Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate - Eveniment

Noi echipamente pentru dotarea cabinetelor medicale școlare, de la două școli din Deva

Publicat

pe

Aproape 9.000 de lei este valoarea totală a două contracte încheiate de Direcția de Asistență Socială Deva pentru achiziționarea de echipamente necesare bunei desfășurări a activității în cabinetele medicale școlare din municipiul Deva, aflate în subordinea instituției. Echipamentele vor ajunge în cabinetele medicale școlare din cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” (Corpurile A și C) și a Colegiului Național „Decebal” (Corpul B).

Contract pentru furnizarea a 5 frigidere (cu congelator și uși separate) și a altor 5 mini-frigidere (pentru deșeuri medicale).  Valoarea contractului este de 7.244,13 lei (cu TVA), iar durata sa este până la data de 15 decembrie a acestui an. Produsele electrocasnice vor fi furnizate de S.C. „Marelvi Impex” S.R.L. Rădăuți, județul Suceava. Contract pentru furnizarea a 8 lămpi bactericide UV-C – pentru sterilizare. Valoarea contractului: 1.475,60 lei (cu TVA). Durata contractului: până la data de 15 decembrie 2022.  Produsele vor fi furnizate de S.C. „Art Decorator” S.R.L. Amara, județul Ialomița. Prețul contractelor nu va suferi modificări sau ajustări și va fi suportat de la bugetul local. Informații detaliate cu privire la caracteristicile produselor pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Informații publice – Achiziții publice”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Deva.

Echipamentele, la Liceul de Arte și la Decebal

Potrivit administrației publice locale, echipamentele au fost achiziționate în conformitate cu Baremul de dotare a cabinetelor medicale și de medicină dentară din unitățile de învățământ preuniversitar, prevăzut de legislația în vigoare și vor ajunge, în primul rând, în cele trei cabinete medicale care funcționează, începând din luna septembrie 2021, la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” (Corpurile A și C) și Colegiul Național „Decebal” (Corpul B).

De la începutul anului școlar, aproape 90.000 de lei de la bugetul local au fost alocați pentru dotarea celor 20 de cabinete medicale din școli și grădinițe cu materiale și produse sanitare, instrumentar medical, mobilier și echipamente IT și electrocasnice.

Potrivit datelor oficiale, în cursul anului trecut, preșcolarii și elevii din municipiul Deva au beneficiat de peste 122.000 de consultații și tratamente gratuite în cabinetele medicale școlare, dintre care 10% au fost înregistrate în cabinetele stomatologice.

Foto: DAS Deva

Advertisement

Actualitate

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, afișate

Publicat

pe

Redactat de

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat au fost afișate.

Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat.

După soluționarea contestațiilor, rata de promovare a atins 76,62%, reflectând o creștere semnificativă față de rezultatele inițiale și față de sesiunile anterioare.

În total, au fost 2348 de candidați prezenți la examen în județul Hunedoara, din care 1799 au reușit să promoveze. Dintre aceștia, 1706 provin din promoția curentă, iar 93 din promoțiile anterioare. Aceste rezultate indică o rată de reușită de 82,06% pentru absolvenții din promoția curentă și 34,57% pentru cei din promoțiile anterioare.

Contestațiile au avut un impact semnificativ asupra rezultatelor finale, rezolvându-se 1007 contestații în total. Din acestea, 582 au fost soluționate prin creșterea notei inițiale, 404 prin scăderea notei inițiale, iar pentru 21 de contestații notele inițiale nu au fost modificate.

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat va avea loc între 8 și 30 august, fiind precedată de perioada de înscriere care va avea loc între 15 și 22 iulie.

Advertisement

Rezultatele pot fi vizualizate AICI.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Ziua Porților Deschise” la ITM Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

La Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a avut loc o acțiune inedită. Cu ocazia împlinirii a unui sfert de secol de existență, instituția hunedoreană a organizat Ziua Porților Deschise”.

Sesiune de dezbatere publică

Cu această ocazie a fost organizat și o sesiune de dezbateri publice, la care au luat parte, pe lângă organizatori, reprezentanți ai ITM-urilor din mai multe județe, angajatori, dar și angajați, precum și conducători ai instiuțiilor descentralizate hunedorene, ca și Inspectoratul de specialitate, aflate în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, fiind vorba despre AJOFM, AJPIS și Casa de Pensii, fiind prezenți la manifestare directorii acestora, respectiv Georgeta Tomuța, Laura Sabău și Elena Bârlea. De asemenea, a fost prezent și prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin, care a subliniat buna colaborare pe care o are instituția în fruntea căreia se află cu ITM.

Sărbătorim 25 de ani de la înființarea acestei instituții extrem de importante. Observăm că respectarea legii este foarte importantă pentru toți cei care desfășoară activități economice. Respectarea prevederilor legale este foarte importantă în evitarea unor situații neplăcute, care pot să afecteze agenții economici, dar și persoanele fizice. În această situație, ITM Hunedoara este, prin activitatea pe care o desfășoară, un garant în ceea ce privește respectarea lergalității. Chiar dacă nu ocup de mult timp funcția de prefect, pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu ITM Hunedoara. Cel mai important este să existe o bună colaborare și comunicare între ITM și celelalte instituții cu atribuțiuni în domeniu, agenții economici și angajați”, a declarat Doris Visirin, prefectul de Hunedoara.

Instituție importantă

Amfitrioni ai manifestări au fost cei din conducerea ITM Hunedoara, respectiv inspectorul șef Adrian Bozdog și adjuncții acestuia, Cristina Marton și Daniel Șufană.

Advertisement

Inspecția Muncii este una dintre cele mai vechi instituții din România și ne putem mândri cu o istorie îndelungată, de peste un secol, bogată în evenimente și reușite remarcabile. În domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, se impune ca organ administrativ de control necesar pe piața muncii pentru desfăşurarea normală a raporturilor de muncă într-un mediu sigur şi sănătos, având ca obiective principale diminuarea fenomenului muncii nedeclarate și subdeclarate, a riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, precum și promovarea muncii decente: remunerarea muncii depuse, condiții de muncă, apărarea vieții, integrității corporale și a sănătății salariaților și a altor participanți la procesul de muncă, în desfășurarea activității. Inspectoratele exercită controlul aplicării unitare a prevederilor legale în domeniile de competenţă şi oferă servicii tuturor persoanelor fizice şi juridice, angajatori din sectorul public, mixt, privat şi alte categorii de angajatori. În îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, inspectoratele colaborează cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, cu alte inspecţii de specialitate ale statului, cu organizaţii neguvernamentale, cu partenerii sociali şi cu mass-media. De 25 de ani, prezența Inspecției Muncii ca factor de echilibru pe piața muncii a însemnat condiții de muncă mai bune și mai sigure pentru lucrători, având drept consecință o diminuare considerabilă a accidentelor de muncă, relații de muncă echitabile între angajatori mai responsabili și salariați informați în privința drepturilor și obligațiilor ce le revin, o legislație adaptată la necesitățile pe care realitatea socio-economică a fiecărei perioade ni le-a dezvăluit. De-a lungul anilor, ITM Hunedoara a asigurat și asigură exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei, contribuind la consolidarea bugetului de stat”, a declarat Adrian Bozdog, inspectorul șef al ITM Hunedoara, instituție în fruntea căreia se află de mai bine de 11 ani.

Profesionalism de înaltă clasă

ITM Hunedoara și-a consolidat poziția, de-a lungul timpului, prin profesionalismul arătat de angajații instituției. O instituție este puternică și se dezvoltă și datorită oamenilor, profesioniștilor, care veghează ca drepturile angajaților să fie respectate și, pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor colegilor mei pentru profesionalismul și dedicarea de care dau dovadă. Prin numărul mare de petiții soluționate se vede că cetățenii au încredere în ITM Hunedoara și apelează la instituția noastră ori de câte ori angajatorii nu își respectă obligațiile ce derivă din contractul individual de muncă. Totodată, țin să mulțumesc și angajatorilor din județul Hunedoara care au ales să respecte legislația muncii. Ne dorim să fim un partener real pentru angajatorii care respectă legislația în vigoare, să le oferim soluții la problemele cu care se confruntă, dar în același timp suntem intransigenți și fermi cu cei care încalcă legea. De asemenea, în județul Hunedoara există o bună și strânsă colaborare cu autoritățile și instituțiile publice, amintim aici Instituția Prefectului județului Hunedoara, Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, pentru verificarea respectării normelor legale în vigoare. Mulțumim, pe această cale, tuturor autorităților și instituțiilor publice județene pentru parteneriatul instituțional de excepție”, a mai spus Adrian Bozdog.

11 iulie, zi fără controale

Pe 11 iulie, de ziua lor, inspectorii de muncă nu vor face controale, însă vor reveni la activitățile curente imediat. De ziua lor, cei de la ITM Hunedoara au transmis că își doresc să mențină și să îmbunătățească relația de încredere dintre instituție, agenții economici și angajatori. Ne dorim să menținem, în continuare, un nivel înalt de încredere în rândul angajatorilor și angajaților, să răspundem prompt solicitărilor cetățenilor, să fim mai buni, mai responsabili, mai performanți pentru asigurarea unei munci sigure și decente”, a conchis Adrian Bozdog, inspectorul șef al ITM Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Vin bani în județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Noi contracte de finanțare semnate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a semnat 61 de noi contracte de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, având o valoare totală de 760.869.078,38 lei. Aceste contracte, încheiate împreună cu beneficiarii proiectelor, sunt destinate modernizării infrastructurii rutiere, precum și înființării sau modernizării sistemelor de alimentare cu apă potabilă, rețelelor de canalizare menajeră și sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

„Continuăm să investim în dezvoltarea localităților, în vederea creșterii economice sustenabile, a creării de noi locuri de muncă, a reducerii decalajelor dintre regiuni și a îmbunătățirii calității vieții tuturor cetățenilor”, a declarat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Proiecte semnificative în județul Hunedoara

Printre proiectele notabile finanțate se numără și cele din județul Hunedoara:

 1. Modernizarea străzilor în localitatea Suseni, zona de agrement Râuşor, comuna Râu de Mori:
  • Valoare: 908.575 lei
  • Proiectul va îmbunătăți accesibilitatea și va facilita dezvoltarea turistică în zona de agrement Râuşor.
 2. Construcția unui pod peste râurile Crișul Alb și Luncoi în municipiul Brad:
  • Valoare: 4.182.113,03 lei
  • Acest proiect va asigura o infrastructură rutieră sigură și eficientă, facilitând transportul în zonă.
 3. Realizarea infrastructurii de apă uzată și canalizare în satele Cozia, Almașu Sec și Cârjiți:
  • Valoare: 5.295.965,00 lei
  • Proiectul va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață și la protecția mediului în aceste localități.
 4. Modernizarea DJ 687F: Teliucu Superior (DJ 687E) – Govăjdia – Lelese:
  • Valoare: 10.480.105,74 lei
  • Modernizarea acestui drum județean va facilita accesul și va impulsiona dezvoltarea economică locală.

Aceste investiții demonstrează angajamentul guvernului de a susține dezvoltarea infrastructurii locale, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și la creșterea competitivității economice a regiunilor.

Citeste mai mult ...

Actualitate