Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

O crimă petrecută în ’92 în Hunedoara, invocată de procurori ca precedent în cazul Elodiei

Publicat

pe

Acuzatorii vor să arate că au mai existat situaţii în care suspecţi de omor au fost condamnaţi şi în lipsa cadavrelor. Aşa cum s-a întâmplat cu un bărbat din judeţ care, în urmă cu 11 ani, şi-a ucis fiica şi i-a îngropat trupul pentru a nu mai fi găsit de nimeni

Pentru a obţine condamnarea lui Cristian Cioacă, soţul avocatei Elodia Ghinescu, procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ataşat la dosar şase cazuri de omor în care suspecţii au fost condamnaţi chiar dacă anchetatorii nu au reuşit să găsească cadavrele victimelor, potrivit unor oficiali din cadrul Ministerului Public, citaţi de Mediafax. Una dintre aceste crime asemănătoare cu cazul Elodiei s-a petrecut în judeţul Hunedoara, în urmă cu mai bine de un deceniu, mai precis în anul 1992.

crimaCazul de la noi din judeţ, adus de procurori în atenţia magistraţilor care îl judecă pe Cristian Cioacă, este condamnarea lui Gheorghe Gerebeneş la 17 ani de închisoare, pentru uciderea ficei sale, arderea cadavrului şi îngroparea acestuia. Conform anchetatorilor, bărbatul trăia în concubinaj cu o femeie pe nume Aurelia Nonu şi împreună aveau şase copii. Însă, el credea că unul dintre copii, Ana Maria Nonu, nu era al lui. În iarna lui 1992, concubina acestuia şi mama copiilor a intrat la închisoare, iar bărbatul a rămas să aibă grijă singur de aceştia. Într-o noapte, Gerebeneş s-a trezit şi a ucis-o pe Ana Maria Nonu în timp ce aceasta dormea. Apoi, ajutat de doi dintre fiii săi, în vârstă de 13 şi respectiv 12 ani, pe care i-a ameninţat cu moartea, a dus cadavrul în grajd. Acolo l-a ars şi l-a îngropat. Câteva săptămâni mai târziu, bărbatul a vândut casa şi s-a mutat cu cei cinci copii într-o altă locuinţă din Hunedoara. Înainte să plece, el a dezgropat cadavrul şi a mutat resturile acestuia în şura noii locuinţe. Pentru a nu trezi suspiciuni din parte cunoscuţilor, Gheorghe Gerebeneş le-a spus tuturor că fata a fugit de acasă sau a fost răpită.

Omorul a ieşit la iveală cinci ani mai târziu

Autorităţile au fost alertate abia în 1997, când Aurelia Nonu a fost eliberată, iar cei doi băieţi i-au povestit cele întâmplate. Gerebeneş le-a declarat magistraţilor că este nevinovat şi că, în realitate, copilul ar fi murit de moarte bună, fiind îngropat ulterior de către fraţii săi. El a fost acuzat de omor calificat şi condamnat la 17 ani de închisoare.

Acuzatorii din dosarul Elodiei vor să folosească această sentinţă, dar şi celelalte cinci prezentate, ca precedente judiciare. „Prin aceste dosare, care au fost strânse din ţară de procurorii care au finalizat ancheta în cazul lui Cristian Cioacă, urmărim să scoatem în evidenţă practica judiciară în astfel de cazuri, în care, deşi nu există cadavrul victimei, făptaşul este totuşi condamnat pe baza altor probe”, a declarat procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, citat de Mediafax.

Advertisement

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate