Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Sport

Marți, ora 22:00 Optimi Uefa Champions League: Chelsea – Lille și Vilarreal – Juventus

Publicat

pe

Marți seară, continuă meciurile din faza optimilor de finală ale celei mai importante competiții intercluburi, Uefa Champions League.

Duelurile programate marți seară, cu începere de la ora 22:00, sunt Chelsea – Lille și Vilarreal – Juventus Torino.

În partida de la Londra, de pe „Stamford Bridge” dintre Chelsea și Lille, formația pregătită de către germanul Thomas Tuchel, pornește favorită.

Advertisement

Chelsea s-a calificat în optimi UCL, de pe locul 2, dintr-o grupă din care au făcut parte Juventus, Zenit și Malmo.

Londonezii sunt proaspăt deținători ai Cupei Mondiale a Cluburilor, englezii triumfând în marea finală în fața brazilienilor de la Palmerias, scor 2-1.

Lille, este campioana Franței, iar jucătorii din Hexagon, au ajuns în optimi, de pe primul loc, dintr-o grupă din care au făcut parte Salzburg, Sevilla și Wolfsburg.

Advertisement

Duelul din Spania, dintre Vilarreal și Juventus, este unul echilibrat, orice rezultat ar putea fi posibil în disputa de marți seară.

Villarreal, echipă care își jocă partidele de pe propriul teren pe „Estadio de la Ceramica”, s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor după ce a încheiat pe locul secund grupa F, din care au mai făcut parte Manchester United, Atalanta și Young Boys.

În campionat Villarreal ocupă locul 6, iar în acest an pe propriul teren, submarinul galben a remizat scor 0-0, chiar cu Real Madrid.

Advertisement

Juventus Torino, vine cu un moral bun în Spania, șapte meciuri la rând fără înfrângere în toate competițiile, locul 4 în Serie A.

Echipa pregătită de Massimiliano Allegri, s-a calificat în optimi, de primul loc dintr-o grupă din care au făcut parte Chelsea, Zenit și Malmo.

Advertisement

Sport

Liga 2. Corvinul debutează acasă în play-off

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, de la ora 19:00, Corvinul Hunedoara va juca, în runda de debut a play-off-ului din Liga 2 de fotbal, pe teren propriu, cu Gloria Buzău. Meciul se va disputa în nocturnă, începând cu ora 19:00, și va fi televizat pe DigiSport1 Și Prima Sport 1.

Se gândesc la victorie

Deși nu au drept de promovare în primul eșalon, corviniștii se gândesc doar la victorie. Ne aflăm în fața primului meci din play-off, deși, practic, noi l-am început încă de la meciul de la Slobozia. Ne va aștepta un meci ca de play-off. Asta ne-am dorit, să ajungem aici, în play-off, să ne duelăm cu cele mai bune echipe și să atragem publicul, pentru că este și un exercițiu înaintea meciului de Cupă. Sperăm să iasă un joc plăcut și să ieșim învingători”, a declarat antrenorul principal de la Corvinul, Florin Maxim

Advertisement

Nu vor să repete greșelile din meciul anterior

Tehnicianul Hunedoarei nu crede că se schimbă foarte mult datele problemei față de meciul din sezonul regular, care s-a jucat la Buzău. Nu cred că se schimbă prea mult datele problemei. Acel meci l-am analizat, zic eu, bine. Am avut un început ezitant, acele prime zece minute, când au tranșat victoria. Cred că am învățat după acel meci, când i-am văzut pe băieți puțin frustrați pentru acel început, dar ăsta este fotbalul. Învățăm din greșeli și important este să nu le repetăm”, a mai spus Maxim

Cu jucători la loturi

Advertisement

Antrenorul Corvinului știe că ambele echipe au avut jucători la loturile naționale juvenile, la hunedoreni fiind vorba despre fundașul Pop, integralist în meciul cu Polonia, din Elite League U20, și portarul Lefter, intrat pe finalul aceluiași joc încheiat la egalitate, scor 1-1. Cu toate acestea, trehnicianul corvinist nu crede că vor fi surprize în alcătuirea celor două formații. „Și noi, și ei, avem câțiva jucători la loturile naționale și ne dorim să fie sănătoși. Nu cred că avem multe lucruri de schimbat în alcătuirea echipelor. Ne așteaptă un meci meci intens și, repet, sper să ieșim învingători”, a afirmat Florin Maxim.

Apel la suporteri

Meciul de astăzi cu Buzăul este primul pe care Corvinul îl va juca în nocturnă, în campionat, pe teren propriu. Florin Maximi știe că pentru apropiatul meci de Cupă, cu CFR Cluj, interesul este unul enorm, dar și dorește cât mai mulți spectatori și în jocul de campionat. „Este primul meci pe care îl disputăm, acasă, în nocturnă. Este un eveniment și, pe această cale, fac apel la suporteri să fie alături de noi. Știu că interesul pentru meciul cu CFR , din Cupă, este unul enorm, dar este important să avem suporterii alături de noi și la jocul cu Buzăul. Este o oră bună la care jucăm și sper să avem un public numeros”, a precizat antrenorul Corvinului.

Advertisement

Cupa este altceva

Maxim este convins că elevii săi se vor concentra exclusiv pe meciul cu Buzăul și nu vor fi cu gândul la jocul cu Cupă, focusarea pe confruntarea cu CFR Cluj, care va avea loc marți, 1 aprilie, de la ora 19:30, tot la Hunedoara, urmând să se facă după partida din campionat. „Nu cred că băieții vor fi mai mult cu gândul la Cupă. Noi am jucat, sâmbătă, la Metaloglobus, un meci extrem de solicitant, după care am jucat, marți, contra celor de la Sepsi. Noi luăm totul meci cu meci. Pe băieți îi văd foarte conectați la acest prim meci. În fotbal se pot întâmpla multe și sper să nu avem accidentări, să fim bine, și vom vedea ce va li la meciul de Cupă”, a mai menționat Florin Maxim, antrenorul principal de la Corvinul Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Sport

Futsal: CSM Deva câștigă derby-ul cu Galațiul

Publicat

pe

Redactat de

Derby-ul etapei a treia din play-off-ul Ligii 1 de futsal s-a disputat, luni seară, la Sala Sporturilor din Deva. Față în față s-au aflat gazdele de la CSM Deva, pe poziția a treia în clasament, și liderul detașat United Galați.

Obligați la un rezultat bun

Devenii erau obligați să obțină un rezultat pozitiv pentru a rămâne în cursa pentru poziția secundă, cea care asigură calificarea în finala campionatului, unde echipa din Galați este ca și calificată. Gazdele au început mai bine jocul și au deschis repede scorul, prin Savio Valadares, cu un șpiț în vinclu de la 10 metri. Presiunea celor de la CSM continuă și se concretizează pe tabelă de marcaj în minutul 6, când Denis Ramic dublează avantajul gazdelor, reluând în plasă, din apropiere o centrare a lui Ricardinho Sobral. Vine aproape imediat o bară a lui Ricardinho, pentru ca, în minutul 9, Cristian Matei să facă 3-0 pentru Deva, cu un lat precis de la 11 metri. Gălățenii își revin și atacă mai mult și, pe acest fond, obțin, în minutul 17, o lovitură de la 10 metri, la a șasea greșeală de echipă a gazdelor, dar șutul lui Daniel Araujo a fost respins de portarul devenilor, Roberto Voin. În minutul următor gălățenii reduc din handicap prin Leonardo Moura, pe contraatac, iar la pauză se intră cu 3-1 pentru CSM Deva.

Advertisement

Victorie clară

Mitanul secund incepe cu oaspeții în atac și, la puține secunde de la reluare, Alan Felipe îi aduce pe cei de la United la un gol diferență de CSM Deva, cu un șpiț de la 12 metri. Vin, apoi, ratări de ambele părți, și, în minutul 29, Denis Ramic face 4-2 pentru CSM Deva, pe un contraatac declanșat de Savio. În minutul 33 gălățenii au o bară, prin Robert Crăciun, iar câteva zeci de secunde mai târziu cei de la United încasează două cartonașe roșii, foarte ușor pentru experiența lor. Daniel Araujo, care avea un galben din prima repriză, a cerut întreruperea jocului, motivând, pe un ton destul de ridicat, că ar fi fost stropit cu apă din tribune, lucru neconfirmat, și, ca urmare, a primit al doilea avertisment, similar cu eliminarea. Protestele celor de la Galați au continuat, cel mai vehement fiind antrenorul – jucător Florin Ignat, aflat pe bancă, acesta primind roșu direct. Trupa pregătită de Roger Augusto a profitat de acest avantaj numeric și, în minutul 35, a făcut 5-2, grație reușitei lui Darius Nastai, care a finalizat perfect un contraatac declanșat de Denis Ramic. Zarurile au fost aruncate în minutul 36, când același Darius Nastai a interceptat o minge in propriul teren și a înscris în poartă goală, goalkeaper-ul gălățean Alin Cârdei fiind ieșit inoportun. Trupa din Galați a forțat mult pe final, dar nu a reușit să puncteze decât într-un singur rând, în minutul 38, prin Andrei Crăciun și, astfel, CSM Deva s-a impus, în fața unui numeros public, cu scorul de 6-3.

Se gândesc și la Cupa României

Advertisement

În urma acestui rezultat, cei de la Galați continuă să se afle pe primul loc, cu 55 de puncte, urmați de CFR Timișoara, cu 49, și CSM Deva, cu 48, a patra clasată, FK Odorheiu Secuiesc (34 de puncte), fiind ieșită din calculele pentru finală. Etapa viitoare, prima din returul din play – off, care se va disputa în jurul datei de 20 aprilie, CSM Deva va juca tot acasă, cu CFR Timișoara și, pentru a nu sta la jocul altor rezultate, are nevoie de o victorie, în celălalt meci al rundei Galațiul urmând a se deplasa la Odorhei. Până atunci, însă, se va juca Final Four din Cupa României, la Timișoara, în zilele de 2 și 3 aprilie, unde vor fi prezenți și cei de la CSM Deva, deținătorii trofeului. Devenii vor juca în deschiderea turneului, marți, 2 aprilie, de la ora 15:30, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în cea de-a doua semifinală urmând a se întâlni gazdele de la CFR Timișoara cu Mausoleul Mărășești. Câștigătoarele din penultimul act vor lupta pentru cucerirea trofeului miercuri, 3 aprilie, la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, ora de disputare a acestei partide urmând a fi anunțată în curând.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Micii karateka de la ACS Ronin Deva, pe podium, la Campionatul Naţional de Karate Tradițional pentru Copii – Zona Ardeal

Publicat

pe

Redactat de

Tinerii karateka legitimaţi la ACS Ronin Deva au reprezentat cu cinste județul Hunedoara, urcând pe podiumul Campionatului Naţional de Karate Tradițional pentru Copii – Zona Ardeal (ediția XXXIII, 22-23 martie 2024).

Peste 120 de sportivi (cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani), reprezentând 9 cluburi din zona de vest a ţării s-au întrecut, la finalul săptămânii trecute, în comuna Sântandrei, județul Bihor, în cadrul Campionatului Naţional de Karate Tradițional pentru Copii – Zona Ardeal, organizat de Federaţia Română de Karate Tradiţional.

Competiţia a inclus probe de kata şi kumite, judeţul Hunedoara fiind reprezentat de patru sportivi legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv Ronin – Deva, antrenați de sensei Mircea Cristian Popa (maestru emerit al sportului, centura neagră 6 dan – karate tradiţional).

Advertisement

La finalul competenței, toți cei patru sportivi din Deva au urcat pe podiumul concursului, ocupând locuri fruntaşe. Astfel, MARCOS ILIAS BĂICAN (copii 1, 12-13 ani), a ocupat locul I la kumite și locul III la kata, TUDOR ISFAN (copii 2, 10-11 ani) a ocupat locul I la kumite,  IANIS ADRIAN FODOR (copii 2, 10-11 ani) locul II la kumite și  MIHAI IOAN STAN, care a obținut locul I la kumite și locul I la kata (copii 1, 12-13 ani). Practic, în finala la proba de kumite (copii 2, 10-11 ani) s-au întrecut doi sportivi de la ACS Ronin Deva:  TUDOR ISFAN și IANIS ADRIAN FODOR, care au ocupat, astfel, primele două locuri ale podiumului.

Prin rezultatele lor, toți cei patru tineri karateka din Deva s-au calificat la faza următoare a campionatului și continuă să se antreneze intens sub supravegherea instructorului Mircea Popa, în vederea participării la finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru copii, care va avea loc la Galați, în luna aprilie 2024.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate