Connect with us
Data: 30/04/2024
.

Actualitate

Ludovic Orban, la Deva: „Votul fiecărui cetățean este fundamental! (…) Dacă oamenii implicați în politică sunt corecți și politica este corectă”

Publicat

pe

Conferința județeană de alegeri a Partidului Forța Dreptei Hunedoara s-a desfășurat, vineri după-amiază, la Deva, în prezența președintelui la nivel național al acestei formațiuni politice, fostul premier Ludovic Orban. Evenimentul, ce a avut loc la Casa de Cultură din municipiu, a reunit membrii ai acestei formațiuni politice de dreapta, simpatizanți și alți invitați. Liderul Forța Dreptei (FD) a îndemnat alegătorii să se prezinte la vot, cu ocazia scrutinului din 9 iunie, afirmând că puterea de a schimba lucrurile este în mâna fiecărui cetățean.

 

Forța Dreptei Hunedoara și-a desemnat conducerea, în cadrul Conferinței județene de alegeri, eveniment desfășurat, vineri, 12 aprilie, în prezența președintelui Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de membri ai partidului și numeroși simpatizanți. De asemenea, a mai fost prezent și Cristian Opriș, președinte al Organizației de Tineret Forța Dreptei, candidați din partea acestei formațiuni politice la primării, consilii locale din județ. La conferință au luat parte și reprezentanți și parteneri ai partidului de alianță PMP, președintele PMP Hunedoara, Viorel Arion, și Robert -Eugen Muzsic, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Pe ordinea de zi a conferinței au fost trecute alegerea Secretariatului Tehnic, alegerea Comisiei de numărare a voturilor, cuvântul invitaților, Raportul de activitate al Grupului de Inițiativă Forța Dreptei județul Hunedoara de la constituire (12.12.2022) și până în prezent, prezentarea și votarea proiectului de hotărâre pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Deva, alegerea Biroului Politic Județean, a Secretariatului General al Biroului Politic Județean Forța Dreptei Hunedoara, alegerea Trezorierului filialei județene Forța Dreptei Hunedoara și diverse.

În discursul său, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit despre situația politică actuală din România și a subliniat importanța prezenței la vot a fiecărui cetățean. „Nu poate fi democrație într-o țară în care un cetățean obișnuit, dacă vrea să se angajeze într-o instituție publică, nu are nicio șansă dacă nu găsește vreo pilă pe la partidul de guvernământ. Nu poate fi democrație într-o țară în care dacă un om de afaceri își exprimă o poziție critică față de partidul sau partidele de guvernământ se trezește la ușa firmei lui cu toate instituțiile de control ale statului. (…) Pot să continui la nesfârșit mizeriile pe care le provoacă această putere, care nu mai are nicio legătură cu ceea ce înseamnă o democrație normală. Democrația înseamnă puterea cetățeanului. Funcția publică te transformă nu într-un stăpân al cetățeanului, trebuie să te transforme într-un slujitor al cetățeanului și al interesului public. Dacă primești putere nu primești să o folosești în interesul tău (…) ci pentru binele public. (…) Singura idee corectă este simplă. Atunci când lucrurile nu merg bine, cetățeanul trebuie să meargă la vot ca să-i schimbe pe cei care nu își fac treaba și nu conduc lucrurile în direcția corectă. (…) Din păcate, pe toate canalele, oamenii primesc alte mesaje care le intră în subconștient, că votul lor nu contează. Cum să nu conteze votul? Votul fiecăruia dintre noi este fundamental. (…) Fără vot nu se poate schimba nimic! Dacă nu mergi la vot, tu, de fapt, ești complice cu situația de disfuncționalitate majoră în care se găsesc astăzi administrații locale, administrații județene și Guvernul în ansamblu (…) Chiar și în afara celor care sunt astăzi, sunt foarte mulți oameni buni, oameni de calitate, care pot să intre în politică și pot să schimbe în bine lucrurile. (…) România are foarte mulți oameni bine pregătiți, oameni cu șapte ani de acasă, oameni cu frica lui Dumnezeu, oameni corecți care nu se lasă amăgiți de corupția puterii”, a declarat Ludovic Orban.

Advertisement

 

Liderul FD a subliniat că politica depinde de oamenii care sunt implicați în aceasta. „Politica este așa cum sunt oamenii implicați în politică. Dacă oamenii implicați în politică sunt corecți, politica este corectă. Dacă oamenii implicați în politică sunt morali și respectă un minim set de reguli care țin de moralitate, în special morala creștină, ca aceasta este baza oricărei morale în societate politica este morală (…) Cel mai imoral lucru, din punctul meu de vedere, pe lângă a fii mizerabil în politică, este să stai pe bară și să spui că toți sunt la fel, pentru că, în momentul în care stai pe bară și spui că toți sunt la fel, tu îți bagi joc exact de oamenii corecți, exact de oamenii care sunt diferiți, cinstiți, oamenii care s-au străduit să fie altfel decât sunt marea majoritate a politicienilor (…) Dacă vrem, în schimb, să schimbăm lucrurile, puterea este la fiecare dintre noi, dar nu stând deoparte, ci implicându-se serios.(…) Trebuie să le spunem oamenilor că au puterea în mână și că au șansa să producă o schimbare, iar schimbarea pe care pot să o producă va avea chipul oamenilor pe care se hotărăsc ei să-i voteze”, a mai declarat Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a mai spus că va reveni, în perioada următoare, în județul Hunedoara „pentru a lua pulsul”, despre candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Deva, Alin Amititeloaie, afirmând că: „este un candidat în care eu cred și pe care eu îl susțin cu toată tăria”.


Pompiliu Crai continuă ca președinte al filialei județe a partidului

Pompiliu Crai, cel care a condus și până acum interimar organizația, a fost ales în funcția de președinte al filialei județene a Forța Dreptei Hunedoara, acesta afirmând despre Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva, că este candidatul „de forță”, cu șanse reale pentru a câștiga. „Candidatul cu care noi mergem în alegeri este un candidat de forță. Este candidatul Forța Dreptei și este candidatul nostru de forță, cu șanse reale pentru a câștiga Primăria Municipiului Deva. Sigur că, vă spun sincer, oful nostru este că nu s-a reușit să mergem în alianță, aici, motivele pot fi discutabile (…) Cert este că, avem mare încredere în candidatul nostru, pe zi ce trece își câștigă notorietate (…) Ceilalți candidați ai Forței Dreptei în județul Hunedoara, după cum spuneam și în cuvântul meu, noi nu avem în foarte multe UAT-uri, însă, în timpul scurt de la înființarea noastră ca și partid și până astăzi, eu zic că am făcut un efort mare pentru a avea în 10-11 UAT-uri candidați, fie de primar sau și de primar și de consilieri locali, plus la Consiliul Județean, unde mergem în alianță și unde iar sper să facem o figură frumoasă. Dar, încă o dată, repet, UAT-urile în care noi avem organizații sunt foarte bine structurate, sunt formate din liberali adevărați, oameni care știu ce vor de la politică. Până la urmă, știm de ce facem politică și pentru ce facem politică!”, a spus Pompiliu Crai, președintele Forța Dreptei Hunedoara.

Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva: „Să facem din Deva o administrație suplă, modernă, în interesul cetățeanului!”

La rândul său, Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva, a nominalizat trei priorități, dacă va fi ales primar. „Primele trei măsuri sunt legate de administrarea imediată a orașului, pentru că, așa cum oamenii așteaptă, un primar trebuie să fie un foarte bun gospodar. Discutăm în două direcții, de administrare și de dezvoltare durabilă și pe termen lung. Imediat, în primele zile, trebuie să ne ocupăm de ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor de administrare a orașului. Trebuie să facem curățenie, în primul rând, în ceea ce înseamnă act administrativ, administrarea publică pentru că avem niște cutume acolo care trebuie înlăturate, avem niște necazuri care (…) în loc să pună în centrul acțiunea administrativă, cetățeanul, se desfășoară exact pe dos (…) și nu e cinstit, nu e corect. De acolo trebuie să începem. Să facem din Deva o administrație suplă, modernă, în interesul cetățeanului!”

Advertisement

Actualitate

Service-urile auto, în vizorul inspectorilor ITM

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat, în perioada 23-26 aprilie 2024, o amplă campanie de control în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor, cod CAEN 452.

Scopul acestei acțiuni a fost verificarea respectării prevederilor legale referitoare la contractele individuale de muncă și condițiile de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii din acest sector.

 În perioada 23.04.2024 – 26.04.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat campania națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452.

”În domeniul de activitate ”Întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452”, lucrătorii sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare la locul de muncă, cum ar fi alunecările pe pardoseala umedă, ventilația insuficinetă, temperaturile extreme, umiditatea excesivă, riscul de intoxicare cu substanțe chimice utilizate în cadrul procesului de spălare auto, perioadele lungi în care angajații stau în picioare, activitățile repetitive, improvizații electrice sau de altă natură la echipamentele de muncă, stresul provocat angajaților datorită unui comportament neadecvat al clienților, echipamentele de muncă electrice incorect utilizate în mediul umed, pericolul de accidentare prin manevrarea necorespunzătoare a autovehiculelor în incinta spălătoriilor, riscul de electrocutare și utilizarea echipamentelor de muncă specifice (instalații de ridicat și recipiente sub presiune – supuse procedurilor de autorizare ISCIR).

În domeniul relațiilor de muncă, s-au verificat cu precădere reglementările legale  privind angajarea personalului (inclusiv transmiterea în termen legal a contractelor individuale de muncă în REVISAL), durata timpului de muncă și munca suplimentară, întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, repausurile periodice (repausul săptămânal, sărbătorile legale), stabilirea și acordarea drepturilor salariale”, arată ITM Hunedoara.

În cadrul acestei campanii de control, au fost efectuate 31 de controale în domeniile securității și sănătății în muncă și relațiilor de muncă, constatându-se un număr total de 31 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale.

Advertisement

Totodată, s-a aplicat un număr total de 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă în valoare de 4.000 lei.

Prin fiecare acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravana „Sărbători cu sănătate”, joi la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de Joi, 2 mai, Caravana „Sărbători cu sănătate”, se va afla la Hunedoara pentru o acțiune de monitorizare a stării de sănătatea a populației.

Acțiunea este organizată de către Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean și va avea loc între orele 09.00 – 14.00.

”Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean organizează o nouă acţiune de monitorizare a stării de sănătate şi consultaţii gratuite joi, 2 mai, între orele 09.00 – 14.00. Caravana „Sărbători cu sănătate” va fi prezentă la Centrul de Recreere Pensionari aflat pe b-dul Corvin nr.9 bis (cu acces auto dinspre Piaţa Florilor). Pe parcursul acţiunii se vor putea efectua gratuit următoarele investigaţii medicale: electrocardiograme ( EKG – pentru identificarea eventualelor probleme cardiace); spirometrii (pentru identificarea de eventuale probleme pulmonare); analize INR (pentru persoanele care urmează tratamente cu anticoagulante); determinarea glicemiei (teste rapide); determinare hemoglobină glicozilată (teste rapide); măsurarea tensiunii arteriale; determinare „indice braţ – gleznă” (pentru identificarea unei eventuale afecţiuni arteriale periferice, tip de afecţiuni care cresc riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral); osteodensiometrie (determinarea densităţii osoase). Pentru a se reduce, pe cât posibil, timpii de aşteptare şi pentru o mai bună derulare a acţiunii, este de preferat ca doritorii să se programeze telefonic apelând numărul 0354.880.880 disponibil în zilele de luni şi marţi (29 şi 30 aprilie), între orele 09.00 – 16.00. Pot beneficia de aceste servicii toţi cetăţenii interesaţi, indiferent de vârstă”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Drumul Crucii, la ediția a XXV-a

Publicat

pe

Redactat de

Vineri, 3 mai, va avea loc cea de a XXV-a Procesiune a Drumului Crucii. Toți cei ce doresc să ia parte trebuie să știe faptul că plecarea va avea loc de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni la orele 11.45.

”Primăria Municipiului Lupeni în parteneriat cu SC Comexim R SRL Lupeni si Bisericile Ortodoxe din Municipiul Lupeni vă invită vineri, 3 mai 2024, începand cu ora 11.00 la Procesiunea: Drumul Crucii. Plecarea va fi de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni, la ora 11.45”, informează Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

FOTO: FACEBOOK RESMERIȚĂ LUCIAN

Citeste mai mult ...

Actualitate