Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

Liga 4 Hunedoara. Urmează marele derby

Publicat

pe

Sâmbătă, 25 mai, cu începere de la ora 11:00, se dispută meciurile din etapa a cincea, penultima din Final Four. Câștigătoarea acestui play-off va reprezenta județul Hunedoara la barajul de promovare în Liga 3, acolo unde va întâlni campioana din Arad.

Lupeniul a pierdut două puncte la „masa verde”

Atunci se va disputa și derby-ul campionatului, dintre Aurul Brad și Minerul Lupeni. Ambele echipe au câștigat în etapa anterioară, Lupeniul 2-0 acasă cu Geoagiu, și Bradul 1-0 la Sântămăria Orlea, dar diferența dintre combatante a ajubns să fie de două puncte în favoarea celor de la Aurul. Și asta pentru că Minerul, a pierdut, la masa verde”, meciul câștigat pe teren, la Șoimul Băița, pentru folosirea unui jucător aflat în stare de suspendare. Astfel, înaintea meciului direct, Bradul are 39 de puncte, iar Lupeniul 37. În celălalt meci al etapei se vor întâlni a treia clasată, Gloria Geoagiu (26 de puncte), cu echipa de pe poziția a patra, CSC Sântămăria Orlea (22 de puncte). Aurul Brad și Minerul Lupeni se vor întâlni și în finala fazei județene a Cupei României, care se va disputa pe 8 iunie, cu începere de la ora 17:45, la Hunedoara. În returul semifinalelor, Bradul a învins, acasă, cu 3-0, pe Dacia Orăștie, după ce se impusese și în deplasare, cu 2-1, iar Lupeniul, după un succes cu 11-0 pe teren propriu, a câștigat, cu 4-0, pe terenul celor de la Șoimul Băița.

În play-out se joacă doar pentru onoare

În play-out se va disputa tot etapa a cincea, aceasta fiind, însă, antepenultima în competiția pentru locurile 5-12. În runda anterioară s-au înregistrat rezultate normale în această competiție în care se joacă doar pentru onoare. Astfel, liderul, Retezatul Hațeg (29 de puncte), a câștigat, cu 1-0, pe terenul celei de-a patra clasate, CSM Vulcan (17). Și a doua clasată, Dacia Orăștie (26) s-a impus în deplasare, câștigând cu 6-1 pe terenullanternei roșii”, Minerul Uricani (1). Echipa de pe trei, CSM II Deva, a pierdut, cu 4-2, deplasarea de la Șoimul Băița (14), care a urcat pe șase. Pe penultima poziție a coborât Victoria Călan (13), după eșecul, cu 3-1, din deplasarea de la Inter Petrila (15), care acum ocupă poziția a cincea. Sâmbătă, 25 mai, de la ora 11:00, sunt programate meciurile Hațeg – Orăștie și Petrila – Uricani, iar de la 17:30 întâlnirea Călan – Băița, iar jocul Deva – Vulcan va fi duminică, 26 mai, de la ora 11:00.

Advertisement

Ultima etapă din eșalonul a cincilea

Duminică, 26 mai, de la ora 11:00, se va disputa ultima etapă a play-off-ului din Liga 5. În runda a patra, liderul, DMO Ciula Mare (19 puncte) s-a impus, cu 3-2, la Narcisa Sălașu de Sus (13), care a coborât pe cinci, având un de trei „lungimi față de a doua clasată. Aceasta, Unirea General Berthelot (16), a urcat pe poziția secundă după ce a câștigat, cu 2-1, la Real Sântandrei (15), și pe care a trimis-o pe locul al treilea. Pe patru a urcat Ponorul Vața (14), după victoria, cu 5-1, de pe terenul celei de-a șasea clasate, Zarandu Crișcior (10). Ultima etapă programează meciurile Ciula – Sântandrei, Vața – Sălaș și Bethelot – Crișcior.

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate