Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Actualitate

Părinții îl căutau cu disperare, iar el hoinărea prin Simeria

Publicat

pe

Poliţiştii Biroului Ordine Publică au depistat pe raza orașului Simeria trei minori, respectiv doi băieţi şi o fată, care nu deţineau documente de identitate asupra lor. Adolescenții au fost conduși la sediul Poliției, pentru stabilirea identității. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei în cauză sunt din municipiul Lupeni, doi având vârsta de 14 ani şi unul de 15 ani, iar cu privire la minorul în vârstă de 15 ani poliţiştii au stabilit că figurează ca persoană urmărită național, fiind reclamat de familie ca dispărut de la domiciliu la data de 6 mai. Minorii, care nu prezentau urme de violenţă, au fost predați poliţiştilor din cadrul Poliției Municipiului Lupeni, pentru a fi reîncredinţaţi familiilor.

Advertisement

Actualitate

Regulile de circulație salvează vieți

Publicat

pe

Redactat de

Multe dintre evenimentele rutiere nedorite care au loc pe drumurile județului Hunedoara puteau fi evitate dacă participanții la traficul rutier ar fi respectat regulile de circulație.

În acest sens polițiștii rutieri vin cu o serie de recomandări pentru ca evenimentele rutiere să fie tot mai puține.

”Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. Nu consumați alcool/substanțe psihotrope și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free. Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!”, recomandă reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Baza sportivă de la UPET, modernizată

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani se află în așteptarea aprobării finale pentru un proiect de modernizare a bazei sale sportive, după ce a furnizat toate clarificările necesare autorităților competente.

Rectorul UPET, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, a confirmat că toate demersurile necesare au fost îndeplinite și că acum se așteaptă reuniunea comitetului tehnic pentru a obține acceptul necesar finanțării.

“Proiectul privind modernizarea bazei sportive se află pe lista de sinteză. Ne-au cerut niște clarificări, le-am dat, așteptăm să se reunească un comitet tehnic care să dea acceptul și să obținem finanțarea. Din punctul nostru de vedere am făcut toate demersurile necesare pentru a fi finanțat acest proiect. Așteptăm să vedem când se aprobă finanțarea. Refacem aproape toată baza sportivă și aici mă refer la stadion, la terenul de rubgy, refacem tribunele, refacem celelalte două terenuri. Demolăm sala de sport și construim o sală nouă care să poată găzdui concursuri naționale și internaționale de hamdbal, volei, baschet și o mini bază de cazare în care să poată fi cazate echipele care vin. Avem prevăzute 28 de camere de două persoane”, a explicat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.

Cu aprobarea finanțării, universitatea va putea să își modernizeze infrastructura sportivă, contribuind astfel la dezvoltarea sportului de performanță și la atragerea unor competiții importante la Petroșani. Proiectul reprezintă un pas semnificativ pentru UPET în consolidarea statutului său de instituție de învățământ superior de top, dedicată excelenței academice și sportive.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Drumul României la EURO 2024 s-a oprit în optimi, după meciul cu Olanda

Publicat

pe

Redactat de

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Olanda, cu scorul 3-0, marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

“Tricolorii” au luptat pentru victorie, însă nu au reușit să se impună în fața echipei Olandei. În urma acestui rezultat, naționala României părăsește Campionatul European de Fotbal – EURO 2024.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate