Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Numărul hunedorenilor care îşi schimbă permisele auto a crescut de peste 10 ori

Publicat

pe

Îmbulzeala continuă la SPCRPCÎV

De la începutul lui 2013, funcţionarii serviciului de specialitate din judeţ trebuie să facă faţă zilnic unor cozi formate din sute de persoane. Toate vor să evite noile modificări ale Codului Rutier

Încă din primele zile ale anului, angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Hunedoara au avut de lucru din plin.

Peste 90 la sută dintre cei care stau la coadă nu trebuie să-şi reînnoiască permisele

Peste 90 la sută dintre cei care stau la coadă nu trebuie să-şi reînnoiască permisele

De frica vizitelor medicale obligatorii sau a creşterii taxei auto prevăzute în Noul Cod Rutier ce va intra în vigoare din data de 19 ianuarie, sute de hunedoreni formează, la ghişeele SPCRPCÎV, zilnic cozi de chiar şi câteva zeci de metri pentru a-şi putea înnoi permisele de conducere. Şi asta, chiar dacă la majoritatea, termenul de valabilitate al acestor documente indică o perioadă de încă un an sau doi de acum înainte.

Mult peste media normală

Potrivit şefului SPCRPCÎV Hunedoara, comisarul şef Nicolae Marin, de la începutul anului şi până în prezent, afluxul de şoferi care cer schimbarea documentului a crescut de până la 14 ori, faţă de oricare altă perioadă obişnuită a anului. „Dacă în primele zile, începând cu data de 3 ianuarie, când s-au deschis ghişeele serviciului pentru înnoirea permiselor, prezenţa la ghişee era în medie 450 de şoferi, în ultimele zile aceasta a crescut la circa 600. Aşadar, faţă de o perioadă obişnuită când se prezintă zilnic aproximativ 60 de persoane, în această perioadă numărul acestora a crescut de 12-14 ori”, spune Nicolae Marin, şeful SPCRPCÎV Hunedoara.

Advertisement

Nu vor controale medicale

Potrivit acestuia, cei mai mulţi dintre şoferii care s-au îngrămădit să-şi înnoiască permisele auto ar mai fi putut aştepta pentru că termenul de valabilitate al documentelor expiră abia peste un an sau doi. Însă, oamenii spun că profită încă de faptul că taxele sunt mai mici şi că nu sunt obligaţi să efectueze un control medical la preschimbarea permisului cu toate că angajaţii instituţiei le-au explicat că este în interesul şoferilor să-şi cunoască starea de sănătate. „Dacă e să calculăm, dintre cei care s-au prezentat la ghişeu în aceste zile, câţi au fost în drept să-şi înnoiască documentele şi câţi s-au prezentat de frica prevederilor Noului Cod Rutier, aş spune că 99 la sută din cei prezenţi nu trebuiau să-şi schimbe permisele”, a mai spus şeful SPCRPCÎV.

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Termen de depunere prelungit pentru „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”

Publicat

pe

Redactat de

Termenul de depunere a proiectelor pentru apelul „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” din cadrul Programului Tranziție Justă, a fost prelungit până în data de 20 mai 2024.

Prin componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro, din această sumă Văii Jiului revenindu-i aproape 49 de milioane de euro pentru investiții directe.

”ADR Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă, anunță că a fost prelungit termenul de depunere a proiectelor pentru apelul „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” din cadrul Programului Tranziție Justă, componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”. Noul termen până la care pot fi depuse proiectele este 20 mai 2024.  Vă reamintim, județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro pentru investiții productive în IMM-uri, din care aproape 49 de milioane de euro pentru investiții directe în Valea Jiului. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată pentru un proiect sub formă de ajutor de stat regional/ ajutor de minimis este de minimum 200.000 de euro și maximum 8.000.000 de euro – valoarea cumulată a celor două tipuri de ajutoare. Apelul finanțează crearea de noi unități, extinderea unităților existente sau diversificarea producției prin realizarea de noi produse sau o schimbare fundamentală a procesului general de producție sau a prestării generale a serviciului/serviciilor, cu scopul reconversiei către o economie verde. Investițiile sprijinite vor susține crearea de locuri de muncă durabile, inclusiv formarea, perfecționarea și recalificarea persoanelor afectate de tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic”, informează reprezentanții Agențeie pentru Dezvoltare Regională Vest.

FOTO: FACEBOOK AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST-ADR VEST

Citeste mai mult ...

Actualitate