Connect with us
Data: 26/05/2024
.

Actualitate

Pădurea Bejan a fost amenajată ca zonă specială de picnic

Publicat

pe

Liber la grătar

Un loc asemănător va fi creat de Primăria Deva şi la Căprioara

Picnic-la-Bejan--9696Cunoscută ca un loc preferat de deveni pentru a ieşi la sfârşit de săptămână la grătar, în pădurea Bejan administraţia locală din reşedinţa judeţului a amenajat un loc special de picnic, în conformitate cu prevederile legale. Investiţia se ridică la 40 de mii de lei şi a fost susţinută din bugetul local.

Încă de anul trecut a fost adoptată Legea picnicului care are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a acestor activităţi. În conformitate cu aceasta, administraţia locală a hotărât să amenajeze două spaţii speciale în zone preferate de cetăţeni pentru ieşirile la „iarbă verde”, este vorba de Bejan şi Căprioara.

Primul „grătar” legal

Ieri, edilii locali au dat liber la fripturi în aer liber în Pădurea Bejan unde au inaugurat noul spaţiu de picnic dotat cu grătare, mese şi băncuţe, iar locuitorii au putut să participe la primul picnic „legal” din Deva. „Am considerat necesar ca în anumite locuri din municipiu cunoscute de cetăţeni ca locuri de picnic, Bejan şi Căprioara, să amenajăm spaţii special rezervate acestei activităţi. Astăzi (n.r. – ieri) am finalizat spaţiul de la Bejan unde avem cinci locuri amenajate cu câte patru grătare fiecare. Asta înseamnă că 20 de grupuri de oameni pot face deodată grătar. Asemenea investiţie vom face şi la Căprioara am identificat deja locul unde vom amplasa picnicul”, a precizat primarul Petru Mărginean. Locul de agrement de la Bejan mai are însă nevoie de mici retuşuri în sensul că mai trebuie amplasate containerele pentru deşeuri. Însă, locul va fi controlat zilnic de către Poliţia Locală din Deva atât pentru a nu fi furate obiectele de grătar, dar şi pentru ca activitatea desfăşurată în zonă să fie în limitele legii.

Advertisement

Actualitate

Cupa României a ajuns și la Penitenciarul Deva!

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanți ai Corvinului Hunedoara au prezentat trofeul și într-un loc mai special, Penitenciarul Deva.

“Am avut onoarea de a fi alături de antrenorul Florin Maxim și jucătorii Andrei Hergheligiu și Flavius Iacob, care ne-au adus trofeul și au împărtășit cu noi emoțiile și bucuria succesului lor. Un moment special a fost prezența colegului nostru, agentul de poliție penitenciară Marin Ovidiu, care face parte din staff-ul echipei. De asemenea, la această activitate a participat și un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Deva, care au avut ocazia să trăiască acest moment unic și să fie inspirați de exemplul de perseverență și succes al echipei. Felicitări Corvinul Hunedoara”, au transmis cei de la Penitenciarul Deva.

Sursa foto: Facebook Penitenciarul Deva

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, bronz balcanic!

Publicat

pe

Redactat de

Prima zi a Campionatelor Balcanice de atletism, de la Izmir, din Turcia, competiție la care participă sportivi din 22 de țări, vine cu vești bune pentru CSM Deva. Florentina Iușco confirmă forma bună prin care trece și și-a mai adăugat o medalie în palmares.

Atleta pregătită de profesorul Nicolae Alexe a cucerit un prețios bronz balcanic la triplusalt, cu un rezultat de 14,19 metri!

În această seară Flory va evolua în proba să favorită, cea de săritură în lungime.

Reamintim că Florentina Iușco va concura, în al doilea weekend din luna iunie, la Campionatul European de la Roma, atât la triplu, cât și la lungime.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Sistemul de bike – sharing din Hunedoara este funcţional

Publicat

pe

Redactat de

Sistemul de bike-sharing din municipiul Hunedoara a devenit funcțional. Staţiile de închiriere automatizată a bicicletelor amplasate pe strada Bucegi şi Bulevardul Dacia au fost, sâmbătă, puse în funcţiune.

“Sunt disponibile peste 180 de biciclete, produse în Canada. Sistemele şi bicicletele sunt identice cu cele folosite în multe alte mari oraşe ale lumii (New York, Chicago, Londra, Barcelona, Monaco etc…). Bicicletele sunt monitorizate GPS, au şa reglabilă, dispozitive luminoase, sonerie, coş pentru mici bagaje şi cabluri pentru staţionare temporară (pentru a putea fi securizate în cazul unei opriri făcută pe traseul ales de utilizator). Ele pot fi utilizate în baza aplicaţiei PBSC disponibilă gratuit Magazin Play şi App Store, zilnic între orele 07:00 – 23:00 (după ora 23:00 se mai pot doar returna biciclete în staţii). Prima jumătate de oră de utilizare a unei biciclete este gratuită! Următoarea jumătate de oră se tarifează cu 2 lei, iar tarifele cresc odată cu fiecare jumătate de oră. Utilizatorul unei biciclete poate beneficia de oricâte călătorii gratuite pe zi doreşte dar condiţia este ca, de fiecare dată, bicicleta utilizată să fie andocată în bună regulă într-una dintre staţii, în timp de 30 de minute de la momentul deblocării sale dintr-o staţie”, a informat Primăria Hunedoara.

Sursa: Primăria Hunedoara

Reprezentanții administrației publice locale atrag atenția că bicicletele nu pot fi folosite de copii cu vârste sub 14 ani.

Toate detaliile se regăsesc pe site-ul www.velocorvin.ro, unde există şi o secţiune la care se oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări (

www.velocorvin.ro/ajutor/faq)

Advertisement

Regulamentul integral de utilizare a serviciului de bike-sharing poate fi consultat aici: https://www.primariahunedoara.ro/…/24-04-24-08-44-313…

Pentru informaţii suplimentare, este disponibilă adresa de e-mail: contact@velocorvin.ro

Pentru probleme tehnice se poate suna la 0254.954 (număr scurt cu tarif normal – dispecerat Poliţia Locală).

“ATENŢIE, în cazul în care nu puteţi returna bicicleta în staţie din motive tehnice, vă rugăm să sunaţi la numărul amintit anterior pentru a nu ajunge în situaţia în care tarifarea să continue nejustificat! Vă dorim plimbări plăcute, fără nicio problemă!”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Reamintim că, peste 350 de biciclete, dotate cu dispozitive de monitorizare GPS, vor putea fi utilizate în sistem bike-sharing, în municipiul Hunedoara.

Advertisement

Investiţia este prevăzută în cadrul proiectelor de modernizare a transportului (Coridorul Central, Coridorul de Vest şi Coridorul de Est) pentru care Primăria municipiului Hunedoara a obţinut o finanţare totală nerambursabilă în valoare de 30 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional (POR).

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate