ora 12:00. Pe toată durata funcționării patinoarului, copiii, elevii și studenții, cu domiciliul în Deva vor beneficia de acces gratuit și închiriere cu titlu gratuit a patinelor.

Pentru alte categorii de iubitori ai distracţiei pe gheaţă, tarifele care au rămas neschimbate sunt: 10 lei, pentru fiecare serie de patinaj (două ore), 10 lei, pentru închiriere patine, pentru fiecare serie de patinaj (două ore).

Închirierea patinelor se face pe baza unui act de identitate: carte de identitate/buletin, permis de conducere auto sau pașaport. Cei care vin la patinoar au la dispoziție o încăpere încălzită unde se pot echipa cu patinele. Copiii cu vârsta sub cinci ani au acces cu patinele doar însoțiți de persoane echipate adecvat pentru patinaj. Capacitatea patinoarului va fi de 90 de persoane pe serie. Toți cei care utilizează patinoarul artificial din Parcul Cetății Deva trebuie să respecte întocmai regulamentul de funcționare afișat la intrarea în incintă”, au informat reprezentanții Primăriei Deva.

Patinoarul artificial de la Deva are o suprafață de 450 de metri pătrați și se află în administrarea Serviciului Baze Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Patinoarul va fi deschis în perioada sezonului de iarnă.

Programul de funcționare al patinoarului este următorul:

Luni – joi: între orele 12:30-22:00

● Vineri – duminică: între orele 10:00-22:00

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română a organizat un stagiu intensiv la Brașov, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate ilegală.

Noul program de formare a adus împreună nouă negociatori din inspectoratele de poliție județene, care au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Germania. Scopul principal a fost acumularea de cunoștințe vitale pentru gestionarea eficientă a acestor situații. Stagiul a inclus atât module teoretice, cât și practici de simulare. Această inițiativă marchează începutul unei serii de colaborări strategice, cu scopul de a alinia practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa.

”În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română, prin intermediul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, a deschis un nou capitol în domeniul formării profesionale, găzduind la Brașov un stagiu intensiv, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate, în mod ilegal. Nouă negociatori ai inspectoratelor de poliție județene au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germană, acumulând cunoștințe vitale în vederea gestionării eficiente a situațiilor de lipsire de libertate, în mod ilegal. Stagiul de pregătire, ce a constat în module teoretice și practici de simulare, marchează începutul unei serii de colaborări strategice, care își propun să alinieze practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa. Poliția Română consideră negocierile în situații de criză o prioritate absolută, contând pe o echipă națională de peste 140 de negociatori instruiți și pregătiți să intervină în orice moment. Această activitate specializată vizează rezolvarea pașnică a conflictelor, evitând pe cât posibil utilizarea forței și garantând siguranța cetățenilor. Acest prim modul de pregătire, cu specialiștii din Germania, reprezintă materializarea eforturilor comune de a asigura un răspuns prompt și profesionist, în fața situațiilor de criză. Prin această inițiativă, Poliția Română reafirmă angajamentul său în protejarea vieții și integrității fiecărui individ, demonstrând deschiderea către schimbul continuu de experiență și bune practici la nivel internațional. Printre cele 9 inspectorate judetene se numara si IPJ Hunedoara (care a fost reprezentat de cms sef Bogdan Nițu, în calitate de politist negociator pentru situatii de criză. Acesta a absolvit, în  aprilie 2022, a Cursul National pentru Negociere în Situatii de Criză organizat de S.I.I.A.S. – I.G.P.R. – data de la care activează și pe această linie, alături de alți 3 colegi din cadrul IPJ Hunedoara)”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alimentarea cu gaze naturale, sistată temporar în patru localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul de distribuție a gazelor naturale va fi sistat temporar în patru localități din județul Hunedoara.

“Pentru a permite realizarea unor lucrări de reabilitare de către Primăria Călan la podul peste râul Strei, compania Delgaz Grid este nevoită să execute devieri ale rețelei de medie presiune care alimentează orașul Călan. Astfel, va fi sistată temporar alimentarea cu gaze naturale, în orașul Călan, parțial, joi, 25 aprilie, și în trei dintre localitățile aparținătoare, începând de joi, 25 aprilie, până vineri, 26 aprilie, la ora 13:00).

Vor fi afectate următoarele localități:

  • Călan (zona de blocuri) – joi, 25 aprilie, intervalul 8:00-23:00;
  • Streisângeorgiu – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00);
  • Strei-Săcel – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri 26 aprilie (ora 13:00);
  • Ohaba Streiului – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00)”, au transmis reprezentanții companiei.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

“Regretăm disconfortul creat și le mulțumim clienților pentru înțelegere”, au mai transmis reprezentanții Delgaz Grid.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate