Connect with us
Data: 14/06/2024
.

Actualitate

O femeie și-a pierdut viața și un bărbat a fost rănit grav, în urma unui accident rutier produs pe DN 66, la Bretea Streiului

Publicat

pe

Un grav accident rutier, soldat cu decesul unei persoane, s-a produs, sâmbătă, pe DN 66, în localitatea Bretea Streiului. Un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și a lovit alte două mașini parcate. O femeie în vârstă de 77 de ani, a fost resuscitată la fața locului, însă, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, aceasta nu a mai putut fi salvată. O altă victimă, un bărbat, în vârstă de 81 de ani, a fost transportat la spital.

“Pentru misiune au fost alocate o autospecială dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean. În urma accidentului în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit alte două mașini parcate, au rezultat două victime, dintre care una a fost găsită de către echipajele de intervenție în stare de inconștiență. Imediat, echipajele SAJ au început manevrele de resuscitare pentru persoana aflată in stop cardio respirator (o femeie în vârstă de 77 de ani), însă din nefericire, fără niciun răspuns. Paramedicii  SMURD au asistat medical, la fața locului, cea de-a doua victimă – un bărbat în vârstă de 81 de ani, ulterior acesta fiind transportat la spitalul din Hunedoara pentru investigații de specialitate. De asemenea, pentru preîntâmpinarea producerii unui incendiu, pompierii au acționat pentru decuplarea bornelor electrice ale autoturismului”, a informat sg.maj. Roxana Mateuț, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Din primele informații, șoferul mașinii, un bărbat, în vârstă de 81 de ani, din Abrud, județul Alba, ar fi pierdut controlul volanului. “La data de 03 iunie 2023, ora 13:57, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg, au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe DN66 în localitatea  Bretea Streiului, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Poliţiştii ajunși la fața locului, au constatat că, un bărbat în vârstă de 81 de ani, din localitatea  Abrud, județul Alba, în timp ce  conducea un autoturism pe DN66, în localitatea Bretea  Streiului, din direcția Călan-Hațeg, a piedut controlul  direcţiei  de mers, a părăsit  partea carosabilă în  partea dreaptă  a sensului de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism care era parcat  în  afara  părții  carosabile, pe care l-a proiectat într-un alt autoturism  aflat de asemenea în afara  părții  carosabile. În  urma accidentului rutier, rezultat vătămarea  gravă  a conducătorului auto  și decesul unei femei în vârstă de 76 de ani, din localitatea Abrud, aflată în autoturism în  calitate de pasager. Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză polițiștii  au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a informat Carla Strujan, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Actualitate

O nouă acțiune de dezinfecție și dezinsecție, în această seară, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

O nouă acțiune de dezinfecție și dezinsecție terestră zone verzi va avea loc în seara acestei zile – 14 iunie, începând cu ora 22:00, în municipiul Deva.

“Se vor desfășura următoarele acțiuni: Dezinsecție terestră (combatere țânțari). Insecticid utilizat: Cymina Ultra; Dezinsecție terestră (combatere larve țănțari). Larvicid utilizat: Vectobac WG. Toate produsele utilizate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Revizie tehnică lunară la telecabina de pe Cetatea Devei – luni, 17 iunie

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul Baze Agrement anunță oprirea luni, 17 iunie 2024, a telecabinei care facilitează accesul pe Cetatea Devei.

Telecabina va fi oprită luni, 17 iunie 2024, pentru lucrările de mentenanță care se execută obligatoriu, în fiecare lună. Firma care asigură mentenanța va verifica instalația (cabluri, comunicația radio între punctul de comandă și cabină etc.), pentru ca turiștii să fie în siguranță. De asemenea, ascensorul care deservește Cetatea Deva va fi igienizat.

Turiștii pot vizita monumentul istoric la pas pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee:

Traseul nr. 1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute;

Traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute;

Advertisement

Traseul nr. 3 – din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva: Termen limită pentru schimbarea legitimațiilor de parcare gratuită – 30 iunie 2024

Publicat

pe

Redactat de

Persoanele cu dizabilități mai au la dispoziție două săptămâni pentru a solicita modelul unic de card-legitimație pentru locuri gratuite de parcare, intrat în vigoare anul trecut. De la 1 iulie 2024, vechiul format al documentului nu va mai fi valabil, informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva.

Legitimația pentru parcare gratuită se eliberează pe bază de cerere scrisă, care se depune la Compartimentul Monitorizare Asistenți Personali al Direcției de Asistență Socială Deva (clădirea Pieței Centrale, etaj 1, biroul nr. 21).

Cererea va fi însoțită de următoarele documente: carte de identitate, respectiv certificat de naștere (în cazul minorilor), certificat de încadrare în grad de handicap, o fotografie ¾.

“Persoanele din municipiul Deva care solicită schimbarea legitimației de parcare gratuită cu noul format al documentului au obligația de a preda instituției legitimația veche (pentru distrugere)”, transmit reprezentanții DAS Deva.

Informații suplimentare cu privire la eliberarea/schimbarea legitimației pentru locuri gratuite de parcare se pot obține la numerele de telefon 0755.878.918 și 0737.036.004, de LUNI până MIERCURI, între orele 8:00-16:30; JOI, între orele 8:00-10:00 și 14:00-16:30 sau VINERI, între orele 8:00-14:00.

Advertisement

Cardul-legitimație pentru locuri gratuite de parcare este destinat persoanelor cu dizabilități care dețin certificat de încadrare în grad de handicap, indiferent de grad. De acest document pot beneficia însă și reprezentanții legali ai acestor persoane. Conform legii, în interesul persoanei cu dizabilități, legitimația poate fi folosită și de către familie, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoțitorul persoanei adulte cu dizabilități, părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu dizabilități, în baza unei măsuri de protecție specială.

Cardul-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități este valabil doar pe perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap și poate fi utilizat în toate parcările publice din România și din statele UE.

Documentul nu poate fi însă folosit în parcările de reședință!

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate