Actualitate
Lucian Heiuș (ANAF): „Angajații de la stat nu mai trebuie să fie plătiți unitar, ci în funcție de performanță”
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), hunedoreanul Lucian Heiuș, a declarat, astăzi, că angajaţii de la stat nu mai trebuie plătiţi unitar, ci în funcţie de performanţă şi de rezultatele pe care le obţin, aceasta fiind una dintre cele mai mari reforme pe care trebuie să le facă statul român.
Lucian Heiuș a precizat că în prezent, unii dintre salariații de la stat se simt demotivați, atunci când unii colegi nu lucrează mai nimic, iar ei sunt printre cei mai buni, dar cu același venit. „Sistemul actual de salarizare este unul unitar: munceşti mult, munceşti puţin, dacă ai aceeaşi categorie, clasă şi vechime, iei aceiaşi bani. Ai rezultate excepţionale în inspecţie fiscală sau eşti un inspector mai puţin performant, ai acelaşi salariu. Atunci apare în timp o demotivare a celor foarte buni: <De ce să-mi asum eu riscuri foarte mari, când colegul meu care stă mai mult la cafea pe hol ia acelaşi salariu ca şi mine?>. Noi, ca stat, trebuie să depăşim cumva acest mecanism de a gândi unitar. Parcă şi legea salarizării se numeşte legea salarizării unitare. Nu mai trebuie să gândim unitar, ci pe performanţă, pe rezultatele pe care le obţii, chiar şi în sistemul administrativ. Cred că aceasta este una dintre marile reforme pe care trebuie să le facă statul în ansamblul lui”, a spus Heiuş (ANAF), în cadrul conferinţei „PNRR – Investiţii pentru economia viitorului. Reforma fiscală”, organizată de PwC România.
El a mai subliniat faptul că modernizarea trebuie făcută în toate instituţiile statului, nu doar la ANAF.
„Nu este suficient ca doar ANAF şi Ministerul de Finanţe să se modernizeze. Eu astăzi cred că Ministerul de Finanţe şi ANAF sunt printre cele mai performante instituţii din administraţia românească. Trebuie ca tot sistemul administrativ, capacitatea administrativă a statului român să crească şi să fie performantă şi atunci într-adevăr putem discuta despre un stat modern, despre performanţă în orice domeniu, de la sănătate, educaţie, administrare fiscală, construcţii, tot ceea ce înseamnă de fapt statul şi atunci îmi va fi şi mie mai uşor, ca preşedinte ANAF, să conving un contribuabil că este bine să-şi plătească impozitele şi taxele, pentru că o să aibă şi el mulţumirea că ceea ce dă către stat este administrat corect şi transparent”, a completat reprezentantul Fiscului.
Actualitate
Incendiu izbucnit la un autoturism, stins de un pompier aflat în timpul liber
Un incendiu, izbucnit miercuri dimineață la un autoturism parcat în municipiul Petroșani, a fost stins de un pompier aflat în apropiere, în timpul liber.
„Până la sosirea echipajului de intervenție, colegul nostru, soldatul Matei Alexandru Răzvan, de la Detașamentul de pompieri Petroșani, a acționat cu stingătorul din dotarea autoturismului personal, dar și cu un altul, de la un autoturism aflat în apropiere, reușind lichidarea incendiului care cuprinsese partea din față a autoturismului parcat și se putea extinde la întregul autovehicul. Nicio persoană nu a fost rănită”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.
Potrivit ISU Hunedoara, cauza probabilă a declanșării incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a autoturismului.
Sursa foto: ISU Hunedoara
Actualitate
Eșec la limită pentru West Deva
În Liga 1 de futsal s-au jucat meciurile etapei a XIII-a. Din păcate, penultima rundă a sezonului regular nu a fost una favorabilă penttru cei de la ACS West Deva.
Două variante
Devenii au jucat la CSM Târgu, locul 3 și cu calificarea în play-off asigurată, și au pierdut cu 3-2 (3-1). În urma acestei înfrângeri, coroborată cu rezultatul Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Timișoara 7-0, calculele pentru calificarea în play-off, acolo unde merg primele patru clasate la finele sezonului regular, s-au complicat. În prezent Sepsi e pe 4, cu 17 puncte, iar Deva și Timișoara sunt pe 5 și 6, ambele cu câte 14 puncte. Pentru a ajunge în play-off, West va trebui să învingă, în ultima etapă, luni, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Deva, pe Sepsi, dar acest lucru nu este de-ajuns. Într-o primă variantă, ținând cont că Timișoara va juca acasă cu ultima clasată, Mausoleul Mărășești (3-6 pe teren propriu, în etapa a XIII-a, cu FK Odorhei, locul 2 și deja în play-off, n. red.), meciul fiind programat după cel de la Deva, mai exact marți, 21 ianuarie, de la ora 15:30, și este favorită, cei de la West ar trebui să câștige la minim 5 goluri diferență jocul cu Sepsi. În acest caz s-ar ajunge la egalitate de puncte și se va face un clasament în trei între West, Sepsi și CFR, toate echipele urmând a avea câte 5 puncte, Deva urmând a avea golaveraj +3, Sfântu Gheorghe + 2 și Timișoara – 5. A doua variantă este ca Deva să câștige, iar Timișoara să nu treacă de Mărășești. Revenind la etapa a XIII-a, mai trebuie menționat că liderul, United Galați, deja în play-off, s-a impus, cu 6-1, pe terenul penultimei clasate, Luceafărul Buzău, formație ce va evolua în play-out. În ultima etapă mai sunt programate meciurile FK Odorhei – Luceafărul Buzău (duminică, 19 ianuarie, de la ora 18:00) și United Galați – CSM Târgu Mureș (marți, 21 ianuarie, ora 18:00).
Actualitate
Undă verde pentru elaborarea SF -ului drumului TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – Autostrada A1
Consiliul Județean Hunedoara anunță că a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – Autostrada A1.
“Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind obiectivul de investiții TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – Autostrada A1. Contractul, în valoare de 4.975.152 lei, a fost atribuit SC SERCOTRANS SRL și are o durată de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere. Contractul include realizarea studiilor de teren, expertiză tehnică, PUZ, evaluarea impactului asupra mediului, documentații pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, verificarea documentațiilor tehnice și studiul de fezabilitate propriu-zis”, au informat reprezentanții CJ Hunedoara.
9,35 kilometri din actualul drum județean 687, modernizați
Proiectul vizează modernizarea a 9,35 kilometri din actualul Drum Județean (DJ) 687, de la ieșirea din municipiul Hunedoara (zona DRÄXLMAIER) până la intersecția cu DN7, aducându-l la standardul de drum TransRegio. “Drumul va avea o lățime a părții carosabile de 19 m cu patru benzi, câte două benzi pe sens (fiecare cu o lățime de 3.5 m) și două sectoare de acostament (fiecare cu lățime de 2.5 m). În continuare, este prevăzută construcția unui drum nou, în lungime totală de 4,45 km. Acest nou sector va porni de la intersecția cu DJ687, unde va exista un sens giratoriu, continuând spre nord-est. În prima parte, va traversa râul Cerna, iar puțin mai departe va întâlni DN7, unde va fi construit un nod rutier modern. Pe parcurs, drumul va trece peste calea ferată CF200 cu ajutorul unui pod, asigurând o trecere în siguranță la o înălțime de 7 metri. La final, drumul va traversa râul Mureș printr-un pod și se va conecta cu Autostrada A1 printr-un alt nod rutier modern (care va fi realizat de CNAIR), asigurând o legătură eficientă și sigură”, arată reprezentanții CJ Hunedoara.
Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara: „Este un pas important pentru județul nostru”
Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor a subliniat importanța proiectului: „Este un pas important pentru județul nostru, un proiect care contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Realizarea acestui nod de conectivitate directă cu autostrada A1 va reduce considerabil timpii de călătorie și va îmbunătăți siguranța rutieră dar, în același timp, va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a județului Hunedoara. Prin facilitarea accesului rapid la principalele coridoare de transport european, se creează condițiile pentru a atrage noi investiții, dar și pentru a stimula crearea de locuri de muncă. Municipiile Deva și Hunedoara vor fi, astfel, mult mai bine conectate la rețeaua națională de transport, beneficiind de toate avantajele pe care le aduce o infrastructură modernă.”
Proiectul vizează construcția unui drum cu patru benzi de circulație (două benzi pe sens), asigurând reducerea timpilor de călătorie, creșterea siguranței rutiere și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din această zonă.
Inițiativa face parte din Programul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2021-2027 și va fi finanțată prin Programul Operațional Transporturi 2021-2027.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Au rămas, în toiul iernii, fără agoniseala de o viață. Apel la ajutor pentru o familie din satul Bucium – Orlea
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Peste 70 de turiști, salvați de pe munte, în ultimele 24 de ore. Cinci apeluri pentru Salvamont Lupeni
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Reguli mult mai stricte pentru promovarea în Liga 3
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Cardurile sociale, alimentate doar cu 125 de lei, o dată la șase luni
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 13 -17 ianuarie, în județul Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
LPS Cetate Deva, izvor de talente pentru fotbalul național
-
Actualitatecu 19 ore in urma
Piața imobiliară a luat-o razna. În Deva, „apartamente cu preț de Palat Buckingham”. Câte tranzacții au fost făcute în județ, în decembrie 2024
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva. Un bărbat de 73 de ani, transportat la spital