Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Noua Republică Hunedoara ia atitudine «Numirea lui Lavu în fruntea Poliţiei Locale Deva- sfidare la adresa morţilor Revoluţiei»

Publicat

pe

Adrian Popa, liderul partidului Noua Republicã, filiala Hunedoara, a criticat în termeni duri decizia administraţiei publice locale a municipiului Deva de a-l numi pe Ilie Lavu la conducerea Poliţiei Locale. În opinia acestuia, gestul primarului Devei este „imoral şi lipsit de eticã”.

Noua-RepublicaÎn replicã, edilul reşedinţei de judeţ, Petru Mãrginean (foto mic) spune cã, noul şef al Poliţiei Locale este „un om responsabil, indiferent de trecutul sãu”. Considerat unul din apropiaţii lui Nicu Ceauşescu, fost primsecretar al Partidului Comunist Român (PCR), Ilie Lavu a fost primar al Devei în anii 1983-1989.

Relicvă comunistă, pusă în funcţie

Reprezentanţii partidului Noua Republicã, filiala Hunedoara şi-au manifestat indignarea faţã de numirea unui fost nomenclaturist al PCR într-o funcţie de conducere din cadrul aparatului administrativ al Primãriei Deva. Liderul acestui partid, Adrian Popa considerã cã este inacceptabil ca dupã 23 de ani de la Revoluţie, în administraţia publicã localã sã gãseşti încã „relicve ale trecutului comunist”. În opinia acestuia numirea fostului secretar de partid al PCR, Ilie Lavu în funcţia de şef al Poliţiei Locale reprezintã un gest sfidãtor la adresa tuturor celor care au plãtit cu viaţa schimbarea pe care o doreau în 1989. „Dacã proclamaţia de la Timişoara ar fi fost adoptatã, fostul nomenclaturist, Ilie Lavu era istorie. Din pãcate, în ultima perioadã asistãm la o revenire în forţã a foştilor nomenclaturişti ai PCR în funcţii de conducere, ceea ce denotã clar care este opţiunea celor ce au preluat puterea. Nu pot sã cred cã în municipiul Deva nu existã tineri capabili sã ocupe o astfel de funcţie”, a declarat Adrian Popa.

Marginean„Tinerii nu s-au prezentat la concurs”

Deşi trecutul fostului prim-secretar de partid Ilie Lavu este aspru criticat de reprezentanţii Noii Republici Hunedoara, primarul Devei, Petru Mãrginean este de pãrere cã acest fapt nu poate afecta credibilitatea şi profesionalismul unui om. „Fiecare cetãţean sau lider de partid are dreptul la opinie. Din punctul meu de vedere consider cã domnul Ilie Lavu este un profesionst şi un om responsabil. Din pãcate, tinerii la care face referire liderul Noii Republici nu s-au prezentat la examen şi asta nu este vina mea. Singurul candidat la concursul organizat pentru acest post a fost domnul Ilie Lavu”, a concluzionat Mãrginean.

Advertisement

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate