Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Lista posturilor la titularizare, actualizată

Publicat

pe

Ministerul Educației a făcut publică lista actualizată a posturilor disponibile pentru Titularizare 2024 în învățământul preuniversitar.

Această informație de referință este esențială pentru profesorii și aspiranții la carieră didactică care urmăresc să participe la concursul național de ocupare a posturilor didactice. Conform anunțului oficial, lista posturilor va fi supusă ulterior unor actualizări pentru a reflecta eventualele modificări sau adiții.

Potrivit datelor furnizate oficial, proba scrisă pentru Titularizare 2024 este programată să aibă loc pe 17 iulie 2024, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Înregistrarea candidaților pentru acest concurs crucial va începe pe 8 mai și se va încheia pe 17 mai 2024.

Profesorii trebuie să fie conștienți că 18 martie reprezintă ultima zi în care pot depune cererile și documentele justificative pentru modificarea duratei contractului individual de muncă. Acest proces vizează trecerea de la un contract pe durată determinată de un an la unul pe durata de viabilitate a postului sau catedrei respective, conform metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025.

Pentru a deveni titulari în învățământ, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului pentru care candidează. În cazul suplinitorilor, adică cei angajați pe o perioadă determinată, minimul este nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Advertisement

În data de 12 martie au fost soluționate în ședința de repartizare cererile profesorilor titulari pentru completarea normei didactice pe perioadă determinată/nedeterminată și cererile cadrelor didactice debutante, în conformitate cu metodologia-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025.

Un alt termen important este perioada 3-11 aprilie, în care profesorii pot depune la școală cererile pentru prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată. Această prelungire se adresează cadrelor didactice care au dobândit cel puțin definitivarea în învățământ, în baza notei sau mediei de repartizare minimum 7 în sesiunile 2023 și/sau 2022, respectiv 2023, 2022, 2021 și/sau 2020 pentru învățători/profesori pentru învățământ primar, pentru finalizarea ciclului primar la aceeași clasă de elevi.

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Zăpadă ca în toiul iernii, la Straja și în Parâng

Publicat

pe

Redactat de

În stațiunea montană Straja, din Valea Jiului, a nins ca în toiul iernii. Noul strat de zăpadă s-a așternut peste tot.

În mediul online au fost publicate imagini cu ninsoarea care și-a făcut apariția de duminică și care a transformat peisajul în unul hibernal, în mijlocul primăverii.

Zăpadă la Schitul Straja. Sursa foto: Dimitrie Ivașco/Facebook

Și în Parâng, iarna a revenit, stațiunea fiind acoperită cu un strat consistent de zăpadă.

Sursa foto: Stațiunea Parâng/Facebook

Citeste mai mult ...

Actualitate

O asociere de cinci firme vrea să realizeze locuințe sociale la Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Un consorțiu format din cinci companii a prezentat o ofertă pentru a construi blocurile din Aninoasa.

Administrația locală a lansat o licitație pentru a construi urgent locuințe sociale în oraș, iar acest consorțiu a fost singurul care a prezentat o ofertă pentru primul lot. Consorțul este format din firmele VALNEL CONSTRUCT S.R.L., INSTALATII GEVIS SRL, ELECTRO VLADI, SELLM S.R.L, PARVA ELECTRIC, și s-a angajat să proiecteze și să construiască blocurile 1, 2, 3 și 5 din ansamblul locativ.

Aceste blocuri sunt parte a unui proiect esențial pentru comunitatea locală, oferind locuințe adecvate și durabile. Conform evaluării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, impactul cutremurelor de pământ din februarie 2023 a deteriorat numeroase locuințe, punând locuitorii în pericol și necesitând intervenții urgente. Condițiile de locuire actuale nu sunt conforme cu normele și legislația în vigoare, necesitând construirea rapidă a unor unități de locuit sigure și conforme normelor de proiectare. Proiectul va consta în construirea a patru blocuri cu patru etaje, furnizând în total 80 de apartamente, destinate să găzduiască aproximativ 160-170 de persoane.

Citeste mai mult ...

Actualitate