Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Actualitate

Noi premii obținute de elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la concursuri de specialitate

Publicat

pe

În prag de vacanță, neobosiții și talentații elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au desfășurat o intensă activitate în domeniul artelor vizuale și muzical, obținând numeroase premii la concursuri de specialitate.

Elevii claselor gimnaziale de arte plastice au participat recent la Concursul Național „Primăvara Artelor” organizat de Colegiul „George Apostu” din Bacău, concurând la secțiunile grafică și pictură, 11 dintre ei obținând rezultate remarcabile:

Premiul I: Muntean Alexia și Radu Denisa (prof. Alina Nealcoș), Meteșan Alessia, Nyulaș Viviana și Pop Patricia (prof. Corina Popa);

Premiul II: Chiroșcă Dragoș și Sofron Diana (prof. Alina Nealcoș);

Premiul III: Gligor Ana Maria și Iacob Lorena (prof. Alina Nealcoș), Danilov Carla și Nicoară Adelina (prof. Corina Popa).

Advertisement

Elevii claselor de arte plastice împreună cu profesoarele Popa Corina și Alina Nealcoș

„Concursul Național „Primăvara Artelor” este un concurs cu tradiție la care participă anual elevi din diferite colțuri ale țării, elevi creativi care transmit un mesaj artistic prin intermediul lucrărilor lor, prin linie și culoare și fac ca frumosul să ajungă la privitor sub cele mai nebănuite căi”, ne relatează prof. Corina Popa.

Și elevii claselor de muzică și-au adunat puterile pentru a participa din nou la concursuri de interpretare, munca și talentul lor fiind răsplătit prin numeroase distincții.

În perioada 7-8 iunie 2024 la Lugoj s-a desfășurat Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”. Aflat la cea de-a doua ediție, acesta „se doreşte a fi o continuare de succes a Concursului Naţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, organizat de Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” timp de 9 ani, ultimele ediţii derulându-se în colaborare cu Asociaţia „Armonii lugojene”. ” afirmă organizatorii. Concursul s-a adresat elevilor pianiști de clase primare și gimnaziu și s-a desfășurat pe două categorii – online, pentru amatori și fizic, pentru profesioniști –. La categoria profesioniști au participat peste 50 de elevi de la școli și licee de muzică din Arad, Cluj-Napoca, Deva, Lugoj, Reșița, Timișoara, iar juriul a fost alcătuit din profesori de specialitate de la licee de muzică reprezentative din vestul țării, președintele juriului fiind conf. univ. dr. Sorin Dogariu de la Universitatea de Vest din Timișoara, personalitate cu o bogată activitate pianistică și didactică.

Tinerii pianiști deveni, participanți la categoria profesioniști au fost apreciați după cum urmează:

Premiul I: Bubău Abiatar, clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina;

Premiul II: Burdun Denis, clasa a III-a și Ficuț-Vicaș Dorli-Teodora, clasa I (prof. Donovici Adrian), Prusuș David, clasa a IV-a (prof. Cicu Naomi) și Solnoc Ștefania Maria, clasa a III-a (prof. Iancu Violeta);

Advertisement

Premiul III: Ambruș Sara, clasa a VII-a (prof. Brylynskei Delia), Cîmpean Alexandra Luciana, clasa a IV-a (prof. Donovici Adrian), Demian Anamaria, clasa a II-a (prof. Lazăr Cezarina), Dumitru Darius Alexandru, clasa a VI-a, Gabor Brăneț Alexandru Răzvan, clasa a II-a și Henț Patrick, clasa a II-a (prof. Iancu Violeta)

Mențiune: Chesche David, clasa a IV-a, prof. Lupu Andreea

În perioada 30-31 mai 2024 a avut loc la Palatul Copiilor din Oradea Concursul Județean de Interpretare Vocală „Bucuriile artei”. Concursul cu participare națională s-a desfăşurat într-o singură etapă, pe o singură secțiune, „Muzică vocală tradiţională românească” – Canto popular” în sistem hibrid – format fizic și online – și s-a dresat tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, reunind, la cea de-a V-a ediție 70 de concurenți de la liceele vocaționale de profil și instituțiile școlare cu potențial artistic din țară, dându-le posibilitatea acestora de a-și exprima virtuozitatea artistică.

Aici, elevele clasei a X-a Muzică, Puica Maria Bianca si Jurca Nadia Maria, coordonate de prof. Iacoboni Zeiconi Bianca și acompaniate de prof. Racz Joseph și Drăgoiu Gelu au obținut premiul II.

Eleva Jurca Nadia Maria, clasa a X-a alături de prof. coordonator Iacoboni Zeiconi Bianca și prof. corepetitori Drăgoiu Gelu și Racz Joseph

Felicităm toți elevii și profesorii pentru munca depusă în pregătirea pentru aceste concursuri și ne bucurăm că efortul lor a fost răsplătit cu aprecieri ale specialiștilor în domeniul artistic și muzical, la nivel național.

Prof. Andreea Lupu,

Advertisement

Responsabil pentru relația cu presa

Actualitate

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate”, masă rotundă la CJ Hunedoara. Moment emoționat, în deschiderea evenimentului

Publicat

pe

Redactat de

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate” a fost tema unei mese rotunde organizată, vineri, 19 iulie, la Deva.

Întâlnirea, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Asociația Sănătate pentru Comunitate, a avut loc la Consiliul Județean Hunedoara, și a vizat programele care au ca scop îmbunătățirea sănătății femeilor și creșterea natalității prin intermediul „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii – FIV 2024”, derulat de minister.

La discuții au luat parte Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Alina Comănescu, fondatoarea Asociației Sănătate pentru Comunitate, doctorul Oussama Jabri, reprezentantul companiei care susține această campanie lansată în luna martie, dar și numeroși specialiști din sistemul sanitar hunedorean.

Acesta este cel de-al doilea eveniment dedicat sănătății femeii, pe care Consiliul Județean Hunedoara îl găzduiește în ultimele luni.

„Din păcate, odată cu trecerea anilor, cifrele legate de natalitate cer soluții imediate. Se nasc tot mai puțini copii, un fapt remarcat și în județul nostru. Motivele sunt multe, între acestea fiind și problemele de infertilitate cu care se confruntă, în principal, femeile. Politicile publice de sănătate se orientează tot mai mult spre corectarea acestor deficiențe și mă bucur că doamna ministru Natalia Intotero s-a implicat în această problematică și a demarat și o serie de programe care vin în sprijinul femeilor și al familiilor tinere care își doresc copii. Mă bucur să văd că acestei inițiative a ministerului i s-au alăturat asociații, companii și specialiști care pot contribui decisiv la creșterea natalității în țara noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în mesajul adresat participanților la întâlnire.

 

Advertisement

Moment emoționant: Întâlnirea cu o familie hunedoreană care a reușit să aducă pe lume o fetiță prin Programul FIV

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au avut parte și de un moment emoționant: întâlnirea cu o familie din Orăștie care, după 20 de căsătorie, a reușit să aducă pe lume o fetiță, după ce a apelat la programul de fertilizare in vitro subvenționat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Carmen și Cosmin au vorbit despre bucuria de a fi părinți, dar și despre încrederea pe care au avut-o în acest program, care vine în sprijinul persoanelor infertile.

De altfel, în cadrul întâlnirii ministrul Natalia Intotero a anunțat, în premieră, demararea, începând de săptămâna viitoare, a celei de-a doua etape a programului FIV 2024.

Sursa: CJ Hunedoara

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Turist decedat în Masivul Retezat. Salvamontiștii nu au mai putut face nimic

Publicat

pe

Redactat de

Un turist și-a pierdut viața, vineri, în zona superioară a Tăului Porții, din Masivul Retezat.

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a suferit politraumatisme severe în urma unei accidentări în zona superioară a Tăului Porții din Retezat.

O echipă de salvatori montani, de la punctul de permanență Refugiul Bucura, s-a deplasat în zonă pentru intervenție. Salvamontiștii au solicitat și sprijin de specialitate de la echipajul aero de la Caransebeș, având în vedere vârsta înaintată a turistului. Din păcate, salvatorii montani nu au mai putut face nimic.

Din nefericire, pentru persoana accidentată în zona superioară a Tăului Porții din Retezat nu s-a mai putut face nimic, iar acțiunea de salvare s-a transformat într-una de recuperare și transport către IML. Condoleanțe familiei și apropiaților!”, a transmis Salvamont Hunedoara.

 

Advertisement
Sursa foto: Salvamont Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Casa Județeană de Pensii Hunedoara – O nouă serie de bilete de tratament balnear

Publicat

pe

Redactat de

Casa Județeană de Pensii (CJP) Hunedoara aduce la cunoștință faptul că, pentru seria numărul 11, cu începere în perioada 28 iulie 2024 – 01 august 2024, sunt repartizate 208 de bilete de tratament în următoarele stațiuni:

8 – 1 Mai

4 – Amara

2 – Bala

2 – Bazna

Advertisement

18 – Buziaș

10 – Căciulata

2 – Călimănești

13 – Covasna

2 – Eforie Nord

Advertisement

2 – Eforie Sud

20 – Băile Felix

76 – Geoagiu

15 – Băile Herculane

10 – Moneasa

Advertisement

2 – Ocna Șugatag

2 – Olănești

2 – Saturn

7 – Slănic Moldova

2 – Sovata

Advertisement

2 – Turda

6 – Vatra Dornei

1 – Vața

Cele 208 bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Hunedoara au fost alocate automat solicitanților, prin aplicația SPA, în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe stațiuni și unități de cazare. Lista cererilor aprobate este afișată la sediul instituției și pe pagina de internet: https://www.cjp-hd.ro/diagrama-alocare/, iar lista cererilor neaprobate este afișată doar pe pagina de internet a CJP Hunedoara. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului de tratament balnear în perioada programată și nu a anunțat, în prealabil, compartimentul gestiune bilete tratament despre acest fapt, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant. Toate biletele nevalorificate până în data de 23 iulie 2024, ora 14:00, vor fi redistribuite începând cu data de 24 iulie 2024, ora 8:00, până la momentul începerii sejurului. Acordarea biletelor de tratament pentru această serie se va realiza conform criteriilor prevăzute de Ordinul Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice nr. 196 din 25.01.2024. Bilete de tratament balnear se eliberează, în urma prezentării actului de identitate, titularului sau unei alte persoane desemnate de către acesta prin procură specială, document din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul”, precizează reprezentanții Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate