Connect with us
Data: 05/07/2024
.

Actualitate

Opera Nights 2024, la Mina Petrila, în data de 19 iulie

Publicat

pe

A treia reprezentație din cadrul Festivalului Opera Nights 2024 va avea loc la Exploatarea Culturală Petrila. Iubitorii operei sunt invitați la spectacolul „Rock’n’Opera”, ce va începe la ora 21:00.

Festivalul Opera Nights, ajuns la cea de a X-a ediție, se desfășoară între 17 și 21 iulie în cinci localități din județul Hunedoara, evenimentul fiind organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, cu participarea extraordinară a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Organizatorii anunță faptul că în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile, spectacolul va fi mutat la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

”Opera Nights 2024, la Mina Petrila, vineri, 19 iulie. A treia reprezentație din cadrul Festivalului de operă în aer liber Opera Nights 2024 va avea loc în incinta Exploatării Culturale Petrila (fosta Exploatare Minieră Petrila). Iubitorii operei sunt invitați la un spectacol de sunet și lumina Rock’n’Opera, care va începe la ora 21.00. În caz de vreme nefavorabilă, reprezentația va fi găzduită în sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Festivalul Opera Nights, aflat la ediția a X-a, se desfășoară, în perioada 17 – 21 iulie, în cinci localități ale județului și este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, cu participarea extraordinară a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA

Actualitate

Turul României 2024: O vară fierbinte și intensă pe două roți

Publicat

pe

Redactat de

Federatia Română de Ciclism, în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport și Auchan, se pregătește să dea startul unei veri pline de emoție și adrenalină, odată cu organizarea Turului României 2024.

Evenimentul, programat între 14 și 18 august, promite să transforme țara într-o arenă vibrantă a pasiunii pentru ciclism, străbătută de cei mai dedicați cicliști, gata să cucerească un traseu de peste 750 km.

Etapa 1: Deva – Alba Iulia
Turul începe pe 14 august cu o etapă spectaculoasă, care va purta cicliștii din Deva, prin Vințu de Jos și Sebeș, înapoi la Vințu de Jos, pentru a ajunge la Alba Iulia. Un traseu de poveste care promite un început memorabil.

Etapa 2: Alba Iulia – Păltiniș
Pe 15 august, concurenții vor pedala de la Alba Iulia, trecând prin Câlnic, Miercurea Sibiului, Gura Râului, pentru a ajunge la destinația finală din Păltiniș. Această etapă va pune la încercare abilitățile cicliștilor, cu peisaje montane de neuitat.

Etapa 3: Sibiu – Cristian
A treia etapă, pe 16 august, va conecta Sibiu de Cristian, prin Agnita, Cârța, Sâmbăta de Sus, și Poiana Mărului. Traseul pitoresc va adăuga o notă de magie competiției, cu peisaje rurale autentice.

Etapa 4: Târgoviște – Târgoviște
Penultima etapă, pe 17 august, va începe și se va termina în Târgoviște, trecând prin Moreni, Valea Lungă, Provița de Sus, Pucioasa, Vulcana Băi și Voinești. Acest traseu circular va testa rezistența și strategiile cicliștilor într-un peisaj variat și provocator.

Advertisement

Etapa 5: Circuit București
Finalul grandios al Turului României va avea loc pe 18 august, în capitala București, unde cicliștii vor încheia competiția într-un circuit plin de tensiune și entuziasm.

Turul României 2024 nu este doar o competiție, ci o celebrare a ciclismului și a spiritului de echipă.

FOTO: Tour of Romania

Citeste mai mult ...

Actualitate

Anca Todoni, originară din județul Hunedoara, a făcut senzație la Wimbledon

Publicat

pe

Redactat de

Anca Todoni, originară din județul Hunedoara, a făcut senzație la Wimbledon.

O tânără de 19 ani, originară din Valea Jiului, este noua speranță a tenisului românesc. Anca Todoni a reușit să se califice pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut cu succes de meciurile din calificări.

În primul tur pe iarba londoneză, timișoreanca a învins-o pe Olga Danilovic, o jucătoare mai bine clasată, care a ajuns până în optimile de finală la Roland Garros. Todoni a câștigat cu scorul de 7-5, 6-1.

Anul 2024 a fost unul excelent pentru sportiva al cărei tată este din Lupeni, iar bunicii ei încă locuiesc în municipiul din vestul Văii Jiului. Luna trecută, Todoni a triumfat la turneul WTA 125 de la Bari. De asemenea, ea a făcut parte din echipa României pentru Billie Jean King Cup, echipă care s-a calificat la turneul final ce va avea loc între 12 și 17 noiembrie în Sevilla, Spania.

În ultimele luni, sportiva a urcat în clasamentul WTA de pe locul 800 până pe locul 142. Victoria de pe tabloul principal de la Wimbledon îi va aduce și mai multe puncte în clasamentul WTA.

Foto: Facebook @Cristian Roșu

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Surpriză plăcută: Florentina Iușco va concura la două probe la Olimpiadă

Publicat

pe

Redactat de

Puține zile ne mai despart de debutul Jocurilor Olimpice din acest an de la Paris.

Este deja știut faptul că una dintre reprezentantele României la competiția sportivă supremă este atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva.

Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe obținuse calificarea în proba de săritură în lungime la finele lunii trecute, iar de curând a fost anunțat și faptul că Florentina Iușco va evolua, la Olimpiada din capitala Franței și la triplusalt!

Pentru Flory este a doua participare la Jocurile Olimpice la lungime, iar la Paris va evolua, în premieră, în competiția celor cinci cercuri, și la triplu.

Până în prezent delegația ce va reprezenta țara noastră la Paris numără 106 competitori, obiectivul declarat al Comitetului Olimpic și Sportiv Român la Jocurile din 2024 fiind prezența a 105 – 110 „tricolori” în marea întrecere din capitala Franței.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate