Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Modernizarea oraşului Geoagiu continuă

Publicat

pe

Infrastructura rutieră e pe lista de priorităţi a primarului Ioan Vălean

 Geoagiu-Băi este în sfârşit staţiune balneoclimaterică cu acte în regulă 

Multe au fost de făcut în oraşul Geoagiu de la începutul mandatului de primar al lui Ioan Vălean.În mare parte acesta a reuşit să îndeplinească o parte din doleanţelor cetăţenilor şi din problemele stringente ale comunităţii. Cu mult, cu puţin, s-a reuşit realizarea unor investiţii atât în Geoagiu, cât şi în localităţile aparţinătoare de oraş.

De o atenţie deosebită în această perioadă se bucură satul Aurel Vlaicu, având în vedere că în 2013 se vor comemora 100 de ani de la moartea celui mai cunoscut pilot român. Până la mijlocul lunii septembrie când se vor organiza ceremoniile legate de acest eveniment, localitatea trebuie să fie impecabilă din toate punctele de vedere.

Cascada, în pericol de a seca

Advertisement

URSCascada Clocota este situată pe râul cu acelaşi nume, la doar un sfert de oră de centrul staţiunii Geoagiu-Băi. Pentru locuitori, dar mai ales pentru turişti această reprezintă un adevărat monument al naturii şi o curiozitate. În lunile secetoase, din cauza funcţionării unei microhidrocentrale în amonte de cascadă, aceasta rămâne de nenumărate ori fără apă. Însă autorităţile locale nu lasă să fie distrusă o atracţie turistică veche de sute de ani din cauza unor interese economice. „O dată cu construcţia microhidrocentralei de pe râul Clocota s-a adus atingere funcţionării cascadei. În cea mai recentă şedinţă de consiliu local am chemat reprezentanţii microhidrocentralei şi le-am atras atenţia asupra acestui fapt deosebit de grav. Cascada Clocota este un monument pentru Geoagiu-Băi, rămasă fără apă îi iei din frumuseţe şi o ajuţi să se degradeze. Trebuie găsită o soluţie să respectăm în primul rând natura şi după interesul economic. Astfel, am convenit cu cei de la microhidrocentrală să lucreze în special noaptea şi să folosească un debit mai redus”, susţine primarul oraşului Geoagiu, Ioan Vălean.

Autostrada finalizată, drumurile pline de gropi

O problemă arzătoare pentru administraţia locală din oraşul Geoagiu este starea deplorabilă a drumurilor, mai ales a celor de care s-au folosit cei care au lucrat la construcţia autostrăzii. În nenumărate rânduri edilii locali au atras atenţia asupra faptului că niciun metru de drum din cei de care s-au folosit cei de la autostradă nu a fost reabilitat, însă răspunsul a fost de fiecare dată acelaşi: când se vor finaliza lucrările vor fi reabilitate şi porţiunile din carosabil avariate. „Încet, încet se retrag cei de la autostradă şi noi ne uităm cum nu ne repară nimic din ce au stricat. Cât au umblat cu maşinile de câteva tone pe drumurile noastre au făcut gropi şi au adus prejudicii clădirilor. Am luat legătura cu ei şi ne-au promis că nu se retrag până nu ne repară stricăciunile, dar vedem că în realitate se întâmplă altfel. Am făcut demersurile necesare şi la Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara. Este un strigăt de disperare pentru că cetăţenii vin pe bună dreptate şi se plâng la noi, nu e obligat cetăţeanul să ştie că bucata aia de drum nu e în administrarea mea ca primărie şi că alţii trebuie să o repare”, a precizat Vălean.

Ioan-Valean-Primar-GeoagiuÎncepe curăţenia!

În perioada imediat următoare autorităţile locale vor demara o amplă campanie de curăţare a rigolelor din zona Geoagiu-Joseni. Lucrarea va culmina cu reabilitarea podului de la intrare în oraş, totul din bugetul local şi aşa destul de subţiat în acest an. „Săptămâna viitoare intrăm într-un amplu proces de curăţenie şi reparaţii la rigole şi drumuri în zona Geoagiu-Joseni. Tot în această lucrare este inclusă şi reabilitarea podului rutier din acea zonă, care este deteriorat de ani buni. Lucrarea necesită atenţia unei firme de specialitate pentru că traficul este unul relativ mare pe pod şi atunci nu putem să facem lucrări de mântuială. Valoarea lucrării depăşeşte 10 miliarde de lei vechi”, adaugă primarul Ioan Vălean.

Atenţie sporită pentru Geoagiu-Băi

Vizita ministrului turismului, Maria Grapini, a adus o veste bună pentru staţiunea Geoagiu-Băi, aceasta a fost în sfârşit inclusă pe lista celor balneoclimaterice. Procesul a durat ceva timp cu toate că toată documentaţia a fost pusă la punct de mai mulţi ani. Acesta este însă doar un prim pas în procesul de modernizare al staţiunii. „Avem documentul că Geoagiu-Băi este de acum o staţiune balneoclimaterică. Ne bucurăm că am reuşit să intrăm în normalitate, a fost mult timp o omisiune din partea şefilor pentru că noi aveam toate actele. Prin acest document staţiunea va beneficia de fonduri speciale, de alt tip de impozite şi, bineînţeles, de o atenţie sporită din partea Guvernului. Totodată, clasificarea ca şi staţiune balneoclimaterică atrage după sine nişte rigori în sensul că arealul staţiunii nu poate fi pângărit de oricine şi oricum, nu se poate construi anarhic şi nici nu se pot aduce distrugeri izvoarelor. Pentru noi este îmbucurător că reuşim să stăpânim zona prin aceste rigori”, conchide edilul oraşului Geoagiu, Ioan Vălean.

Advertisement

Maria Hogman

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate