Connect with us
Data: 02/12/2024
.

Actualitate

Noul primar al comunei Pui este realist

Publicat

pe

Cu o populație de circa 4.000 de locuitori, comuna Pui este cea mai mare localitate rurală din județul Hunedoara. Comuna Pui se întinde pe o suprafață de aproximativ 30 de kilometri pătrați și are în componență, pe lângă așezarea de reședință, alte 11 sate aparținătoare, fiind vorba despre Băiești, Federi, Fizești, Galați, Hobița, Ohaba – Ponor, Ponor, Râu Bărbat, Rușor, Șerel și Uric.

A fost învestit în funcție

De la sfârșitul lunii trecute, administrația locală rezultată în urma alegerilor din iunie a fost învestită în funcție, în frunte cu noul primar al comunei Pui, Ovidiu Ciolea. „Vă mulțumesc, dragi locuitori ai comunei Pui, pentru toată susținerea oferită, pentru curajul pe care l-ați avut când v-ați exprimat votul și pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Nu e puțin lucru și apreciez mult. Vă asigur de tot respectul meu, indiferent dacă m-ați votat sau nu. Eu vreau să fiu primarul tuturor. Celor ce m-au votat țin să le mulțumesc pentru că au crezut în omul Ovidiu Ciolea, promit să nu vă dezamăgesc, iar celor ce nu m-au votat nu le port pică, ba dimpotrivă, mă voi ambiționa să le câștig votul în viitor. Cum am spus, de nenumărate ori, îmi doresc să dezvolt o comună frumoasă în care să-ți fie drag să locuiești, să crești și să te dezvolți.

N-am spus niciodată că o să fie ușor, sunt convins de acest lucru, însă mi-am asumat acest pas și sunt sigur că, cu multă muncă și determinare, voi reuși să învăț repede. Țin să îi mulțumesc din suflet echipei mele de consilieri. Ei au fost primii care au crezut în mine și care mi-au fost alături la fiecare pas, iar acest lucru nu se uită. Dar ce suntem noi oamenii, fără Dumnezeu? Dumnezeu este cel care a avut de la început acest plan cu mine și pentru asta îi mulțumesc neîncetat și mă rog să ne fie bine tuturor. Acum am avut onoarea de a depune jurământul de investire ca primar al comunei Pui, un moment emoționant care mă responsabilizează și îmi dă energia să lucrez pentru binele comunității noastre. Tocmai de aceea vreau să le mulțumesc, din nou, cetățenilor care m-au susținut și mi-au acordat încrederea lor. Fără voi, acest pas nu ar fi fost posibil. Împreună vom dezvolta noi proiecte menite să aducă un plus de valoare comunei noastre. Mulțumesc, din nou, și echipei mele de consilieri, dar și colegilor de partid pentru încrederea continuă pe care mi-au acordat-o. Sunt pregătit să construim împreună un viitor mai bun pentru localitatea noastră”, a spus, în discursul său, de după depunerea jurământului, Ovidiu Ciolea, primarul comunei hunedorene Pui.

Planuri imediate și logice 

Primarul din Pui are câteva planuri de viitor, imediate și realiste. „Nu mai este mult până la sfârșitul anului în curs și lucrăm pe bugetul actual. În atare condiții ne propunem ca, în perioada următoare, să continuăm investițiile începute, respectiv construirea grădiniței cu program prelungit, introducerea apei și canalizării la Uric și canalizarea la Hobița și Râu Bărbat. De asemenea, ne propunem să începem regularizarea cursurilor de apă în Șerel și Rușor. Totodată, dorim să intrăm în normalitate cu întăbularea terenurilor, multe dintre acestea fiind strămutate ca urmare a lucrărilor de la conducta de gaz metan BRUA, operațiune care se va face în mod gratuit. Și, nu în ultimul rând, ne dorim începerea operațiunilor de stingere a obligațiilor fiscale către terți, pe care le-am găsit la preluarea mandatului”, a declarat primarul comunei hunedorene Pui, Ovidiu Ciolea.

Actualitate

West Deva joacă la Galați

Publicat

pe

Redactat de

Liga 1 de futsal se pregătește să intre în vacanța de iarnă. În acest zile se joacă meciurile din etapa a XII-a, ultima care se dispută în 2024.

Marți, de la ora 17:00

În antepenultima etapă a sezonului regular cei de la West Deva, care sunt pe locul al patrulea, ultimul care duce în play-off, vor juca, marți, 3 decembrie, de la ora 17:00, pe terenul celor de la United Galați, deținătorii titlului. Gălățenii sunt în prezent pe poziția secundă și mai au de jucat o restanță, din etapa a XI-a, pe 5 decembrie, de la ora 18:00, la „lanterna roșie”, Mausoleul Mărășești.

Cu ochii pe alte meciuri

Runda a început cu disputa ultimelor clasate, Luceafărul Buzău și Mausoleul Mărășești, oaspeții câștigând cu 9-2. Cei de la West Deva, care pleacă cu șansa a doua la Galați, vor fi foarte atenți la celelalte două meciuri, CFR Timișoara – CSM Târgu Mureș, care se joacă luni, 2 decembrie, după închiderea ediției tipărite a cotidianului SERVUS HUNEDOARA, și, respectiv, FK Odorhei – Sepsi Sf. Gheorghe, programat pe 3 decembrie, de la ora 18:00. Un joc favorabil al rezultatelor, adică o evoluție cât mai bună la Galați, coroborată cu înfrângerile celor de la CFR și Sepsi, sau măcar a celor de la Sf. Gheorghe, ar face ca devenii să termine anul pe patru.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Echipajele ISU Hunedoara: 124 de misiuni în 72 de ore, inclusiv stingerea a patru incendii

Publicat

pe

Redactat de

În ultimele trei zile, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 124 de misiuni și intervenții, confirmând din nou angajamentul lor față de comunitatea hunedoreană.

98 de intervenții pentru ajutor medical de urgență

O mare parte dintre solicitări, 98 la număr, au vizat acordarea ajutorului medical de urgență. Detașamentele din Deva (20 de intervenții), Hunedoara (15 intervenții) și Orăștie (10 intervenții) au fost cele mai active în această perioadă.

Incendii gestionate fără victime

În același interval, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a patru incendii:

  • 29 noiembrie 2024: Detașamentul Petroșani a gestionat două situații în municipiu: un incendiu izbucnit la o mașină de spălat și altul la un coș de fum al unei locuințe.
  • 30 noiembrie 2024: Punctul de Lucru Băița a stins un incendiu care a cuprins un autoturism în localitatea Vălișoara.
  • 1 decembrie 2024: Pompierii Punctului de Lucru Bretea Română au acționat pe DN 66, lângă Hațeg, unde un autoturism în mișcare a luat foc.

Din fericire, în urma acestor incidente nu s-au înregistrat victime, pompierii reușind să limiteze pagubele materiale.

Alte misiuni importante

Echipajele ISU Hunedoara au intervenit și în alte situații:

  • Au oferit sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri.
  • Au deblocat trei uși de acces în locuințe.
  • Au desfășurat trei misiuni pentru protecția comunității și alte trei acțiuni de informare preventivă. Acestea au vizat întreținerea corectă a instalațiilor de încălzire, un aspect esențial în sezonul rece.

Pregătiți să intervină 24/7

Inspectoratul asigură că echipele sale sunt pregătite să răspundă oricărei situații de urgență, 24 de ore din 24. Prin profesionalismul și dedicarea lor, salvatorii hunedoreni rămân un sprijin esențial pentru comunitate.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

RAR lansează certificatul digital Auto-Pass pentru verificarea istoricului vehiculului

Publicat

pe

Redactat de

Registrul Auto Român a lansat, pe 1 decembrie, certificatul digital RAR Auto-Pass, disponibil exclusiv online pe site-ul www.rarom.ro. Documentul oferă informații esențiale despre istoricul unui vehicul, fără a fi necesară prezentarea acestuia la RAR. Solicitantul introduce numărul de identificare al vehiculului (VIN) și datele personale, iar, în caz de existență a informațiilor, va plăti 42 de lei pentru certificat. Dacă nu există date, va primi un certificat de negație gratuit. Certificatul este valabil 60 de zile și poate fi descărcat sau primit prin email după plată.

”Registrul Auto Român emite, începând din 1 decembrie, certificatul RAR Auto-Pass, un document digital care poate fi solicitat exclusiv online, accesând butonul de pe prima pagină a site-ului www.rarom.ro. Nu este nevoie de prezentarea autovehiculului la reprezentanța RAR! Certificatul RAR Auto-Pass este cea mai transparentă formă de informare a cumpărătorului care dorește să fie vigilent. Documentul vă spune detalii esențiale despre istoria vehiculului pe care urmează să-l achiziționați. Documentul poate fi eliberat atât vânzătorului cât și cumpărătorului, după ce vor fi introduse în aplicația digitală numărul de identificare al autovehiculului (VIN) și câteva date despre solicitant, necesare pentru emiterea facturii și a certificatului. În cazul în care despre un anumit VIN nu există nicio mențiune în bazele de date ale RAR, utilizatorul va primi gratuit un certificat de negație. În momentul în care sunt găsite date despre vehiculul în cauză, solicitantul va fi redirecționat către pagina de plată și, după confirmarea acesteia, va primi pe email certificatul. Totodată, documentul poate fi descărcat și direct din platforma digitală RAR Auto-Pass, imediat după efectuarea plății, dar și la orice moment ulterior, numai în perioada de valabilitate a certificatului (60 zile). Tariful pentru emiterea certificatului este de 42 de lei”, informează reprezentanții Registrului Auto Român.

„Vânzătorul care nu are nimic de ascuns și vrea să dea dovadă de bună credință are tot interesul să solicite acest document de la RAR pentru a vinde autovehiculul în condiții de transparență totală. Conceptul RAR Auto-Pass, document legiferat ulterior, a pornit de la cazurile de modificare a odometrului (valorii kilometrajului) care au luat amploare în ultimii ani, RAR încercând astfel să protejeze persoanele de bună credință care doresc să achiziționeze o mașină și să-i cunoască din start istoricul. În acest fel, manipularea odometrului va fi mult mai ușor de depistat. RAR Auto-Pass este un instrument prin care putem diminua sau limita acest fenomen de manipulare a unor date esențiale care pot face diferența la comercializarea unui autovehicul”, a transmis ing. Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român.

Documentul care reprezintă garanția RAR, organism tehnic al statului, conține date autorizate importante despre istoricul vehiculului. Conform legii, responsabilitatea încărcării datelor despre intervențiile și reparațiile efectuate asupra unui vehicul aparține atelierelor autorizate în care s-au desfășurat respectivele operațiuni.

RAR Auto-Pass conține:

– succesiunea citirilor odometrului furnizate de stațiile ITP sau de reprezentanțele RAR la care s-a prezentat mașina;

Advertisement

– date privind intervențiile minore asupra vehiculului în atelierele autorizate (reparațiile ușoare);

– date referitoare la reparațiile efectuate în atelierele autorizate, ca urmare a unor accidente grave care au afectat sistemele de direcție, frânare, structura de rezistență a vehiculului sau elementele de siguranță pasivă;

– date legate de inspecțiile tehnice periodice și de campaniile de rechemare lansate de producătorul vehiculului.

Baza de date interogată pentru obținerea certificatului RAR Auto-Pass este într-o continuă dinamică și se populează cu informații, asta înseamnă că în timp vor fi disponibile din ce în ce mai multe detalii despre un vehicul, pe măsură ce acesta se prezintă la atelierele autorizate de reparații, la stațiile ITP sau la reprezentanțele RAR.

Într-o fază ulterioară de dezvoltare, RAR Auto-Pass va putea oferi informații și despre kilometrajul vehiculului înainte ca acesta să fi fost adus în România.

Advertisement

FOTO: FACEBOOK REGISTRUL AUTO ROMÂN OFICIAL

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate