Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

O tânără din Hunedoara şi bebeluşul ei din pântece, salvaţi de doctorii de la Târgu Mureş

Publicat

pe

Premieră medicală naţională

O tânără însărcinată, din Hunedoara, ajunsă în stare critică la spital, din cauza unor probleme cardiace de care s-a descoperit că suferea, a fost salvată de medicii de la Târgu Mureş. Femeia, de 28 de ani, a fost supusă unei operaţii de cezariană, apoi a suferit o histerectomie, dar şi o intervenţie pe cord deschis, doctorii reuşind să-i salveze viaţa atât ei cât şi bebeluşului pe care îl purta în pântece.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, doctorul Horaţiu Suciu, a declarat că, tânăra, însărcinată în opt luni, a fost adusă de la Hunedoara în data de 7 iunie. Aceasta se afla într-o stare avansată de insuficienţă cardiacă, din cauza unei infecţii care a afectat funcţionalitatea valvei aortice, atât viaţa acesteia, cât şi a copilului fiind puse în pericol.

„Operaţia a decurs cu succes”

 Tânără hunedoreancă se simte acum bine, iar medicii spun că şi bebeluşul ei are  o evoluţie bună de recuperare


Tânără hunedoreancă se simte acum bine, iar medicii spun că şi bebeluşul ei are o evoluţie bună de recuperare

O echipă de medici a intrat imediat în sala de operaţie şi, după o intervenţie chirurgicală ce a durat aproape opt ore, au reuşit să o salveze pe tânăra şi pe copilaşul ei nenăscut. „S-a decis ca intervenţia să se facă de urgenţă, atât operaţia de extragere a copilului prin cezariană şi, având în vedere că urma imediat o operaţie pe cord deschis, s-a decis să se efectueze şi o intervenţie de histerectomie (scoaterea uterului), după care imediat a avut loc intervenţia chirurgicală pe cord deschis, de înlocuire a valvei şi plastia valvei aorte ascendente. Era într-o stare avansată de insuficienţă cardiacă, cu risc de deces iminent. Din fericire, operaţia a decurs cu succes, intervenţiile s-au încheiat cu bine, iar acum, la şapte zile după, putem fi bucuroşi că atât mama, cât şi copilul sunt cu evoluţie bună, evoluţia lor e de recuperare favorabilă şi noi suntem optimişti”, a declarat, citat de Agerpres, doctorul Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Tânăra mămică a povestit că nu ştia că suferă de afecţiuni cardiace. Aceasta a declarat că i s-a făcut rău dintr-o dată, iar de la urgenţa din Hunedoara a ajuns, cu o ambulanţă SMURD, la Târgu Mureş. Hunedoreanca se simte acum bine, iar potrivit medicilor, recuperarea sa decurge normal. În ceea ce îl priveşte pe bebeluşul ei, acesta este un copilaş sănătos, conform doctorilor, cântăreşte 2.300 de grame, şi are o evoluţie bună.

Advertisement

Medicii de la Târgu Mureş au spus că intervenţia la care a fost supusă tânăra din Hunedoara reprezintă o premieră medicală şi că, în literatura de specialitate, şansele de supravieţuire în astfel de cazuri sunt de doar 30 la sută, atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş.

 

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate