Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Actualitate

Muzica electronică a reunit mii de tineri în Cetatea Deva

Publicat

pe

Mii de tineri, iubitori ai muzicii electronice și-au dat, în weekend, întâlnire în Cetatea Deva, unde a avut loc cea de-a doua ediție a „Citadela Festival. Peste 30 de artiști de top ai acestui gen muzical au evoluat pe cele trei scene amplasate în incinta cetății medievale, spre deliciul tinerilor care au participat la acest eveniment în număr impresionant.

De vineri și până duminică, artiști de top ai muzicii electronice naționale și internaționale, au pus stăpânire pe Cetatea Deva. De la lăsarea întunericului și până târziu în noapte, muzica a răsunat, pe scenele amenajate între zidurile monumentului medieval pe care au urcat peste 30 de artiști români și străini. Este vorba despre A-Bril, And.re, Arapu, Arno aka Einzelkind, Bread & Butter, Bruno Curtis, caLLy, COSMJN, DONNA K, Georgiana Lucaci, Gescu, Hrisq, Kivva, LIZZ, Los Bastoneros, Lowkodi, Mahony, Mateyou, Mi Pa, Mihai Pol, Mihigh, Motiv, Naarc, Nu Zau, Perpetual, Pierre C, Praslesh (Praslea & Raresh), Premiesku, Prepeleac, Priku, Primarie, Robinski, Romenn, Runy, Saboar, Sepp, SIT (Cristi Cons & Vlad Caia), Somesan, Tiberiu, Varhat, VincentIulian, vlf. Pe lângă muzica electronică, cei prezenți la festival au luat parte și la o expoziție de artă vizuală, precum și la mai multe workshop-uri. La fel ca și anul trecut, nu a lipsit „food-court”.

Încasări substanțiale la bugetul local

Advertisement

Considerată o soră mai mică a „Electric Castle”, „Citadela Festival” a debutat anul trecut, când peste 4.000 de oameni au urcat în incinta monumentului istoric care străjuiește Deva pentru a lua parte la acest festival de muzică electronică. Bugetul local al municipiului „s-a îmbogățit” atunci cu suma de aproximativ 70.000 de lei, obținută în urma vânzării biletelor la telecabină pe durata celor trei zile cât a durat festivalul.

Advertisement

Actualitate

Licitația pentru modernizarea DN 7 A Brezoi-Transalpina-Petroșani, anulată

Publicat

pe

Redactat de

CNAIR a anulat licitația de 100 de milioane de lei pentru modernizarea DN 7 A Brezoi-Transalpina-Petroșani, care leagă DN 7 Valea Oltului de DN 66 Defileul Jiului.

Singura ofertă, depusă de constructorul IMFALT din Turcia, a fost declarată neconformă și procedura va fi reluată la CNAIR, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Oferta IMFALT a fost depusă pe 26 februarie și a fost respinsă pe 20 martie.

Contractul vizează modernizarea în zona montană de la Vidra până la limita dintre județele Vâlcea și Hunedoara. Constructorul turc a lucrat la proiecte precum Autostrada Izmir-Aydin și Ankara-Nigde. Proiectul, cu o durată de 20 de luni, prevede execuția a șapte noi poduri peste Lotru sau afluenți ai Lotrului. Studiul geotehnic, realizat în 2020, prezintă starea de degradare a DN 7 A.

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Percheziții la posesorii de arme. Au fost ridicate mai multe trofee

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au desfășurat activități procedurale într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor.

Activități procedurale desfășurate de polițiști, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor

„La data de 27 martie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară (pe raza municipiului Lupeni și a orașului Uricani) emise de Judecătoria Petroșani, în cadrul unui dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cu ocazia celor două percheziții, la locuința unui bărbat din Lupeni, polițiștii au găsit două arme de vânătoare și muniția eferentă, toate deținute legal, în baza permisului de armă, precum și două articole pirotehnice, tip baterie de artificii, din categoria F2, deținute fără drept, un trofeu (craniu de lup) deținut fără drept și un căprior mascul, ținut în captivitate, fără drept”, transmite IPJ Hunedoara.

Advertisement

De asemenea, de la imobilul unui bărbat din Uricani polițiștii au ridicat mai multe trofee de vânat (cranii de cerb, de lup, busturi de căpriori și de capră neagră, blană de lup etc.) – toate fiind deținute fără drept.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Foto: IPJ Hunedoara

Advertisement

 

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Petrila: Pași pentru finalizarea Muzeului Momârlanului

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările la Muzeul Momârlanului din orașul Petrila sunt aproape finalizate. Pentru partea de construcție stadiul este de 99%. În acest moment  se efectuază lucrări la partea exterioară a muzeului și la iluminatul ornamental.

Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, este optimist și spune că obiectivul de investiții poate fid at în folosință în apripierea lunii iunie.

”La Muzeul Momârlanului lucrările sunt realizate în proporție de 90-95%, cel puțin partea de construcție este finalizată în proporție de 99%. Acum se lucrează la amenajarea terenului, la panourile informative și la iluminatul ornamental. Undeva în luna iunie sau mai repede, obiectivul de investiții poate fi dat în folosință. în acest moment chiar dacă au rămas sume mai mici, noi am etapizat acel proiect iar în acest moment nici nu a fost finalizat ghidul de finanțare pentru acea parte de etapizare. În momentul în care va fi finanțat ghidul vom continua cu restul de execuție”, a declarat Vasile Jurca primarul orașului Petrila.

FOTO: FACEBOOK  DAN GAVRILĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate