Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate

Liceenii deveni se duelează pe parchet

Publicat

pe

Start joc!

A patra ediţie a popularei competiţii de minifotbal va începe azi cu meciurile de baraj

Pasiunea, orgoliile şi meciurile spectaculoase sunt principalele ingrediente ale Cupei Liceelor Big FM, o populară întrecere de minifiotbal, care a ajuns la al patrulea episod. Nouă formaţii se vor lupta, timp de o săptămână, la Sala Sporturilor din Deva pentru mult râvnita cupă care recompensează cea mai bună echipă de liceeni din reşedinţa de judeţ.

Cupa liceelorDin acest an, numărul trupelor participante s-a mărit iniţial cu încă două grupări, motiv pentru care, în premieră, se va juca o partidă baraj. Aceasta urmează să se dispute azi, câştigătoarea calificându-se pentru sferturile de finală.

„Construcţiile” s-au retras

Liceul „Teglaş Gabor” şi Colegiul „Ion Mincu” erau cele două noutăţi pentru ediţia din 2013 a Cupei Liceelor Big FM, dar ultima echipă a hotărât în ultimul moment să se retragă din competiţie, astfel că nu se va disputa decât un singur meci de baraj. Acesta îi va opune pe cei de la Liceul „Teglaş Gabor” împotriva celor de la Liceul de Arte Plastice şi Muzică „Sigismund Toduţă”. Echipa Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi”, cea care trebuia să înfrunte Coegiul Tehnic „Ion Mincu” în al doilea baraj, s-a calificat în sferturile de finală, unde vor întâlni luni, de la ora 16:00, formaţia Colegiului Tehnic „Transilvania”, una din favorite, trupă pregătită de profesorul Marius Sîrbu. Câştigătoarea meciului de baraj va întâlni tot luni, de la ora 15:00, trupa antrenată de profesorul Alexandru Bădoi, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

Advertisement

Derby încă din sferturi

Marţi este ziua disputării celorlalte două partide din sferturile de finală, de la aceleaşi ore ca în ziua precedentă. Echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil”, antrenată de Alin Petraş, se va lupta pentru un loc în semifinală cu formaţia ce reprezintă Liceul Teoretic „Traian”. Derby-ul sferturilor de finală se va juca între echipa campioană, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” şi trupa de la Colegiul Naţional „Decebal. Învingătoarele din sferturile ce se dispută luni se vor întâlni în prima semifinală, în 30 ianuarie, de la ora 15:00, iar a doua semifinală va opune trupele care s-au impus în partidele de marţi. Cele două finale se vor disputa joi, 31 ianuarie, cea „mică” de la ora 19:00 şi cea „mare” de la ora 20:00. Organizatorii vor oferi premii atât echipelor de pe podium, cât şi premii individuale pentru cel mai bun portar, cel mai bun jucător, cât şi golgeterului competiţiei.

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română a organizat un stagiu intensiv la Brașov, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate ilegală.

Noul program de formare a adus împreună nouă negociatori din inspectoratele de poliție județene, care au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Germania. Scopul principal a fost acumularea de cunoștințe vitale pentru gestionarea eficientă a acestor situații. Stagiul a inclus atât module teoretice, cât și practici de simulare. Această inițiativă marchează începutul unei serii de colaborări strategice, cu scopul de a alinia practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa.

”În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română, prin intermediul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, a deschis un nou capitol în domeniul formării profesionale, găzduind la Brașov un stagiu intensiv, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate, în mod ilegal. Nouă negociatori ai inspectoratelor de poliție județene au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germană, acumulând cunoștințe vitale în vederea gestionării eficiente a situațiilor de lipsire de libertate, în mod ilegal. Stagiul de pregătire, ce a constat în module teoretice și practici de simulare, marchează începutul unei serii de colaborări strategice, care își propun să alinieze practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa. Poliția Română consideră negocierile în situații de criză o prioritate absolută, contând pe o echipă națională de peste 140 de negociatori instruiți și pregătiți să intervină în orice moment. Această activitate specializată vizează rezolvarea pașnică a conflictelor, evitând pe cât posibil utilizarea forței și garantând siguranța cetățenilor. Acest prim modul de pregătire, cu specialiștii din Germania, reprezintă materializarea eforturilor comune de a asigura un răspuns prompt și profesionist, în fața situațiilor de criză. Prin această inițiativă, Poliția Română reafirmă angajamentul său în protejarea vieții și integrității fiecărui individ, demonstrând deschiderea către schimbul continuu de experiență și bune practici la nivel internațional. Printre cele 9 inspectorate judetene se numara si IPJ Hunedoara (care a fost reprezentat de cms sef Bogdan Nițu, în calitate de politist negociator pentru situatii de criză. Acesta a absolvit, în  aprilie 2022, a Cursul National pentru Negociere în Situatii de Criză organizat de S.I.I.A.S. – I.G.P.R. – data de la care activează și pe această linie, alături de alți 3 colegi din cadrul IPJ Hunedoara)”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alimentarea cu gaze naturale, sistată temporar în patru localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul de distribuție a gazelor naturale va fi sistat temporar în patru localități din județul Hunedoara.

“Pentru a permite realizarea unor lucrări de reabilitare de către Primăria Călan la podul peste râul Strei, compania Delgaz Grid este nevoită să execute devieri ale rețelei de medie presiune care alimentează orașul Călan. Astfel, va fi sistată temporar alimentarea cu gaze naturale, în orașul Călan, parțial, joi, 25 aprilie, și în trei dintre localitățile aparținătoare, începând de joi, 25 aprilie, până vineri, 26 aprilie, la ora 13:00).

Vor fi afectate următoarele localități:

  • Călan (zona de blocuri) – joi, 25 aprilie, intervalul 8:00-23:00;
  • Streisângeorgiu – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00);
  • Strei-Săcel – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri 26 aprilie (ora 13:00);
  • Ohaba Streiului – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00)”, au transmis reprezentanții companiei.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

“Regretăm disconfortul creat și le mulțumim clienților pentru înțelegere”, au mai transmis reprezentanții Delgaz Grid.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate