Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Mesajul unui medic internist de la spitalul din Deva, scuipat de o pacientă cu COVID-19: „Doresc să dau glas îngrijorării corpului medical…”

Publicat

pe

Medicul internist Bianca Glodean, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, i-a transmis un mesaj ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, aflat în vizită, astăzi, în reşedinţa judeţului Hunedoara.

Într-o postare pe pagina sa de pe reţeaua de socializare, dr. Bianca Glodean, medic primar în cadrul Secţiei Medicină Interne II, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, aflat în izolare după ce a fost scuipată de o pacientă cu coronavirus, îl roagă pe ministrul Sănătăţii să repună SJU Deva pe lista spitalelor non-COVID şi să repare, în acest fel „o greşeală regretabilă”.

„Domnule ministru, din păcate, izolarea impusă din cauză că am fost scuipată de către o pacientă în sevraj, covid+, care a devenit violentă în cursul serviciului meu de gardă la cardiologie, mă impiedică să fiu în spital în cursul vizitei dvs. Fiind, însă, vicepreşedinte al sindicatului medicilor din spitalul nostru, doresc să dau glas îngrijorării corpului medical în ceea ce priveşte programul de lucru care va fi adoptat de acum înainte în instituţie şi să pledez pentru funcţionarea în program normal de gărzi sau ture a 8/6 ore. În numele comunităţii judeţului Hunedoara, doresc, însă, să vă rog să repuneţi SJU Deva pe lista spitalelor non-COVID. Ştim cu toţii că s-a făcut o greşeală regretabilă. Nu mai contează de către cine şi de ce. Dumneavoastră vă stă, însă, în putere să o reparaţi. Nu e în regulă să stea în SJU Deva internaţi o grămadă de pacienţi asimptomatici cu o analiză biologică pozitivă, în timp ce alţi cetăţeni să îşi piardă viaţa în iureşul haosului creat în sistemul sanitar hunedorean. Şi vorbesc de cazuri reale de care am cunoştinţă. Niciun alt spital din judeţ nu are capacitatea de a prelua şi trata aceste cazuri grave non-COVID (toată patologia critică a judeţului). Faceţi în aşa fel încât să ne recăpătăm cu toţii încrederea ca un om inteligent şi determinat, implicat, aflat într-o demnitate publică atât de importantă, poate face diferenţa pentru zeci sau chiar sute de mii de vieţi. Din partea atât a comunităţii, cât şi a corpului medical, se cuvine să vă mai atrag atenţia că este momentul să nu mai numiţi la conducrea spitalului judeţean oameni dezinteresaţi de conceptele de sănătate publică şi management sanitar, slabi profesional din toate punctele de vedere, deoarece cu concursul acestora a devenit Deva un spital fără circuite epidemiologice, fără aparatura necesară serviciilor medicale de calitate înaltă, cu datorii semnificative financiare şi fără echipamente şi medicaţie livrate la timp la începutul acestei pandemii. Domnule ministru, aveţi curajul să fiţi primul dintre doctori şi dintre miniştri care face diferenţa la nivelul sănătăţii publice! Corpul medical din toată ţara vă va urma!”, a scris, pe Facebook. Medicul Bianca Glodean.

Reamintim că, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a venit, în această dimineaţă, la Deva, pentru a vizita Spitalul Judeţean de Urgenţă şi a purta discuţii cu personalul medical. Vizita acestuia cuprinde şi întâlniri cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai autorităţilor locale administrative.

Actualitate

Călin Petru Marian, fostul prefect al județului Hunedoara, implicat într-un accident rutier, la Ciopeia

Publicat

pe

Redactat de

Călin Petru Marian, fostul prefect al județului Hunedoara, a fost implicat, vineri seară, într-un accident rutier, pe DN 66, la Ciopeia.

„Astăzi, în jurul orei 18:25, un bărbat de 52 ani, din comuna Baia de Criș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, pe raza localității Ciopeia, a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Bărbatul, care se afla singur în mașină, a fost testat cu aparatul etilotest  și drugtest, rezultatul fiind negativ, în ambele cazuri”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Călin Petru Marian a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare.

„Dragi prieteni, sunt bine! Nu am pățit nimic în urma accidentului în care am fost implicat. Este posibil să fi avut o problemă la sistemul de direcție, pentru că deși nu aveam viteză, nu am mai putut controla mașina. Situația a fost cel puțin ciudată, pentru că autoturismul a fost verificat nu cu mult timp în urmă, mai ales că știam că voi avea drumuri multe și lungi de făcut în întregul județ, pentru a mă întâlni cu cât mai mulți dintre cetăţenii județului Hunedoara.Mai multe amănunte vă voi putea oferi însă după ce se va termina expertiza tehnică a autoturismului, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt teafăr și nevătămat! Precizez că la locul accidentului am chemat și poliția, care m-a testat atât pentru alcool, cât și pentru droguri, ambele rezultate fiind negative. Vă mulțumesc dragi prieteni, pentru mulțimea de mesaje pe care mi le-ați trimis și vă asigur de întreaga mea considerație! Deocamdată aceasta este singura declarație pe care o pot face publică referitor la acest incident. Vă mulțumesc! Continuăm împreună!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Călin Petru Marian. 

 

Advertisement

Sursa foto: captură video HD365 TV/Facebook 

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Incendiu la un saivan, în apropierea localității Mărtinești. Intervenție dificilă a pompierilor

Publicat

pe

Redactat de

Un incendiu a izbucnit, vineri după-amiază, la un saivan aflat pe un deal din apropierea localității hunedorene Mărtinești. Intervenția pompierilor a fost îngreunată din cauza lipsei unei surse de apă din zonă.

La fața locului au intervenit pompierii militari din Orăștie și Deva, cu trei autospeciale de capacitate medie și mare.


„La sosirea echipajelor de stingere ardeau cu flacără deschisă și cu degajări mari de fum mai mulți baloți de paie pregătiți pentru hrana animalelor. Intervenția a fost dificilă pentru că în apropiere nu exista nicio sursă de apă, iar accesul autospecialelor de stingere a fost deosebit de greoi. În saivan nu se afla niciun animal, în urma incendiului înregistrându-se pagube materiale. Au ars baloții de fân, o construcție de lemn folosită ca magazie și un utilaj agricol. La fața locului s-a aflat și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean, dar, din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cauzele declanșării incendiului sunt în curs de stabilire”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florina-Doris Visirin, învestită în funcție: „Este o onoare pentru mine, dar și o provocare, să fiu prima femeie care ocupă funcția de prefect al județului Hunedoara”

Publicat

pe

Redactat de

Florina-Doris Visirin, noul prefect al județului Hunedoara, a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcție, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

„Este o onoare pentru mine, dar și o provocare, să fiu prima femeie care ocupă funcția de prefect al județului Hunedoara. De-a lungul carierei, am demonstrat că orice atribuții pe care mi le-am asumat au fost concretizate prin rezultate măsurabile. Am convingerea că și de această dată voi reuși să fac față exigențelor acestei funcții. Îi mulțumesc președintelui Partidului Național Liberal – filiala Hunedoara, doamna deputat Vetuța Stănescu, pentru susținerea deplină. Doresc să îi mulțumesc actualului și viitorului primar al municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, căruia îi datorez pasul de a accede spre administrația publică. Iar nu în ultimul rând, domnului prefect Călin Petru Marian doresc să îi mulțumesc pentru toată activitatea desfășurată în cadrul acestei instituții și pentru faptul că a ridicat standardele exercitării funcției de prefect la un nivel foarte ridicat, care, la rândul meu, vă mărturisesc că mă motivează. Le mulțumesc tuturor colegilor din Primăria Municipiului Deva pentru colaborarea pe care am avut-o până acum. Asigur întreaga echipă din cadrul Instituției Prefectului că voi face tot posibilul pentru a duce la bun sfârșit, împreună, toate sarcinile pe care le vom desfășura în următoarea perioadă. În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi acționa cu transparență, integritate și responsabilitate, urmărind să promovez valorile democratice, statul de drept și îmi exprim sprijinul total pentru inițiativele care conduc la prosperitatea județului Hunedoara. De astăzi, începem o nouă etapă împreună! Vă mulțumesc tuturor pentru încredere!”, a declarat Florina- Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Fostul prefect al județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a demisionat din funcție, el urmând să candideze din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, la alegerile locale din 9 iunie 2024. El deținea funcția de prefect din octombrie 2020.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate