Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Actualitate

Liberalul Ovidiu Vlad și-a lansat candidatura pentru funcția de primar al orașului Geoagiu

Publicat

pe

Se simte nevoia unei schimbări în fruntea administrației publice locale din orașul Geoagiu, iar acest semnal puternic a fost dat și la lansarea oficială a candidaturii lui Ovidiu Vlad la funcția de primar din partea PNL. Sala de evenimente a Casei de Cultură ”Ioan Budai Deleanu” din Geoagiu s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea de oameni veniți să-l susțină pe cel care reprezintă alternativa viabilă la actuala administrație publică locală, îndepărtată mult prea mult de tot ceea ce înseamnă interesul cetățeanului.

Se simte nevoia de o schimbare

Ovidiu Vlad are 44 de ani, este om al locului, este căsătorit și are doi copii. Are cunoștințe temeinice de administrație și a dovedit performanță în toate domeniile în care a activat. La lansarea candidaturii a avut alături sute de susținători, care cred în el și mai ales în capacitatea lui de a aduce orașul Geoagiu pe un făgaș normal, social și administrativ.
“Sunt consilier local și din această postură am inițiat proiecte pentru oamenii din Geoagiu. Mi-am depus candidatura pentru postul de primar al iubitei noastre localități. De asemenea, în cursă intră și echipa pentru Consiliul Local, alături de care vom da startul schimbării în orașul Geoagiu. Cel mai important lucru pentru mine îl reprezintă experiența din domeniul privat și de aproape 15 ani am o firmă de construcții cu zeci de angajați. Toată viața mea am muncit și am realizat tot ce mi-am propus. Nu mă dau bătut în fața problemelor și îmi respect mereu toate promisiunile. Viitorul copiilor mei este și viitorul copiilor dumneavoastră. De aceea suntem obligați să ne implicăm să schimbăm lucrurile în bine pentru copiii noștri în primul rând. În următorii ani, eu, împreună cu echipa de consilieri, ne angajăm să rezolvăm problemele acestei comunități, pentru că sunt multe. Suntem în 2024 și, din păcate, în Geoagiu încă sunt sate fără drumuri asfaltate, fără apă și canalizare. Când plouă avem sate inundate, încă sunt oameni care trăiesc în noroi. Geoagiu are nevoie de investiții urgente, are nevoie de un centru medical local, avem nevoie să modernizăm străzi, să creăm rigole, să facem trotuare, să dezvoltăm turismul. Este nevoie de o piață agro-alimentară. Lucrurile acestea trebuie să le rezolvăm și le vom rezolva! Vom rezolva problema locurilor de muncă, vom rezolva toate nevoile absolut normale pe care oamenii le au”, a declarat Ovidiu Vlad, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Geoagiu.

Susținere puternică

Alături de Ovidiu Vlad au fost prezente, la lansarea candidaturii sale, nume importante din PNL.

”Orașul Geoagiu vrea schimbare! Oamenii din această zonă își doresc un primar care să fie aproape de ei. Își doresc un om aplecat spre administrație și comunitate, care să ofere siguranță și încredere, cu viziune pentru dezvoltarea mediului de afaceri, un om pentru oameni, un om asa cum este Ovidiu Vlad, candidatul nostru la Primăria Orașului Geoagiu. Prezența foarte numeroasă a susținătorilor săi la evenimentul de lansare oficială a candidaturii sale este dovada acestui lucru. Pentru evoluție avem nevoie de schimbare, iar Ovidiu Vlad este cel care poate face acest lucru, în primul rând pentru că îi pasă de locurile în care trăiește, îi pasă de oameni! Și știu că, alături de Călin Petru Marian, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Hunedoara, Geoagiu are viitor”, a spus Vetuța Stănescu, președintele PNL din județul Hunedoara.

Și Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara consideră că Ovidiu Vlad este cea mai bună soluție pentru orașul Geoagiu. „Cine ajunge în județul Hunedoara, cu siguranță nu ocolește zona Orăștiei, o zonă încărcată cu tradiții autentice și cu o bogată moștenire istorică ce trebuie pusă în valoare. Dezvoltarea economică a acestui pitoresc areal și revitalizarea turismului sunt prioritare pentru viitoarea administrație județeană, care va avea un strâns parteneriat cu administrațiile locale. La Geoagiu, viitorul primar al orașului, Ovidiu Vlad, a găzduit lansarea candidaților liberali din zona Orăștiei pentru funcțiile de primari și consilieri locali care, prin dezvoltarea de politici publice locale vor ști să genereze prosperitate și bunăstare pentru toate categoriile de vârstă. Investițiile în viitor nu apar pur și simplu. Acestea trebuie realizate prin oameni bine pregătiți și dornici să valorifice fiecare oportunitate.

Cred cu tărie că liderii politici liberali au toate calitățile necesare pentru a sprijini comunitățile locale să își atingă potențialul maxim! Le sunt alături și îi asigur de întreaga mea dedicare” a afirmat acesta. La rândul său, Florin Oancea, primarul liberal al Devei, are încredere în tandemul Ovidiu Vlad – Călin Petru Marian. „Ovidiu și Călin știu că nu sunt singuri. Au alături de ei echipa liberală și să știți că nu-i puțin lucru. Contează să ai o echipă. Acum este momentul lui Ovidiu Vlad și al lui Călin Petru Marian. Pe Ovidiu Vlad îl știu de peste 20 de ani și m-am străduit mult să îl aduc în echipa mea la Deva și știu și de ce am vrut: este profesionist, dar este și un om de echipă și un om foarte determinat. Dar, când mi-a spus ce intenții are, că vrea să candideze la Primăria Geoagiu, i-am spus că un ochi îmi plânge și unul îmi râde. Cred că este mult mai de folos comunității din Geoagiu. Este un luptător! Va câștiga bătălia, cu dumneavoastră alături, în data de 9 iunie”, a transmis Florin Oancea celor prezenți la lansarea candidaturii lui Ovidiu Vlad.

Oameni cu experiență la Consiliul Local

Cu ocazia evenimentului de lansare a candidaturii la funcția de primar la Geoagiu a lui Ovidiu Vlad, acesta a prezentat și echipa de consilieri locali pe care PNL o propune pentru oraș. Aceasta îi cuprinde, pe lângă Ovidiu Vlad, cel care deschide lista, pe Octav Mihai Cismașiu, Ioan Șpan, Alin Mihai Carașcă, Ionela Emilia Ileasă, Mihai Pleniceanu, Cornel Ioan Pilț, Adrian Călin Igna, Raul Andrei Cucuruz, Ovidiu Marian Boldor, Ioan Marcel Baba, Stela Zenovia Sabău, Radu Nicolae Mihu, Marcel Constantin Popa, Marin Trandafir, Ioan Dominte, Adrian Sărariu, Dănuț Petru Gârjob și Evert Marinus Wiskerke, oameni cu experiență, cunoscuți și apreciați de întreaga comunitate. „Sunt sigur că îi cunoașteți, că îi apreciați, că știți cât de implicați sunt în comunitatea noastră. Este cea mai bună echipă cu care mă puteam prezenta în fața dumneavoastră! Această echipă și dumneavoastră, împreună, facem SCHIMBAREA! Așa să ne ajute Dumnezeu! “, a spus Ovidiu Vlad, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Geoagiu.

PNL propune profesioniști în zona Orăștiei

La evenimentul de la Geoagiu au fost prezenți și primari în funcție ori candidați ai PNL la aceste demnități publice, toți fiind oameni cu experiență, profesioniști. Astfel, au fost lansate candidaturile pentru un nou mandat ale lui Felician Traian Jude, primarul din Balșa, omul care cunoaște cel mai bine comunitatea și vrea să se dedice, în continuare, acesteia, pentru a duce comuna la un alt nivel, Emil Moise Bîc, primarul din Beriu, aflat la al patrulea mandat în funcție și care vrea să își ducă mai departe proiectele, așa cum a făcut în cei 16 ani de prim – gospodar al localității, Vasile Marian Inășescu, primarul din Orăștioara de Sus, aflat la al treilea mandat în fruntea comunei, cel care își dorește, în continuare, să se implice în dezvoltarea așezării pe care o administrează, așa cum a făcut și până în prezent, și Mihaela Daniela Csatlos, primarul din Romos, care, așa cum a demonstrat și în primul mandat, vrea ca proiectele gândite pentru oameni să ducă, în continuare, la dezvoltarea comunității. PNL propune și alți profesioniști în fruntea comunităților din zona Orăștiei. Aceștia sunt Adrian Bota, candidat la funcția de primar al municipiului Orăștie, care își propune să valorifice potențialul imens al urbei în beneficiul cetățenilor, Daniel Emanuel Tirănesc, candidat la funcția de primar al comunei Mărtinești, un dascăl care este convins că poate să aducă o transformare pozitivă în localitate, și Emanuel Valer Muntean, candidat la funcția de primar al comunei Turdaș, care intră în cursa electorală cu un singur scop, acela de a face o schimbare în bine în comună. Aceștia sunt susținuți, ca și toți candidații PNL la alegerile locale, de colegii liberali, dar și de prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin.

 

Traian Felician Jude, primarul comunei Balșa

Dacă la Geoagiu este un moment al schimbării, la noi, la Balșa, consider că este nevoie de continuitate. Dumneavoastră sunteți cei care decideți. Doresc succes echipei noastre liberale la Geoagiu, la Balșa și în tot județul Hunedoara. Doamne ajută și numai bine!”

Advertisement

Daniel Emanuel Tirănesc, candidat la funcția de primar al comunei Mărtinești

Sunt la început de drum și mulțumesc pentru încrederea acordată colegilor liberali și mulțumesc pentru susținerea pe care mi-o oferă cei cu experiență în administrație. Am format o echipă de consilieri și noi chiar vrem să facem ceva pentru comuna noastră, Mărtinești”

Emil Moise Bîc, primarul comunei Beriu

Sunt în familia liberală încă din anul 2000, având patru mandate de primar și unul de viceprimar. Dacă am făcut lucrurile bine în acest timp în comuna Beriu se va vedea pe 9 iunie. Sunt, însă, convins, că, pe 9 iunie, se vor vota echipele PNL pentru a spera la mai bine”

Emanuel Valer Muntean, candidat la funcția de primar al comunei Turdaș

În prezent sunt consilier local la Turdaș, iar decizia luată de a candida pentru funcția de primar al comunei a fost luată după o lungă chibzuință. Am intrat în această luptă cu gândul la locuitorii comunei Turdaș, fiind preocupat de starea de bine a comunității din care fac parte”

 

Vasile Marian Inășescu, primarul comunei Orăștioara de Sus

Important este să fim sinceri și să spunem când se poate și când nu se poate, iar acest lucru să fie transmis cu argumente asumate. Eu sunt omul faptelor și mă bazez pe munca în echipă. Prin munca în echipă vom prospera și așa va fi, și în continuare, la Orăștioara de Sus”

Advertisement

Adrian Bota, candidat la funcția de primar al municipiului Orăștie

Candidez la Orăștie pentru că nu pot să fiu indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul meu, pentru că un primar trebuie să își iubească localitatea, să pună pe primul loc interesul cetățeanului și că toți oamenii sunt egali. Noi suntem o echipă care lucrează pentru Orăștie și orăștieni!”

Mihaela Daniela Csatlos, primarul comunei Romos

Când mă întâlnesc pe stradă cu un membru al comunității o fac, de trei ani, de când sunt în funcție, cu fruntea sus. Toată energia mea și toate cunoștințele dobândite vor fi canalizate, și în continuare, spre comunitate, spre fiecare locuitor al comunei Romos”

Florina Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara

Dezvoltarea nu înseamnă doar asfaltări sau spoiri de clădiri, ci colaborare, înțelegere și viziune, prin care să se dea viață comunității. În zona Orăștiei PNL propune astfel de oameni și sunt convinsă că, în 9 iunie, va fi valorificată posibilitatea ca aceștia să fie puși la muncă”

Actualitate

Administrația din Bucureșci continuă proiectele începute

Publicat

pe

Redactat de

Situată în mirifica Țară a Moților, comuna hunedoreană Bucureșci se întinde pe o suprafață de aproape 70 de kilomteri pătrați. Comuna are peste 1.500 de locuitori, care trăiesc în cinci sate, respectiv localitatea de reședință Bucureșci și așezările aparținătoare Curechiu, Merișor, Rovina și Șesuri.

Alături de comunitate până la finele mandatului

Situată într-o zonă deluros-montană, comuna hunedoreană Bucureșci se mândrește cu două biserici – monument istoric, ambele din lemn, acestea fiind ctitorite în secolul al XVIII-lea. Este vorba despre lăcașul de cult cu hramul “Înălțarea Sfintei Cruci” din Rovina și biserica “Sfântul Nicolae” din Curechiu. În satul Curechiu mai găsim o moară de apă, dar și o troiță ridicată în 1784, acolo unde, anual, este cinstită, de Ziua Eroilor, memoria lui Horea, Cloșca și Crișan. De asemenea, mai este un Monument al Eroilor în satul aparținător Șesuri, dar și un loc situat într-un cadru natural deosebit, numit “Valea Techereului” de către localnici. Și în această comună au avut loc, luna trecută, alegeri locale, iar în urma votului exprimat de locuitorii din Bucureșci, așezarea va fi condusă de o nouă administrație. Actuala administrație a transmis un mesaj de felicitare către cea care îi va urma și dă asigurări că își va duce mandatul până la capăt lucrând, în continuare, în folosul comunității. „Mulțumesc tuturor sutelor de cetățeni ai comunei Bucureșci care m-au susținut și au dorit ca eu să continui în funcția de primar Nu s-a întâmplat cum au dorit ei, însă eu îi îndemn să fie calmi la fel cum sunt și eu, și să nu fie supărați pentru că viața merge înainte. Îmi voi duce mandatul la capăt și voi munci până în ultima zi a acestuia pentru toți cetățenii comunei Bucureșci, așa cum am făcut-o în toți acești ani de când sunt primar. Le mulțumesc și celor care i-au votat pe contracandidații mei și le spun că eu am muncit întotdeauna pentru ca toți cetățenii comunei Bucureșci să beneficieze de condiții cât mai bune de viață, indiferent dacă m-au votat sau nu. Îi doresc succes viitorului primar și sper să facă lucruri bune pentru comuna noastră. Îmi doresc să-i reprezentăm cu demnitate, până la finalul acestui mandat pe cei care ne-au acordat votul și să nu le trădăm încrederea”, a transmis primarul în funcție al comunei hunedorene Bucureșci, Mircea Florin Ghilean.

Lucrări importante

Drept dovadă la cele arătate mai sus, reprezentanții administrației în exercițiu din comuna Bucureșci lucrează, în continuare, la proiectele începute, pentru va viitoarea echipă managerială să le poată continua fără probleme. „Continuăm proiectele începute. În această perioadă urmăm toate procedurile necesare pentru ca implementarea acestor proiecte, aflate în diferite stadii de realizare, să meargă înainte. Asigurăm viitoarea administrație că vom parcurge toți pașii necesari pentru ca aceste proiecte să poată fi continuate fără probleme. Este vorba despre proiecte importante pentru comunitate, fiind vorba despre cele legate de unitățile de învățământ, de rețeaua de drumuri și de cea de alimentare cu apă, aceasta din urmă fiind într-un stadiu avansat de finalizare”, a mai menționat Mircea Florin Ghilean, primarul în exercițiu al comunei hunedorene Bucureșci.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Două tinere hunedorence, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 din SUA

Publicat

pe

Redactat de

 

Două tinere din județul Hunedoara vor reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, ediția 2024, din Statele Unite ale Americii. Emilia Slavu s-a calificat, pentru al treilea an consecutiv, la această competiție globală, desfășurată peste ocean. După ce, în 2022, tânăra din Petroșani a participat la acest campionat de nivel mondial la categoria Excel, iar anul trecut, la PowerPoint, de data aceasta, va concura la categoria Microsoft Word. Alături de ea, va fi și Diana Ghiura, tot din Petroșani, care va participa la competiția ce va avea loc peste câteva zile, în SUA, la secțiunea Microsoft PowerPoint.

Trei tineri vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 din SUA, ce se va desfășura în perioada 28-31 iulie 2024, la Anaheim, în California (SUA). Este vorba despre hunedorencele Emilia Slavu și Diana Ghiura, ambele din Petroșani, și un tânăr din județul Vrancea, Adrian Lățcan, de la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra.

Cei trei tineri au fost desemnați pentru a reprezenta România la finala mondială a competiției din SUA, în urma etapei naționale Microsoft Office Specialist, care a avut loc în luna aprilie 2024, la sediul Microsoft România din București și care a fost organizată de Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft România și Certipro Education.

Emilia Slavu, pentru a treia oară, în finala globală a Microsoft Office Specialist

Advertisement

Emilia Slavu este absolventă a Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani și, în prezent, studentă la Universitatea Politehnica Timișoara – Facultatea de Automatică și Calculatoare. Este pentru al treilea an la rând când tânăra hunedoreancă se califică la Campionatul Mondial de Microsoft din America. În 2022, a fost campionă națională la categoria Excel și a participat la faza mondială a acestui campionat din California. Un an mai târziu, în 2023, a obținut locul I la categoria PowerPoint și a participat la faza mondială a campionatului din Florida. Acum, în 2024, va concura la categoria Word.

Diana Ghiura, campioană la Microsoft PowerPoint

Diana Ghiura, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani, va concura la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist din SUA, la secțiunea PowerPoint. Este pentru a doua oară când participă la etapa națională a acestei competiții, după ce, în 2019, a fost campioană națională la PowerPoint, și pentru prima dată când se califică la faza mondială desfășurată pe continentul american.

„Anul acesta, Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” Petroşani (re)cucereste America! Diana Ghiura, clasa a X-a A – locul I – PowerPoint 2019, și fosta noastră elevă Emilia Slavu – locul I – Word 2019 vor reprezenta România la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2024, Anaheim, California, SUA, în perioada 28-31 iulie 2024. Felicitări participantelor și coordonatorului, ing. Horațiu Hotea!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, organizat în SUA, reunește cei mai buni utilizatori ai aplicațiilor Microsoft Office din lume, fiind singura competiție globală acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât elevii și studenții de pe întreaga planetă să își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Derby de Valea Jiului în Cupa României

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, la sediul Federației Române de Fotbal, s-au stabilit meciurile din primul tur al fazei naționale a Cupei României.

În această fază, că și în cea anterioară, una regională, în care au participat câștigătoarele fazelor județene, „împerecherea” s-a făcut pe criterii geografice.

Așa cum anticipam, Minerul Lupeni, câștigătoarea fazei județene și una dintre cele șapte echipe calificate în primul tur național după etapa regională, va întâlni, pe teren propriu, conjudețeana și rivala Jiul Petroșani.

Derby-ul de Valea Jiului din Cupa României se va juca la Lupeni, miercuri, 31 iulie, cu începere de la ora 17:30.

Dacă la finalul timpului regulamentar scorul va fi egal, se vor juca două reprize de prelungire a câte 15 minute fiecare.

Advertisement

În cazul în care egalitatea persistă și la finalul prelungirilor, echipa care se va califica în faza următoare se va stabili după executarea loviturilor de departajare.

Cel de-al doilea tur național din Cupa României la fotbal se va juca pe 7 august, și în această fază a competiției urmând a se ține cont de criteriul geografic.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate