Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

Patronul unei firme din Peştişu Mic, trimis în judecată de DNA

Publicat

pe

Administratorul societăţii comerciale a fost deferit justiţiei, sub acuzaţia de evaziune fiscală în formă continuată

Patronul unei firme din localitatea Peştişu Mic, de lângă Hunedoara, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată (142 de acte materiale), procurorii anticorupţie afirmând că ar fi prejudiciat statul român cu suma de peste 6,5 milioane de lei, adică echivalentul a circa 1,5 milioane de euro.

bani-multiÎn rechizitoriul înaintat instanţei, procurorii arată că, în perioada 1 iulie 2009 – 31 decembrie 2010, hunedoreanul, pe numele său Marius Andrei Brujan, în calitate de administrator la societatea comercială respectivă, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în actele contabile ale firmei a unor cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale. Practic, zic procurorii anticorupţie, bărbatul ar fi înregistrat în contabilitatea firmei mai multe facturi reprezentând achiziţii de la diverse societăţi comerciale care fie au fost radiate, nu funcţionează la sediul declarat, aveau activitatea suspendată la data emiterii facturilor, au fost declarate inactive, şi aşa mai departe. „În această modalitate, inculpatul a cauzat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 6.597.302 de lei (echivalentul a 1.567.055 de euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA”, precizează DNA- prin intermediul unui comunicat.

Fiscul, parte civilă în proces

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), reprezentat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara, s-a constituit parte civilă în proces cu suma de circa 9,2 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit, TVA şi majorările şi penalităţile de întârziere aferente.

În acest caz, mai spun procurorii DNA, nu s-au luat măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului întrucât nu au fost identificate bunuri care să-i aparţină patronului cu pricina. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate