Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Minvest Deva – delapidată cu 80.000 de lei cheltuiţi pe rochii, roşii sau detergenţi

Publicat

pe

Curtea de Conturi scoate la iveală nereguli grave

Contabilul, auditorul, casierul şi fostul director Ladislau Farcaş sunt consideraţi principalii vinovaţi de „prăduirea” companiei

Neregulile scoase la iveală în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la Compania Naţională „Minvest Deva” l-au lăsat „mască” pe noul director general

Daniel Andronache

Daniel Andronache

. Acesta a declarat că deşi are o experienţă vastă în administraţie nu a văzut niciodată un astfel de mod de operare. „Deocamdată, au fost verificate doar lunile ianuarie şi februarie şi vă pot spune că numai în aceste două luni prejudiciul constatat de Curtea de Conturi este de aproape 80.000 de lei. Modul de operare m-a surprins total. Aproape în fiecare zi se scoteau bani din conturile firmei, iar prin casierie erau achitate tot felul de achiziţii care nu aveau nicio legătură cu activitatea firmei. Majoritatea bonurilor fiscale provine de la acelaşi hypermarket ceea ce mă face să cred că cineva strângea aceste bonuri aruncate de cumpărători după care le deconta la casieria companiei”, a spus Anrdonache.

În opinia directorul general, Daniel Andronache persoanele care au avizat şi au participat la delapidarea companiei sunt contabilul-şef, casiera, auditorul şi fostul director al companiei, Ladislau Farcaş.

Cumpărături fictive decontate

Advertisement
Ladislau Farcas

Ladislau Farcas

Dovezile scoase la iveală de Curtea de Conturi arată că numai în primele două luni ale anului 2012 această companie a fost delapidată în fiecare zi cu aproape 3.000 de lei. Conform declaraţiilor directorului companiei Daniel Andronache, aproape în fiecare zi erau decontate prin această companie diverse achiziţii de produse care nu aveau nimic în comun cu necesităţile companiei. Practic, la compania Minvest Deva se achiziţiona orice, de la produse alimentare până la articole textile sau ţigări. ?n opinia noului director aceste achiziţii erau fictive, iar banii ajungeau, probabil, în buzunarele celor care au pus la cale această metodă „Pe bonurile fiscale decontate prin casieria companiei se poate găsi aproape orice de la ţigări, produse alimentare (carne, roşii), îmbrăcăminte (rochii) sau detergent. Grav este faptul că toate aceste deconturi erau semnate de toţi cei care răspundeau de bunul mers al companiei. Mă refer aici la contabil, casier auditor şi şeful unităţii, respectiv fostul director, domnul Ladislau Farcaş. În acest mod, aproape zilnic compania Minvest achita bonuri fiscale de circa 2.000-3.000 de lei”, a declarat Andronache.

„Nu am aprobat astfel de achiziţii”

MINVESTContactat de cotidianul „Servus Hunedoara”, fostul director al companiei Minvest Deva, Ladislau Farcaş a declarat că nu a avizat niciodată astfel de achiziţii, iar în eventualitatea în care decontările există, ele au fost operate în borderourile semnate de acesta după ce au fost avizate. ”Nu cunosc exact care este situaţia constatată de Curtea de Conturi, dar am înţeles că au fost depistate unele nereguli privind diverse achiziţii care nu erau necesare companiei. Pot să vă spun că nu am aprobat niciodată cumpărarea unor astfel de produse şi dacă este aşa atunci, probabil, că borderourile de achiziţii semnate de mine au fost completate ulterior. Sincer, nu pot să cred aşa ceva, dar cu siguranţă dacă s-a întâmplat acest lucru situaţia se va clarifica. Am avut încredere în cei cu care am lucrat, unii dintre ei având vechime în companie de peste 20 de ani. Nu cred că s-au pretat la astfel de lucruri”, a spus Farcaş.

Ladislau Farcaş, de meserie notar public, s-a aflat la conducerea Companiei Minvest Deva din 2010 şi până la jumătatea anului 2012.

Suspecţii şi-au dat demisia

Conform declaraţilor directorului general Daniel Andronache, toţi cei trei angajaţi suspectaţi de fraudă, casierul, auditorul şi contabilul şef şi-au dat demisia imediat după ce au aflat rezultatul raportului Curţii de Conturi. „A doua zi după ce le-am adus la cunoştinţă raportul Curţii de Conturi cei trei angajaţi care au avizat aceste achiziţii şi-au dat demisia. Cu siguranţă, în urma celor semnalate de Curtea de Conturi, în cel mai scurt timp la Minvest Deva va fi declanşată o anchetă penală”, a concluzionat Andronache.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate