Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Actualitate

O elevă de la „Tehnologic” din Hunedoara reclamă că a fost bătută de o colegă şi mama acesteia

Publicat

pe

Încăierare pe holurile liceului

Incidentul a avut loc într-o pauză, iar cazul face obiectul unor anchete şcolare şi poliţieneşti

Două eleve de clasa a XII-a de la Liceul „Tehnologic” din municipiul Hunedoara au fost zilele trecute protagonistele unei încăierări în urma căreia s-au ales cu dosare de cercetare atât din partea unităţii şcolare, cât şi din partea Poliţiei.

liceuIncidentul a avut loc marţi, pe coridorul şcolii, în pauză, înaintea susţinerii unui examen simulativ pentru Bacalaureat.

„Elevele trebuie să-şi termine şcoala”

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara cele două eleve au trecut de la jigniri verbale la violenţă fizică pe motiv că una dintre acestea a insultat-o pe mama celeilalte, ce lucrează ca îngrijitoare în cadrul aceluiaşi liceu. „Se pare că cele două fete au avut o altercaţie verbală când una din ele a jignit-o pe mama colegei sale, angajată în liceu. De la jigniri s-a ajuns la violenţă fizică. Vor fi monitorizate ambele cazuri, atât al angajatei cât şi al elevelor şi se va ţine cont şi de faptul că ambele fete sunt majore. Sperăm să se reglementeze situaţia pentru ca elevele să-şi continue şi termine studiile mai ales că sunt în an terminal”, a spus Marta Mate, inspector şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Hunedoara.

Advertisement

„Băgate” în comisia de disciplină

Bataie-liceu-Hunedoara-(3)Şi conducerea Liceul Tehnologic din Hunedoara a început o anchetă internă în acest caz. Rodica Negrea, directorul adjunct al Liceului Tehnologic din Hunedoara a declarat pentru Mediafax că ambele eleve vor fi cercetate de o comisie de disciplină, la fel şi angajata unităţii de învăţământ. „S-a întâmplat chiar înainte de simularea examenului de bacalaureat, când majoritatea profesorilor erau la instruire. Imediat ce am aflat ce s-a întâmplat, am chemat în cancelarie cele două fete şi mamele acestora. Mama uneia dintre ele este îngrijitoare în şcoală, iar fiica ei a a lovit-o pe celelaltă deoarece a aflat de la colegi că a vorbit urât despre mama sa. Cele două s-au lovit între ele, iar îngrijitoarea susţine că a încercat să le despartăşi că nu a lovit pe nimeni. Cele două fete vor fi cercetate de o comisie de disciplină care va stabili măsurile ce vor fi luate, iar o altă comisie se va întruni pentru a discuta cu angajata noastră”, a declarat directorul adjunct al Liceului Tehnologic din Hunedoara.

Plângere depusă la poliţie

Pe de altă parte, cazul acestora a ajuns pe masa Poliţiei Municipale din Hunedoara, deocamdată în stare de cercetare. Eleva agresată a depus o plângere împotriva colegei sale şi a mamei acesteia. „În data de 12 februarie, în jurul orei 18:00, la Poliţia Municipiului Hunedoara s-a prezentat o elevă în vârstă de 18 ani, din localitate, care a reclamat faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 11:45, în timp ce se afla în holul unităţii de învăţământ la care învaţă, a fost lovită cu palmele peste faţă de o colegăşi de mama acesteia. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs fapta”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

Actualitate

Minerul Lupeni, în finala fazei regionale a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Minerul Lupeni, și-a confirmat statutul de favorită în grupa regională din care face parte, câștigând-o fără probleme.

După ce în primul meci al grupei cei de la Lupeni au învins, acasă, cu 4-0, reprezentanta Gorjului, Jiul Rovinari, trupa pregătită de Dan Voicu s-a impus și în cea de-a doua rundă.

Formația din Vale, deși a jucat în deplasare, a câștigat, cu 4-2, pe terenul celor de la Viitorul Severin, și, deși va sta în ultima rundă, este, deja, calificată în finala fazei regionale.

În meciul care va decide echipa ce va evolua în primul tur al fazei naționale, Minerul Lupeni va juca, pe teren propriu, cu Păulișana Păuliș, din județul.

Meciul va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:30.

Advertisement

În primul tur al fazei naționale din Cupa României la fotbal, pe lângă cele șapte câștigătoare ale etapelor regionale vor intra în competiție și echipe care, sezonul trecut, au evoluat în Liga 3, fără a ajunge, însă, în play-off.

Ca și în întrecerea regională, și în primele etape ale fazei naționale meciurile vor fi stabilite pe criterii geografice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Orașului Hațeg a primit o sesizare din partea unui bărbat de 53 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea. Acesta a raportat că, în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa minoră, în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani din comuna Totești către o destinație necunoscută.

Minora a contactat telefonic familia, informându-i că se află în compania tânărului și că se îndreaptă spre o locație necunoscută, fără a oferi alte detalii. După ce au fost depistați pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș, minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr.

”La data de 13 iulie 2024, în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, cu privire la faptul că, în data de 13 iulie 2024, în jurul orei 12:00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani, din comuna Totești, spre o destinație necunoscută. Minora a luat legătura telefonic cu familia comunicând faptul că, se deplasează împreună cu tânărul de 18 ani, spre o destinație necunoscută fără a da alte detalii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg de îndată ce au primit această sesizare, în urma activităților operative și investigative efectuate de către aceștia, sprijiniți de către polițiștii Secției nr. 10 Sighișoara, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au reușit să localizeze și să identifice minora, in timp ce se deplasa în calitate de pasager, cu autoturismul condus de către tânărul de 18 ani, pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș. Minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr. Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul subunității de poliție, urmând a fi preluate de către polițiștii Formațiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Orașului Hațeg în vederea continuării activităților procedurale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate””, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate