Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Majoritatea hunedorenilor va plăti dări mai mari în 2013

Publicat

pe

Noul Cod Fiscal a intrat în vigoare

Nici locuitorii din mediul rural nu scapã în acest an de taxe şi impozite majorate

Începând cu data de 1 februarie, aproape toate persoanele care obţin venituri din diverse activitãţi, indiferent de domeniul în care lucreazã, vor trebui sã plãteascã biruri la stat. Intrat în vigoare începând cu aceastã lunã, noul Cod Fiscal prevede introducerea de taxe noi, precum şi majorarea unora deja existente. Modificãrile vizeazã toate taxele importante, printre care TVA, CAS, impozitul pe venit, pe profit, precum şi introducerea sistemului de impozitare din agriculturã.

Locuitorii judeţului au făcut coadă la achitarea taxelor încă din ianuarie

Locuitorii judeţului au făcut coadă la achitarea taxelor încă din ianuarie

Cei mai afectaţi de schimbãrile apãrute în Codul Fiscal sunt micii producãtori agricoli şi administratorii firmelor cu o cifrã de afaceri mai micã de 65.000 de euro. De asemenea, majorarea accizelor la bere, bãuturi fermentate şi ţigarete va avea ca şi efect scumpirea acestor produse.

Biururi pe fermieri

Începând cu acest an, statul va impozita fiecare producãtor agricol în funcţie de veniturile estimate pe baza suprafeţelor agricole deţinute sau în funcţie de numãrul de animale pe care le deţin. În plus, vor fi impozitate şi veniturile pe care micii fermieri le obţin din creşterea animalelor sau din activitãţi precum silvicultura sau piscicultura. Nici micii întreprinzãtori nu au fost uitaţi. Concret, toate firmele a cãror cifrã de afaceri este mai micã de 65.000 de euro vor plãti de la 1 februarie un impozit obligatoriu pe venit de 3 la sutã. În ce priveşte taxa pe valoarea adãugatã, noul Cod Fiscal introduce posibilitatea depunerii unei declaraţii de cãtre persoanele impozabile cãrora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA.

Advertisement

Diurnele vor fi impozitate

În cazul bunurilor furate, se prevede obligativitatea ajustãrii TVA la momentul constatãrii lipsei în gestiune. Mai exact, sunt introduse prevederi noi care permit anularea ajustãrii taxei în cazul dovedirii furtului prin sentinţã judecãtoreascã definitivã. O altã noutate vizeazã persoanele care sunt detaşate în ţarã sau strãinãtate. Mai exact, indemnizaţiile primite de angajaţi pe perioada delegãrii şi detaşãrii în ţarã şi în strãinãtate, ce depãşesc 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru personalul din instituţiile publice vor face obiectul impozitãrii.

De asemenea, este de aşteptat ca, din acest an, berea, bãuturile alcoolice şi ţigãrile sã fie mult mai scumpe ca urmare a majorãrii accizelor. La ţigarete, calendarul de creştere a accizelor a fost devansat de la 1 iulie la 1 aprilie.

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate