Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Patronii cluburilor sportive, găsiți greu de ITM

Publicat

pe

A început campania națională de verificare a cluburilor și asociațiilor sportive și inspectorii de muncă spun că au reușit cu greu să îi găsească pe patroni, ori pe cei care răspund de activitatea sportivă. Verificările sunt în toi și, în scurt timp, se va afla și cine de ce răspunde și care sunt problemele lor. Deocamdată, inspectorii ITM au reușit doar să îi identifice, cu greu, pe cei care răspund de cluburi, de jucători și de actele firmelor de profil.

Scandalurile la cluburile sportive din Valea Jiului s-au ținut lanț, încă de pe vremea când la Jiul era Alin Simota, ori la Vulcan, clubul era condus de Neluțu Pantilimon, iar acum inspectorii de muncă vor să facă lumină în această activitate. Cu greu s-a reușit identificarea celor responsabili și acum urmează verificările propriu-zise. „Campania este în derulare și ne confruntăm cu trei lucruri diferite. Vom vedea la finele campaniei, care sunt problemele, dar sălile de fitness sunt societăți comerciale care trebuie să respecte legislația oricărui angajator. Cluburile sportive au un specific diferit, sunt înființate ca personalitate juridică, dar sportivii, majoritatea, sunt pe codul civil, ceea ce este o altă formă de organizare. Sunt autorizați ca sportivi, primăriile le dau un supliment de hrană, iar echipele de pe lângă primării, care activează în liga a V-a, sau mai știu eu care, practic, nu au nici măcar o formă organizată ca și asociații, ca și club”, a spus Ileana Bodea, șefa SSM din ITM Valea Jiului.

Inspectorii ITM verifică atât cluburile sportive care o formă organizată, cât și anumite asociații, constituite la nivelul primăriilor, sălile de fitness și tot ce înseamnă activitate sportivă. Au, însă un plan după care acționează și, la final, în câteva zile, se vor afla și concluziile. „Noi vizăm, în primul rând, dacă aceste societăți, asociații, cluburi au o formă de organizare, cine este angajatorul, dacă există o astfel de formă de organizare care să implice relația angajator, angajat, cine poartă responsabilitatea acelui club, dacă se fac vizitele medicale, înainte de activitatea sportivă. Problematica este foarte complexă, modurile de organizare și desfășurarea a ctivității sunt deosebite față de o firmă obișnuită și acum încercăm să identificăm problemele și să luăm măsuri așa încât să nu mai fie probleme”, a mai spus Ileana Bodea.

Campania națională este în plină desfășurare și inspectorii de muncă spun că în tot acest timp au reușit cu greu să afle cine poartă responsabilitatea desfășurării activităților sportive în Valea Jiului.

Advertisement

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

Actualitate

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran

Publicat

pe

Redactat de

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran.

Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a organizat recent o procedură de achiziție pentru furnizarea de benzi transportoare pentru exploatarea minieră subterană. Trei companii au depus oferte pentru livrarea celor 5100 de metri liniari de benzi necesare sucursalelor miniere ale CEVJ SA.

Benzi de cauciuc, cu dimensiunile de 1000x14x4 mm, sunt esențiale pentru transportul subteran în cadrul exploatărilor miniere. Aceste benzi trebuie să respecte standardul SR EN 14973:2016 și să fie însoțite de documente de atestare emise de un organism notificat, care confirmă utilizarea lor în medii potențial explozive.

Valoarea totală a contractului este de 3.649.050 lei, subliniind importanța și complexitatea acestei achiziții. Benzile de cauciuc minier sunt vitale pentru funcționarea eficientă și sigură a transportoarelor montate în subteran, asigurând continuitatea activităților de extracție.

Această achiziție se înscrie în eforturile continue ale Complexului Energetic Valea Jiului de a îmbunătăți infrastructura și siguranța operațiunilor miniere.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal: CSM Deva U17, campioană națională!!!

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal juniori U17 de la CSM Deva a obținut una dintre cele mai mari performanțe ale orașului de la poalele Cetății în acest sport. Băieții pregătiți de Florin Călugărița au câștigat titlul național la această categorie de vârstă.

2-0 cu Sportul Onești

În ultimul act al turneului final național al campioanelor județene, CSM Deva a întâlnit, pe stadionul „Metalul” din Buzău, pe Sportul Onești. Trupa deveană a controlat jocul încă de la începutul acestuia, Negrilă fiind declarat omul meciului, iar deschiderea scorului, una logică, a venit în minutul 32. Atunci Negru a centrat pentru Buță, iar atacantul de la CSM a reluat, cu capul, sub transversală, la colțul scurt, 1-0 pentru Deva fiind și scorul la pauză. Mitanul secund a început foarte bine pentru trupa lui Florin Călugărița, Oancea țintind bara în minutul 47. Zarurile au fost aruncate în minutul 68, când, după o centrare a lui Stoia, Drăgan a înscris, cu capul, în colțul, stabilind scorul final, de 2-0 pentru CSM Deva, rezultat echivalent cu câștigarea titlului național!

Ei sunt campionii

CSM Deva a ajuns în finală după ce a trecut, pe rând, cu 2-1 de AFC Băbeni și 2-0 de Bega Timișoara, în manșă unică, și cu 4-2 și 2-3 de Luceafărul Cluj.

Advertisement

„Sunt foarte bucuros de acest titlu. Este rodul muncii unei generații în care puțini au crezut. Îi felicit pe băieți pentru tot ceea ce au făcut și sper ca acest rezultat să fie o rampă de lansare pentru mulți dintre ei”, a declarat Florin Călugărița, antrenorul echipei CSM Deva U17.

Tehnicianul devean i-a folosit, în finală, pe Bereczki – Roșca, Negrilă, Grigorescu (cpt.), Stoia – Drăgan (72 Nagy), Elekes, Bogdaniuc (62 DiMarco), Negru – Buță (85 Curcă), Oancea (85 Lăcătuș), iar pe foaia de joc au mai fost înscriși Mihăilă, Pag – Băleanu, Bogdan, Teglas.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate