Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

O nouă promoţie a absolvit Facultatea de Inginerie Hunedoara

Publicat

pe

Curs festiv

„Gaudeamus Igitur” a răsunat din nou în aula instituţiei de învăţământ superior

Aula Facultăţii de Inginerie Hunedoara s-a dovedit a fi neîncăpătoare vineri, festivitatea de decernare a diplomelor de absolvire a unei noi promoţii de ingineri captând atenţia unui public numeros. Mai exact, părinţii, prietenii sau rudele viitorilor ingineri au dorit să le fie alături, răsplătindu-i cu aplauze şi buchete de flori.

Facultatea-de-inginerie-Hunedoara67-(32)

Trei absolvenţi cu zece „pe linie”

Gazda evenimentului şi reprezentantul celor care au absolvit această facultate a fost Raul Reidel, unul dintre şefii de promoţie ai lui 2013, care, datorită rezultatelor obţinute pe parcursul celor patru ani de studiu, poate fi catalogat ca fiind „inginerul de nota 10”. Concret, acesta a încheiat fiecare an de studiu cu media 10. „Aş vrea să vă mulţumesc în numele tuturor studenţilor, pentru faptul că aţi acceptat invitaţia noastră de a fi alături de noi la festivitatea de încheiere a promoţiei 2013. Este un moment foarte frumos din viaţa noastră şi sper că va rămâne o amintire plăcută pentru toţi. Dorim să mulţumim tuturor profesorilor pentru că au fost alături de noi, iar în timp ce au trecut aceşti patru ani, am transformat relaţia student – profesor într-o relaţie de prietenie. Cu siguranţă, experienţa acumulată în facultate ne va da posibilitatea de a păşi în viaţă mult mai siguri”, a spus în deschidere, Raul Reidel.

Şi-au luat adio de la viaţa de student

Aula facultăţii a fost plină de părinţi, rude şi prieteni

Aula facultăţii a fost plină de părinţi, rude şi prieteni

Pentru cei 167 de absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, ziua de vineri va rămâne cu siguranţă o amintire plăcută, festivitatea de încheiere a promoţiei 2013, marcând o nouă etapă în viaţa lor. Ca în fiecare an, evenimentul a suscitat interesul părinţilor şi rudelor viitorilor ingineri care au umplut la refuz aula Facultăţii de Inginerie din Hunedoara. Printre cei care au luat cuvântul în cadrul festivităţii de decernare a diplomelor de absolvire a facultăţii s-au aflat decanul unităţii, conferenţiar doctor inginer Caius Pănoiu, prodecanul, conferenţiar doctor inginer Ana Socalici, directorii celor două departamente ale facultăţii, conferenţiar doctor inginer Lucia Vîlceanu şi şef lucrări doctor Ionel Muscalagiu, precum şi reprezentanta departamentului de educaţie permanentă, conferenţiar doctor inginer Manuela Pănoiu. „Vreau să vă felicit pentru munca depusă pe parcursul celor patru ani de studiu şi să vă mulţumesc pentru seriozitatea de care aţi dat dovadă în timpul pregătirii voastre. Încheiaţi astăzi o nouă etapă în viaţa voastrăşi sper ca această zi să rămână o amintire plăcută în memoria tuturor celor prezenţi în sală. Vă doresc mult succes în tot ceea ce veţi întreprinde în viitor şi vă felicit încă odată pentru ceea ce aţi realizat”, le-a transmis decanul facultăţii, Caius Pănoiu absolvenţilor. Înainte de înmânarea diplomelor de absolvire, conform tradiţiei, studenţii de anul IV Cezara Raţ, Andrea Kovacs şi Tony Pusok au înmânat colegilor din anul III, „cheia facultăţii”. Imnul „Gaudeamus Igitur” a fost cel care a încheiat acest eveniment.

O emblemă pentru municipiul de pe Cerna

Advertisement
„Cheia facultăţii”

„Cheia facultăţii”

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a fost înfiinţată în anul 1970 având cursuri de zi şi seral cu două profile de învăţământ: metalurgic, cu specializările „Furnale şi oţelării” şi „Deformări şi tratamente termice”, respectiv „Electromecanic”, cu specializarea „Electromecanică tehnologică”. În cursul anilor, în cadrul facultăţii au mai funcţionat specializările tehnologie carbochimică şi procese pirogene în cadrul profilului chimic, respectiv construcţii civile, industriale şi agricole în profilul „Construcţii”. Până în anul 1974, Institutul de Subingineri din Hunedoara a fost subordonat Institutului de Mine din Petroşani. Facultatea dispune de o bibliotecă cu suprafaţă de 262 mp, iar depozitul de carte, cu o suprafaţă de 130 mp, are în dotare peste 95.000 de volume, respectiv peste 42.000 de titluri. Titlurile existente se pot accesa şi în format electronic. În cele şase amfiteatre, o aulă, patrusprezece săli de seminar, o sală de sport şi treizeci de laboratoare se poate asigura realizarea procesului de învăţămant printr-un orar didactic de cinci zile pe săptamână, cu un program de 4-8 ore pe zi. Începand cu anul 1999, facultatea hunedoreană organizează sesiuni de comunicări ştiintifice la care participă cadre didactice şi cercetători din Germania, Belgia şi Canada. Rezultatele activităţii de cercetare cunoscute cu aceste prilejuri, duc la creşterea prestigiului ştiinţific al Facultăţii de Inginerie Hunedoara.

[notification type=”standard”]

Şefii de promoţiei ai Facultăţii de Inginerie Hunedoara din 2013

  • Raul Reidel Martin -Informatică Industrială
  • Cezara Liliana Raţ- Informatică Industrială
  • Andreea Kovacs- Ingineria Economică în Industria Chimică şi de Materiale
  • Cristina Ene- Ingineria Procesării Materialelor Metalice
  • Gabriela Sabău -Inginerie Economică în domeniul Mecanic
  • Gabor Bela- Electromecanică
  • Raul Mihai Mijea- Autovehicule Rutiere

[/notification]

 

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate