Connect with us
Data: 17/03/2025
.

Stiri nationale

MApN: Forţele române nu au tras asupra dronelor ruse din zona graniţei cu Ucraina

Publicat

pe

Forţele române nu au tras asupra dronelor ruse din zona graniţei cu Ucraina, a transmis, vineri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pe Facebook, drept răspuns la „acţiuni de dezinformare” pe acestă temă.

„Atacurile executate de Federaţia Rusă au vizat infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre şi nu obiective de pe teritoriul României, iar forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale dispuse în zona frontierei cu Ucraina nu au executat, în nicio astfel de situaţie, foc asupra mijloacelor de atac ale Federaţiei Ruse”, precizează ministerul român.

MApN răspunde astfel unor „acţiuni de dezinformare prin care se acreditează fals ideea că România a fost vizată de atacurile cu drone ale Federaţiei Ruse” pe platforma X şi pe alte reţele sociale.

Mesajele respective „pretind că România ar fost vizată de atacurile cu drone ale Federaţiei Ruse executate în ultimele zile şi că mijloacele de apărare antiaeriană ale Armatei României dislocate la frontieră ar fi executat foc asupra acestora”, arată ministerul.

„Aceste aşa-zise informaţii nu au niciun fundament real”, punctează MApN.

Advertisement

Resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina, în apropierea graniţei cu România, a transmis, joi, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Investigaţiile realizate de specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI au început miercuri.

„Până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a afirmat MApN.

Sursa: AGERPRES

Foto: Ministerul Apărării Naționale, Romania -www.mapn.ro/Facebook
Advertisement

Stiri nationale

ANM: Cod galben de viscol în zonele montane înalte, până marți; lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, până joi

Publicat

pe

Redactat de

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, un Cod galben de viscol, valabil până marți dimineața în zona înaltă de munte, un alt Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează zece județe, pe parcursul zilei de marți, precum și o informare de vreme rece și precipitații mixte, în întreaga țară, până joi dimineața.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 17 martie, ora 10:00 – 18 martie, ora 10:00, în Banat, Crișana, Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, sudul și vestul Olteniei, nord-vestul Transilvaniei, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 70 km/h. La altitudini mari, în general de peste 1.700 de metri, rafalele vor fi de 75 – 90 km/h și va fi viscol.

De asemenea, marți, 18 martie, între orele 10:00 – 20:00, va fi în vigoare un Cod galben de intensificări ale vântului în Dobrogea, Bărăgan și în jumătatea sudică a Moldovei, unde vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h și, izolat, de 70 km/h.

Potrivit meteorologilor, în perioada 16 martie, ora 10:00 – 20 martie, ora 10:00, va fi valabilă o informare de precipitații mixte, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, răcire accentuată, brumă și îngheț la sol.

Advertisement

Astfel, în cea mai mare parte a țării, până marți seara, vor fi precipitații care vor acumula local cantități de apă de 10 – 20 l/mp și pe arii restrânse de 25 – 35 l/mp.

Vremea se va răci semnificativ, iar ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, la început la munte, apoi și în zonele mai joase de relief. Se va depune strat de zăpadă în noaptea de duminică spre luni în nordul Carpaților Orientali, pe parcursul zilei de luni în toate zonele montane (10 – 15 cm), iar în noaptea de luni spre marți și marți în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sudul și estul Transilvaniei (în general de 4 – 8 cm).

Totodată, în majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40 – 50 km/h. Nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci, cu temperaturi preponderent negative, iar în depresiunile din estul Transilvaniei va fi ger. În același timp, se va produce brumă și local îngheț la sol.

Sursa: AGERPRES

Advertisement
Citeste mai mult ...

Stiri nationale

Mii de participanți la mitingul pro-european din Capitală. Coregrafie specială, în formă de inimă

Publicat

pe

Redactat de

 

Mii de oameni au participat, sâmbătă seară, în Piața Victoriei, din București, la „EuRo Manifest”, eveniment organizat în semn de susținere privind apartenența României la Uniunea Europeană.

Manifestația, organizată de EuRoManifest, alături de Comunitatea Declic, Rezistența și Corupția Ucide, pentru respectarea valorilor europene, s-a desfășurat pașnic și a culminat cu o coregrafie impresionantă, cu mesajul „Inima noastră bate pentru Europa”. Participanții au conturat o inimă, cu ajutorul unor coli albe și albastre din hârtie, pe care le-au luminat cu lanternele telefoanelor mobile.

Manifestații similare au mai fost organizate, sâmbătă seară, și în alte câteva orașe din țară.

Foto: Dan Mihai Bălănescu
Citeste mai mult ...

Stiri nationale

Ministrul Culturii, Natalia-Elena Intotero, în vizită oficială în județul Mureș pentru protejarea patrimoniului cultural

Publicat

pe

Redactat de

Ministrul Culturii, Natalia-Elena Intotero, a efectuat ieri o vizită oficială în județul Mureș, unde a discutat despre importanța protejării și valorificării patrimoniului cultural, un element esențial al identității naționale și al dezvoltării turistice a regiunii.

Județul Mureș se remarcă printr-un patrimoniu cultural deosebit, cu numeroase monumente istorice care trebuie conservate și promovate la nivel local, național și internațional.

În cadrul vizitei, ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat câteva obiective și direcții strategice esențiale. Restaurarea Teatrului Național din Târgu Mureș este un proiect de importanță majoră, care va începe imediat după finalizarea situației cadastrale. De asemenea, crearea unei hărți interactive a monumentelor istorice va facilita promovarea și protejarea acestora, fiind un instrument util atât pentru vizibilitatea, cât și pentru conservarea acestor obiective valoroase. În același timp, implicarea tinerilor în promovarea patrimoniului local reprezintă un demers esențial pentru asigurarea continuității valorilor culturale. În acest context, Palatul Culturii din Târgu Mureș trebuie susținut pentru includerea pe lista UNESCO, iar Castelul Kornis-Rákóczi Bethlen din Iernut necesită intervenții urgente de restaurare.

Ministerul Culturii își reafirmă angajamentul de a sprijini toate inițiativele menite să conserve și să valorifice patrimoniul cultural al județului Mureș, contribuind astfel la promovarea identității culturale românești pe plan internațional.

Advertisement
Citeste mai mult ...

ANUNȚ ANGAJARE

Ne marim echipa !!!

Crama Murfatlar Deva (Str. Mihai Viteazu Nr. 2) angajeaza gestionar – vanzator.

Cerinte minime :
– domiciliul Deva
– cunostinte operare PC si casa de marcat
– persoana sociabila, comunicativa si responsabila

Cv-ul se poate depune in Crama Murfatlar Deva sau la adresa de e-mail : fabimarsrl@yahoo.com

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate