Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Lucian Bute va reveni în ring în 2014

Publicat

pe

Nu va mai lupta în acest an

Fostul campion mondial va lua o pauză de la meciuri în următoarele 7 luni

 Boxerul român Lucian Bute va reveni în ring la începutul anului 2014, pe 25 ianuarie la Montreal, dacă se reface 100 la sută după operaţia suferită pe 9 mai la osul metarcapian al pumnului stâng, a anunţat ieri fostul campion mondial IBF cu prilejul unei conferinţe de presă. Lucian Bute, care şi-a amânat meciul cu Jean Pascal din 25 mai din cauza accidentării, a revenit în ţară pentru un eveniment fericit, căsătoria cu Elena Aprozeanu pe 15 iunie la Galaţi, dată care a fost stabilită înainte de perfectarea luptei cu Pascal.

În august începe pregătirea

lucian-butePugilistul gălăţean a explicat că s-a accidentat pe 12 aprilie, la un sparring, când a lovit cu pumnul stâng cotul adversarului şi a simţit o durere puternică. Fizioterapia, pastilele şi gheaţa nu au avut însă efect şi, în consens cu medicul său, Lucian Bute a decis pe 1 mai să se opereze pentru îndepărtarea unui fragment de os de la metacarpian, intervenţie care a durat aproape o oră şi jumătate. „Am încercat să evit, să fac anumite eforturi pentru a continua şi a nu anula meciul, dar, din păcate, după mai multe consultări cu doctorul şi cu echipa mea, antrenorul şi promotorul meu, am luat această decizie. A trebuit să mă operez, pentru că aveam o durere insuportabilă, dar era în joc şi viitorul carierei mele. Era riscant să urc în ring accidentat, era un meci foarte greu, cu un adversar foarte puternic, şi trebuia să fiu sută la sută”, a declarat Bute. Înainte de a se opera, din cauza durerilor, Bute reuşea doar 15-20 pumni pe repriza de sparring, comparativ cu 60-80 lovituri în mod obişnuit. Dacă recuperarea va decurge bine, Bute ar putea relua pregătirea din luna august şi ar putea urca din nou în ring pe 25 ianuarie 2014, când ar putea lupta cu Jean Pascal. „Joia trecută am fost la un control, mi s-a spus că totul e bine, recuperarea se va face cum trebuie şi sper să revin în ring cât mai repede posibil. Cel mai important este să mă recuperez, să am linişte. Mai repede de ianuarie nu va fi niciun meci. Promotorul meu a vorbit cu HBO ca 25 ianuarie să fie o dată rezervată pentru meciul cu Pascal. Nu s-a anulat, doar s-a amânat”, a spus boxerul român.

Boxează doar dacă e apt

Advertisement

Bute a respins posibilitatea unei retrageri şi doreşte să revină în lupta pentru un titlu mondial. ”Nu m-am gândit la retragere, important e să mă refac 100 la sută. Dacă sunt sănătos, mai pot face box cel puţin 3 ani. Obiectivul următor e meciul cu Pascal şi dacă totul va decurge bine, o să-mi doresc revanşa şi cu Carl Froch, dar e prea devreme să vorbim despre acest meci. După operaţie m-am eliberat complet, m-am simţit uşurat şi sunt convins că atunci când voi reveni în sala de antrenament voi fi alt boxer. Obiectivul meu este să redevin campion mondial, să câştig o centură mondială, sunt convins că am capacitatea şi puterea s-o fac încă o dată”. Gălăţeanul a adăugat că a vrut să evite situaţia din meciul cu Carl Froch, când a boxat cu o infecţie la picior, care i-a diminuat forţele. „Până la meciul cu Froch eram neînvins, nu ştiam ce înseamnă să pierzi un meci, am făcut o greşeală şi dacă nu învăţăm din greşeli suntem înguşti la minte. Am urcat în ring, nu eram sută la sută la încredere, psihologic vorbind. Mi-am asumat acel risc, am pierdut, dar acum nu am vrut să repetăm acea greşeala”, a declarat Bute. Fostul campion mondial a precizat că dacă va resimţi dureri la pumn, când va relua pregătirea, va continua recuperarea până când durerile vor dispărea şi va fi apt 100 la sută. „Nu e garantat că meciul va avea loc pe 25 ianuarie, dar dacă totul decurge bine, voi urca în ring şi voi boxa, dar dacă nu voi fi sută la sută şi voi resimţi dureri, voi continua pauza până când îmi voi reveni”, a mai spus pugilistul.

Agerpres

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate