Connect with us
Data: 29/03/2024
.

Actualitate

O altă tragedie în satul Mânerău. Nu a putut suporta gândul că şi-a pierdut fiica şi şi-a tăiat gâtul

Publicat

pe

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, tot sâmbătă, la doar câteva ore de la producerea tragediei din municipiul de pe Cerna, o altă nenorocire s-a petrecut în satul Mânerău, de lângă Hunedoara. Două femei, mamă şi fiică, au fost descoperite moarte în casă, anchetatorii bănuind că cea mai tânără a decedat din cauze naturale, în timp ce, cea mai în vârstă şi-a luat singură viaţa, tăindu-se cu un cuţit, pe motiv că ar fi rămas fără sprijin.

Sinucidere-ManerauPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara, inspectorul Bogdan Niţu, a declarat că cele două femei au fost găsite în jurul orei 13:40, de către un vecin, bărbatul fiind cel care a anunţat, prin 112, autorităţile. „Într-una din camerele imobilului, pe un pat, a fost găsită o femeie de 44 de ani (fără urme vizibile de violenţă pe corp), iar în imediata sa apropiere se afla decedată mama acesteia, în vârstă de 71 de ani, care prezenta o plagă înjunghiată în zona gâtului”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu.

Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, au demarat imediat cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care a survenit decesul celor două femei, fiind luată în calcul ipoteza sinuciderii în cazul bătrânei de 71 de ani.

Potrivit unor surse neoficiale, se pare că, femeia mai tânără suferea de cancer, boală în urma căreia s-a stins din viaţă, iar mama ei nu a putut suporta ideea că şi-a pierdut fiica şi a rămas fără sprijin şi s-a sinucis.

Advertisement

Trupurile celor două femei au fost ridicate şi transportate la morgă, urmând ca legiştii să stabilească, în urma autopsiei, cauza exactă a morţii.

Actualitate

Călin Petru Marian, un lider dedicat oamenilor și comunității: ”Trebuie să clădim”

Publicat

pe

Redactat de

Într-o lume în care politica poate părea adesea distanțată de nevoile oamenilor și de comunități, Călin Petru Marian, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, pune accent pe oameni, pe comunitate.

Cu o viziune orientată către oameni și cu o determinare neclintită, Călin Petru Marian aduce un suflu nou în politica locală.

Călin Petru Marian înțelege că forța unei comunități stă în oamenii săi și că progresul vine prin implicarea activă a fiecărui membru. Este un adept al ideii că politicile publice trebuie să fie centrate pe oameni și că partidele politice ar trebui să fie instrumente pentru a servi comunitățile, nu scopuri în sine.

“Mie îmi plac lucrurile grele și bătăliile grele. Dacă ar fi totul prea simplu, ar fi fără interes. Sunt omul care am făcut alpinism, iar în alpinism e greu să te urci pe vârfurile munților dacă nu ai un pic de adrenalină.

Politicile publice se fac prin oameni politici. Partidele sunt populate de oameni. Contează oamenii care sunt în echipăa partidului PNL.

Advertisement

Călin Petru Marian subliniază importanța construirii unui viitor mai bun pentru locuitorii Văii Jiului. El recunoaște potențialul inestimabil al acestei regiuni și se angajează să scoată Vulcanul și întreaga Vale a Jiului din anonimat. Pentru el, aceasta nu este doar o provocare politică, ci o misiune personală de a aduce prosperitate și dezvoltare într-o zonă cu oameni harnici și dornici de a-și vedea comunitatea înflorind.

“Când ajungi într-o funcție administrativă nu împarți oamenii în PNL, PSD, AUR sau UDMR. Toți sunt oameni. Dacă vrei să ai anumite rezultate și să fii mulțumit, e foarte important ca atunci când ajungi într-o funcție vremelnică, trebuie să lași ceva după tine.

Dan are capacitatea, are potențialul, determinarea și voința de a câștiga Vulcanul. Vulcanul și întreaga Vale a Jiului trebuie scoasă din anonimat. Aici există oameni cu suflet, oameni care vor să trăiască în Valea Jiului, oameni care nu vor să se mute din Valea Jiului. Ca să putem să ducem mai departe căruța asta a societății, trebuie să facem ceva pentru ei. Dacă nu au alternativă, pleacă, nu se uită înapoi. Au resentimente că își lasă părinții, copiii aici, dar trebuie să facem ceva, să clădim, să punem o cărămidă. Suntem oameni serioși. Aveți încredere în noi. Suntem oameni cu inima deschisă. Nici eu nu mă pricep la toate. Am nevoie de fiecare om pentru a putea face lucruri împreună. Nu este simplu, dar cu cât este mai greu, cu atât rezultatul victoriei va fi cu foarte multă adrenalină”, a mai spus Călin Petru Marian.

Călin Petru Marian nu promite soluții ușoare sau rapide, ci îndeamnă la colaborare și implicare activă. Acesta înțelege că pentru a reuși într-o astfel de misiune, este necesar să lucrăm împreună, să punem fiecare o cărămidă în construcția unui viitor mai bun.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva: Au fost aprobate criteriile de repartizare a locuințelor ANL

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Local Deva a aprobat, joi, 28 martie 2024, forma finală a noilor criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în reparatizarea locuințelor ANL aflate în administrarea Direcției de Asistență Socială Deva.

Principala noutate face referire la situațiile în care titularul cererii de locuință își desfășoară activitatea la domiciliu sau în regim de telemuncă. În astfel de cazuri, acesta trebuie să facă dovada adresei la care își desfășoară activitatea, cu respectarea prevederilor legislației care reglementează munca la domiciliu.

Cererea de locuință se efectuează doar individual și în nume propriu.

Advertisement

Criteriile de ierahizare a dosarelor de locuință sunt stabilite prin punctaj și au în vedere situația locativă și civilă a solicitanților, starea de sănătate a acestora, vechimea cererii, venitul realizat, nivelul de educație, dar și situațiile locative sau sociale deosebite.

În cazul în care mai mulți solicitanți au înregistrat același punctaj, departajarea acestora se realizează pe baza a trei criterii:

– situația locativă constatată la momentul repartizării locuinței; prioritate va avea solicitantul a cărui situație locativă este sau poate deveni gravă

Advertisement

– vechimea cererii; prioritate va avea cererea cu o vechime mai mare

– punctajul acordat în baza criteriilor cu caracter de protecție socială (starea civilă și starea de sănătate)

Criteriile de acces la locuințe ANL:

Advertisement

-titularul cererii de locuință trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani, la data depunerii cererii, și care poate primi repartiție până la împlinirea vârstei de 40 de ani

-titlularul cererii de locuință și membrii familiei sale trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o locuință în proprietate și, de asemenea, să nu fie chiriași într-o altă locuință proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a instituției în care își desfășoară activitatea, în municipiul Deva și localitățile aparținătoare.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE cu privire la locuințele pentru tineri, destinate închirierii se pot obține la numerele de telefon 0737.036.001 și 0755.878.451 (Serviciul Fond Locativ – Locuințe ANL), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

Advertisement

În prezent, Direcția de Asistență Socială Deva administrează un număr total de 137 de locuințe ANL, situate în trei imobile.

Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Jandarmi hunedoreni au donat sânge pentru semenii lor

Publicat

pe

Redactat de

Jandarmi, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, au participat la o acțiune de donare de sânge. Angajați ai IJJ Hunedoara au răspuns apelului și au donat, la Centrul de Transfuzie Sanguină, lichid vital. Acțiunea la care s-au alăturat jandarmii hunedoreni face parte din campania intitulată „Donează Sânge! Salvează o viață!”, derulată la nivel național.

“Anul acesta, pe data de 3 aprilie, se împlinesc 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Pentru a marca acest moment aniversar, jandarmii hunedoreni au demarat activitățile dedicate sărbătoririi „Zilei Jandarmeriei Române”, prin participarea în cursul zilei de 27 martie, la o activitate de donare de sânge în cadrul campaniei naționale ,,Donează sânge! Salvează o viață!”. Prin fiecare donare de sânge, jandarmii hunedoreni încearcă să devină salvatori ai celor care luptă pentru viața lor. Gestul simplu, dar nobil, completează spiritul civic al fiecăruia dintre noi, dovedind empatia, dăruirea și respectul față de semenii noștri”, au transmis reprezentanții IJJ Hunedoara.

Sursa foto: IJJ Hunedoara

Jandarmii hunedoreni îndeamnă cât mai mulți oameni să facă acest gest umanitar. “Le mulțumim colegilor care și-au arătat disponibilitatea pentru a se implica în această inițiativă, precum și cadrelor medicale din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Deva pentru amabilitatea și căldura cu care ne întâmpină la fiecare activitate de donare. Totodată, dorim să lansăm un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate”, au mai transmis reprezentanții IJJ Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate