Connect with us
Data: 26/05/2024
.

Actualitate

Mama fetiţei care ar fi fost violată de propriul tată în Cipru face dezvăluiri uluitoare: „Omul acesta este un pericol pentru copilul meu!”

Publicat

pe

Femeia spune că se teme acum pentru viaţa fiicei sale şi nu înţelege cum de judecătorii l-au pus în libertate pe fostul ei soţ, care le-a pricinuit atâta durere

La o zi după ce a fost pus în libertate, fosta soţie a lui Ion Hobeanu, bărbatul de 59 de ani, din Hunedoara, arestat preventiv pe motiv căşi-ar fi violat propria fiicăşi că ar fi tratat-o ca pe o sclavă pe timpul cât a stat cu ea în Cipru, face dezvăluiri uimitoare despre perioada pe care au petrecut-o împreunăşi coşmarul prin care a trecut fetiţa ei la vârsta de doar 11 ani. Femeia, Edith Vaida Szakacs, a luat legătura, ieri, cu „Servus Hunedoara” şi a făcut mărturii cutremurătoare despre fostul ei soţ, din cauza căruia, după spusele ei, în ultimii patru ani, trăieşte un adevărat calvar.

O nouă acuzaţie: „A violat-o şi pe fiica mea cea mare!”

 

Edith Vaida Szakacs (foto) a povestit cu lux de amănunte despre toată durerea pe care o are în suflet şi traumele prin care, spune că, a trecut fetiţa ei cea mică acum în vârstă de 15 ani

Edith Vaida Szakacs (foto) a povestit cu lux de amănunte despre toată durerea pe care o are în suflet şi traumele prin care, spune că, a trecut fetiţa ei cea mică acum în vârstă de 15 aniemeia susţine că fostul ei soţ, Ion Hobeanu, arestat preventiv sâmbăta trecută pentru viol, incest şi rele tratamente aplicate unui minor şi pus în libertate în urmă cu două zile, după o decizie definitivă luată de judecătorii de la Curtea de Apel din Alba Iulia, ar mai fi comis o asemenea faptă îngrozitoare şi în trecut. Edith Vaida Szakacs, mamă a patru copii, dintre care trei proveniţi dintr-o relaţie anterioară, spune că bărbatul cu care şi-a petrecut 17 ani din viaţă nu ar fi abuzat-o sexual doar pe mezina familiei, ci şi pe fiica ei cea mare, copil rezultat din prima căsătorie, pe vremea când aceasta din urmă era doar o fetiţă. Femeia povesteşte că a aflat târziu şi într-un mod cu totul întâmplător despre acest lucru, care a lăsat-o fără cuvinte. „În 2008, în 15 sau 16 decembrie, când fostul soţ se afla la muncă în Cipru, am făcut curăţenie prin casă. M-am dus în balcon să ud florile, iar acolo, dintr-un dulap a căzut o cutie, unde el îşi ţinea o cheie simbolică primită la terminarea liceului. Cheia aceea era pusă pe o bucată de material din catifea. Din smucitura aceea, s-a deschis o uşiţă de la cutia respectivăşi am observat colţurile unor poze ieşite în afară. Iniţial, am avut intenţia să le bag înapoi şi să le pun în dulapul din care a căzut cutia, dar, totuşi, mi-au atras atenţia şi le-am tras afară. Atunci am văzut că erau câteva poze cu fiica mea cea mare, fata lui vitregă, îmbrăcată sumar. Am rămas şocată de imaginea pe care am văzut-o şi imediat i-am trimis fiicei mele un mesaj, ea fiind în Italia, la momentul respectiv, în care am întrebat-o dacă este adevărat ce am văzut. După câteva clipe, ea m-a sunat şi mi-a confirmat că a fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg, spunându-mi că nu a putut să îmi zică nimic despre asta, fiindcă el (n.red. Ion Hobeanu) o şantaja. Între anii 1997 şi 2002, s-a întâmplat violul, iar după aceea, fiica mea cea mare a plecat la mănăstire. Abia după aceea mi-am dat seama de ce a ales să facă acest lucru, fiindcă, iniţial, am crezut că pleacă din cauza scandalurilor din casă. Dar, de fapt, şi ea era traumatizată”, mărturiseşte Edith Vaida Szakacs.

DSC_0004Femeia mai povesteşte că, la câteva zile, fostul ei soţ, care lucra de aproximativ un an în Cipru, s-a întors acasăşi: „după discuţiile de rutină, nu m-am putut abţine şi l-am întrebat despre ce aflasem de la fata mea. El a negat totul, a început să facă scandal, m-a bătut”, susţine aceasta. Femeia mai spune că acesta a fost momentul când a decis să pună capăt căsniciei şi să plece de acasă. „Atunci, am vrut să o iau cu mine şi pe fetiţa cea mică, dar, din păcate, nu am reuşit. El a venit prin spatele meu, a tras-o de mână, m-a împins, ameninţându-mă să ies afară că altfel mă omoară. Iar, înainte să ies mi-a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica mea cea mare, spunându-mi că ea ar fi tras de el. Am rămas uimităşi nu l-am crezut”, mai povesteşte fosta soţie al lui Ion Hobeanu.

Divorţul

Advertisement

Sătulă de scandaluri, bătăi şi după ce a aflat că i-ar mai fi abuzat sexual şi fata cea mare, Edith Vaida Szakacs spune că s-a mutat în apartamentul părinţilor ei, intentând, totodată, şi divorţ. „Era perioada sărbătorilor de iarnăşi nu am putut să acţionez decât în ianuarie. M-am dus la judecătorie şi am depus cererea de divorţ, dar el făcuse acest lucru înaintea mea, cu o zi sau două. Mi-am angajat şi un avocat, iar în tot acest timp fetiţa cea mică a rămas la el. Pe toată perioada cât fetiţa a fost la tată mă duceam în continuu să o caut la şcoală, să încerc să discut cu ea. El, între timp, a mers cu ea la medicul de familie şi a obţinut un certificat cum că ar fi bolnavăşi două săptămâni nu am văzut-o deloc, pentru că o ţinea închisă în casă. A avut timp în perioada asta să o convingă că el este cel mai bun. Eu nu am renunţat nicio clipă la cererea mea de a o ţine lângă mine, pentru căştiam ce fel de om este. Imediat după introducerea acţiunii de divorţ, el şi-a angajat un avocat şi a plecat înapoi în Cipru, dar nu putea să o ia pe fată cu el şi am aflat că ar fi lăsat-o în grija unor persoane străine. În momentul în care m-am dus să o iau, fetiţa mi-a zis că nu vine la mine, fiindcă tatăl ei i-a promis că o duce în Cipru (…) Eram în plin proces de divorţ, pe 3 martie 2009, când el a plecat cu fetiţa din ţară fără acordul meu, în baza unei ordonanţe preşedenţiale pe care a reuşit să o obţină”.

Reîntoarcerea

Când a aflat că fetiţa a fost luată de tatăl ei în Cipru, fără acordul ei, femeia susţine că mers imediat la poliţie şi a făcut o plângere. Aceasta afirmă că s-a adresat inclusiv poliţiei de frontieră, însă, din ambele părţi, a primit un răspuns în defavoarea ei. „Mi s-a spus că a plecat legal (…) Am suferit foarte tare pentru că nu mă lăsa să vorbesc cu ea. În Cipru a stat din martie 2009, până la sfârşitul lui august 2010, perioadă în care eu nu am putut vorbi deloc cu fetiţa mea. Nu am ştiut nimic de ea, deşi simţeam că suferăşi nu o duce bine acolo”, mai spune, cu glasul stins, femeia, continuând povestea. „În august 2010, când el a revenit în ţarăşi auzisem de la vecini că s-a întors, îmi era tare dor de fatăşi doream mult să o văd. A adus-o la locul meu de muncă să o văd. Era îmbrăcată cu o rochiţă albă vaporoasă, deloc potrivită pentru vârsta ei, iar în picioare aveapantofiori cu toc, părul îi era vopsit, în şuviţe de toate nuanţele. Când am văzut-o cât de mare şi de frumoasă e, mi-a umplut sufletul de bucurie, însă am fost deranjată de faptul cum era îmbrăcată. Şi atunci l-am întrebat cum a lăsat-o să poarte o astfel de ţinută. Ea era atunci doar un copil de 12 ani şi trebuia îmbrăcată pentru vârsta ei. A doua zi, m-am dus să o văd. Era la geamul apartamentului şi când m-a văzut şi-a întins mănuţele ca şi cum ar fi vrut să mă îmbrăţişeze. Am întrebat-o dacă ar vrea să vină să stea cu mine şi mi-a răspuns că da, dar îi este frică de tatăl ei. În aceea zi, m-am întors acasăşi după vreo oră m-am trezit cu ea la mine, iar a doua zi, a venit să stea definitiv. Am fost foarte fericităşi imediat l-am sunat pe avocat şi am făcut demersurile pentru reîncredinţare. După-masă, a venit el la uşă, însoţit de doi jandarmi, spunându-mi că am comis un delict şi că pot să fac puşcărie, însă avocatul m-a asigurat că, indiferent de ameninţările pe care mi le aduce, nu putem păţi nimic, dat fiind faptul că fetiţa doreşte să stea la mine”, mai spune Edith Vaida Szakacs.

Calvarul

Femeia a continuat să povestească cu lux de amănunte cum a aflat căşi fetiţa ei cea mică ar fi fost abuzată sexual şi episoadele violente prin care susţine că a trecut din cauza fostului soţ. Într-un an, de sărbători, spune ea, acesta ar fi luat tava de prăjituri şi ar fi călcat-o în picioare, iar oala cu sarmale ar fi aruncat-o. „Eu eram sacul lui de box. Am fost bătută de foarte multe ori de acest om, dar am preferat să tac de groază la ce va spune lumea (…) Procesul iniţial de divorţ s-a terminat în 2009 şi după aceea a început calvarul. În 2010, când fetiţa a venit la mine era complet speriată, avea coşmaruri, dormeam cu ea. Nu suporta să stea singură în casă. Mi-a povestit în frânturi ce a păţit în Cipru, mai puţin violul. Mi-a povestit cum făcea cu ea, că a lovit-o cu plasa cu scule peste faţă, cum a călcat-o în picioare, cum o trăgea de păr şi îi dădea cu pumnii şi picioarele în burtă, cum aducea femei în casăşi auzea tot ce se întâmpla în camera vecină. Despre viol am aflat anul trecut, prin mai sau aprilie. Nu mi-a povestit mie, ci psihologului şcolii, cu care ea făcea terapie. Nu ştiu cum a reuşit să smulgă din sufletul ei această durere, pentru că eu am mai dus-o înainte şi la un alt psiholog. Nu am mai fost bună de nimic. Doamna psiholog m-a întrebat atunci ce demers vreau să fac. Şi eu am zis că ce pot să fac altceva decât să anunţ autorităţile. Am depus o plângere pentru viol, incest. Ancheta s-a mişcat destul de greoi pentru că, probabil, nu erau destule dovezi. În aceeaşi zi în care am depus plângerea, am formulat şi o cerere de interdicţie pentru că fetiţa era urmărită de tatăl ei la şcoală. Şi, chiar dacă el nu a venit cu niciun fel de dovadă, eu tot am pierdut. S-a constatat că nu este un pericol pentru fata lui şi, ca atare, s-a respins ordinul de interdicţie. Nu s-a luat în considerare niciun act dintre cele pe care le-am depus. Fata mea iar s-a demoralizat. După ce s-au strâns probele, vinerea trecută fostul meu soţ a fost reţinut. Am fost mulţumităşi am zis că, în sfârşit, se face dreptate. Şi totuşi a scăpat, instanţa punându-l ieri (n.red. marţi, 12 februarie) în libertate. Fata mea a plâns când a auzit”, mai zice fosta soţie al lui Ion Hobeanu.

Advertisement

Strigăt de ajutor

Edith Vaida Szakacs spune căşi-ar dori ca povestea ei tristă să ajungăşi la urechile mai marilor ţării şi să se facă dreptate în acest caz. „Eu fac tot ce pot pentru fetiţa mea, dar nu îl pot băga în puşcărie, pentru că nu sunt eu cea care decide asta. Toată lupta mea purtată de patru ani încoace nu are niciun rezultat. Aş dori să ajungăşi la guvern vorbele astea. Voi lupta pentru a-l demasca şi doresc ca acest om să plătească.Nu înţeleg de ce a fost eliberat. Pe ce bază? Cum s-a ajuns să i se dea drumul? Omul aceste este un pericol pentru copilul meu şi pentru mine! Eu şi fiica mea ne considerăm lăsate de izbelişte. Strigăm şi nu ne aude nimeni. Oare ce trebuie să se întâmple să ne audăşi pe noi cineva, să se ajungă la o faptă oribilă, la o crimă, cumva? Ne este frică. Ce trebuie să se întâmple ca să fie pedepsit pentru tot răul pe care l-a făcut?”, se întreabă femeia, care spune că va lupta până la capăt ca să dovedească că acuzaţiile ce i se aduc fostului ei soţ sunt adevărate.

[notification type=”standard”]

Ion Hobeanu nu recunoaşte acuzaţiile

Ion-Hobeanun replică, Ion Hobeanu (foto) îşi susţine nevinovăţia. Acesta a declarat că nu recunoaşte acuzaţiile ce i-au fost aduse de procurori, respectiv viol, incest şi rele tratamente aplicate unui minor. Pentru aceste învinuiri, sâmbătă trecută, Tribunalul Hunedoara a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Bărbatul a atacat, însă, hotărârea judecătorilor cu recurs, ce s-a judecat marţi la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa superioară din judeţul vecin a admis recursul şi a dispus ca bărbatul să fie pus de îndată în libertate, hotărârea fiind definitivă. Astfel, el a fost scos din arest şi este cercetat pentru aceste infracţiuni în libertate.

[/notification]

Advertisement

 

Actualitate

Alertă extremă. Prezența unui urs, semnalată în zona gării din Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

UPDATE 

„Ursul la care face referire mesajul RO Alert primit recent de către cetățenii municipiului Petroșani NU a fost văzut în gara din Petroșani ci în gara de la Strâmbuța de la intrarea în Defileul Văii Jiului.

În mod eronat a fost scris gara Petroșani în mesajul RO Alert”, transmit autoritățile locale de la Petroșani.

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Autoritățile au emis mesaj RO-ALERT după ce un urs a fost văzut în zona gării din Petroșani.

Oamenii sunt îndemnați să nu se apropie de animal și să nu îl hrănească. Localnicii din zonă sunt sfătuiți să își protejeze animalele, însă fără a se expune pericolului.

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Dorin Rusu confirmă la Balcaniada de atletism!

Publicat

pe

Redactat de

Și a doua zi a Campionatelor Balcanice de atletism de la Izmir, din Turcia, vine cu vești bune pentru CSM Deva.

De această dată veștile vin din cursa de 3.000 de metri, în care a alergat Dorin Rusu.

Sportivul pregătit la CSM Deva de profesorul Cornelia Juratoni a confirmat format bună în care este și, după ce cu puțin timp în urmă, s-a impus la Campionatele Internaționale ale României, astăzi a cucerit o valoroasă medalie de bronz la Balcaniadă!

La Campionatele Balcanice de la Bursa participă atleți din 22 de țări.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 27 – 31 mai. Localitățile din județ afectate

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 27 -31 mai 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

județul Hunedoara

Ziua / Data

Localitatea, strada afectată

Orar

Advertisement
Luni, 27 Mai 2024
Simeria, Străzile Progresului, 1 Mai, Preot Nistor Socaciu, Decebal, Ion Budai Deleanu, Aurel Vlaicu, Ion Creangă, Libertății

09:00 – 17:00

Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial)

09:00 – 17:00

Simeria Veche (partial: zona Camping)

09:00 – 17:00

Mintia (parțial); Lunca; Săliștioara; Stoieneasa

09:00 – 17:00

Bozes; Gura Oandului; Renghet (parțial: partea dinspre DJ)

09:00 – 17:00

Advertisement
Ghelari (parțial: zona Magura, Carnu); Govăjdia (partial: zona Tulea, Catanas)

09:00 – 17:00

Brad (parțial: Sanatoriu TBC)

09:00 – 17:00

Geoagiu, strada Școlii (parțial)

09:00 – 17:00

Poganesti; Valea; Deleni; Cerbia; Almas Saliste; Micanesti; Almasel

09:00 – 17:00

Marţi , 28 Mai 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Advertisement
Mintia (partial); Lunca; Salistioara; Stoieneasa

09:00 – 17:00

Tamasasa

09:00 – 17:00

Gurasada (partial)

09:00 – 17:00

Vadu Dobrii

09:00 – 17:00

Miercuri, 29 Mai 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Advertisement
Mintia (partial); Lunca; Salistioara; Stoieneasa

09:00 – 17:00

Castau (partial: zona CAP)

09:00 – 17:00

Gurasada (partial); Boiu de Sus; Boiu de Jos; Carmazanesti; Danulesti

09:00 – 17:00

Vadu Dobrii

09:00 – 17:00

Joi , 30 Mai 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Advertisement
Gradistea de Munte (partial: zona Ateliere)

09:00 – 17:00

Vadu Dobrii

09:00 – 17:00

Mintia (partial); Lunca; Salistioara; Stoieneasa

09:00 – 17:00

Vineri , 31 Mai 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Pricaz (partial: zona Fabrica)

09:00 – 17:00

Advertisement
Vadu Dobrii

09:00 – 17:00

Mintia (partial); Lunca; Salistioara; Stoieneasa

09:00 – 17:00

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate