
Tragedie din cauza ciupercilor
Cei doi au ajuns la unitatea medicală din oraşul de pe Bega la începutul acestei săptămâni, iar medicii fac eforturi disperate pentru a salva viaţa micuţei
Doi hunedoreni, un copil în vârstă de trei ani şi tatăl acesteia au ajuns în stare gravă la spitalul din Timişoara. Micuţa se află acum internată la Compartimentul de toxicologie al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, iar bărbatul s-a stins din viaţă, cauza cea mai probabil fiind intoxicaţia cu ciuperci.

Micuţa se află în stare foarte gravă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalulului de Copii din Timişoara
Copila a fost transferată de la un spital din judeţul Hunedoara la cel de boli infecţioase din Timişoara, fiind iniţial suspectată o toxiinfecţie alimentară. Starea micuţei s-a agravat, iar medicii care au constatat că există semne specifice otăvirii cu ciuperci au recomandat mutarea la spitalul de pediatrie. Pentru tatăl acesteia eforturile mediciilor au fost în zadar, acesta decedând.
Prognostic rezervat
Potrivit presei timişorene, ciupercile ar fi fost culese chiar de către tatăl fetiţei.Însă, chiar dacă toată familia a consumat ciupercile, doar cei doi au acuzat probleme, astfel că medicii iau în calcul şi alte ipoteze privind otrăvirea, una plecând de la o sursă de apă. „Nu se poate spune sigur că este vorba despre otrăvire cu ciuperci, însă simptomele pe care le prezintă pacientul indică acest diagnostic. În urma primelor analize făcute în Urgenţă, transaminazele au fost foarte mari, ceea ce indică o toxicitate mare la nivelul ficatului, iar ciupercile otrăvitoare dau astfel de simptome”, a declarat pentru „Ora de Timiş”, dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Fetiţa se află în continuare internată la Secţia de Terapie Intensivă, conectată la aparate, iar medicii se luptă pentru a-i salva viaţa. Potrivit acestora prognosticul în cazul pacientei hunedorence de trei ani este rezervat, aceasta suferimd de insuficienţă cardiacă şi respiratorie.
Medicii atrag încă odată atenţia asupra riscului la care se supun cei care consumă ciuperci culese din păduri sau pajişti ori cumpărate de la persoane neautorizate. Şi recomandă populaţiei să se prezinte la Camera de Gardă la primele simptome ale intoxicaţiei.