Connect with us
Data: 25/04/2024
.

Actualitate

Patru medalii de aur pentru Mihai Martinesc

Publicat

pe

Actualitate

Florin – Nicolae Oancea și Călin Petru Marian au intrat oficial în bătălia electorală

Publicat

pe

Redactat de

Florin -Nicolae Oancea și-a depus, astăzi după-amiază, candidatura, din partea PNL, pentru un nou mandat de primar al municipiului Deva. Însoțit de susținătorii săi, Florin -Nicolae Oancea și-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripție din Deva.

Primarul în funcție al reședinței județului Hunedoara, Florin -Nicolae Oancea, spune că, își dorește, împreună cu cetățenii orașului de la poalele Cetății, să continue proiectele demarate.

“E un moment de bucurie, alături de toți colegii mei liberali, de doamna președinte Vetuța Stănescu, de Călin Petru Marian, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Hunedoara. Sunt alături de el și vom lupta împreună să câștige. (…) Am început un proces de schimbare radicală a municipiului Deva. Suntem în plin proces de transformare. Avem astăzi proiecte europene și guvernamentale de peste 300 de milioane de euro. Niciodată Deva, de la Revoluție nu a avut atâția bani pentru infrastructură în general și trebuie să continuăm, și eu și echipa de consilieri locali din primărie. În primul meu mandat de primar, aveam cinci consilieri PNL din 21, în 2017, în 2020, devenii ne-au creditat cu aproape dublu – nouă consilieri PNL din 21, iar eu mi-am reînnoit mandatul de primar. Acum, cu votul devenilor, Partidul Național Liberal în Deva va avea majoritate absolută. Succesul este al echipei!”, a declarat, imediat după depunerea candidaturii, Florin -Nicolae Oancea, primarul în funcție al municipiului Deva.

 

De asemenea, la BEC au fost depuse și candidaturile pentru funcţiile de consilieri PNL în cadrul Consiliului Local Municipal Deva.

Advertisement

Reamintim faptul că, Florin -Nicolae Oancea este primar al municipiului Deva din anul 2017. Acesta a câştigat mandatul de primar al reședinței de județ în urma alegerilor locale parţiale ce au avut loc în data de 5 noiembrie a acelui an. Atunci a fost ales de circa 42 la sută dintre cei aproximativ 22.000 de cetăţeni cu drept de vot din municipiu care s-au prezentat la urne în ziua desfăşurării scrutinului electoral.

Călin Petru Marian, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Hunedoara oficial în bătălia electorală

Și fostul prefect, Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, a intrat oficial în bătălia electorală. Acesta și-a depus candidatura tot în această după-amiază, la sediul Biroului Electoral Județean (BEJ) Hunedoara.

„Este unul dintre cele mai importante momente ale Partidului Național Liberal, și anume depunerea candidaturii pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara, împreună cu listele de candidați pentru consilierii județeni ai PNL Hunedoara. În primul rând, vreau să le mulțumesc doamnelor și domnilor primari, să mulțumesc doamnelor și domnilor consilieri județeni, dar în același timp, vreau să mulțumesc președintelui Partidului Național Liberal, doamnei deputat Vetuța Stănescu, domnului deputat Florin Roman, care este alături de noi, și primarului nostru Florin – Nicolae Oancea. Am pornit cu speranță la acest moment, o speranță prin care vrem să lăsăm trecutul în urmă și să aducem viitorul pe buzele și în mintea fiecărui cetățean al județului Hunedoara. Venim cu un gând de schimbare, un gând de trai mai bun pentru fiecare cetățean, un gând de prosperitate pentru fiecare locuitor al județului Hunedoara”, a declarat Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

În același timp, la sediul BEJ Hunedoara au fost depuse și candidaturile pentru funcțiile de consilieri în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, din partea Partidului Național Liberal.

 

Advertisement

Călin Petru Marian a fost prefect al județului Hunedoara, din 8 octombrie 2020 până în 11 aprilie 2024, funcție la care a renunțat pentru a putea candida la președinția Consiliului Județean Hunedoara, la alegerile locale din 9 iunie.

Anterior, acesta a coordonat activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, a fost şef al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Hunedoara, iar din anul 2016 şi până în luna iulie 2020 a fost director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara. În luna iulie 2020 a fost numit subprefect al județului Hunedoara, pentru ca trei luni mai târziu să preia funcția de prefect, pe care a deținut-o până luna aceasta, în 11 aprilie 2024.


Președintele Filialei Județene PNL Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu

„Astăzi, pentru Partidul Național Liberal – Filiala Hunedoara este un moment extrem de important. Sunt două depuneri de candidaturi ale celor mai importante persoane din județ – primarul municipiului reședință de județ Florin Oancea și viitorul președinte al Consiliului Județean liberal, Călin Petru Marian. Ce-i recomandă? Experiența anterioară (…) pentru Deva a însemnat priceperea lui și devotamentul și dăruirea pe care a dat-o acestui municipiu, iată că, arată efectele și astăzi avem un municipiu Deva extrem de cochet, sigur, în plină dezvoltare, dar care nu se oprește aici. Ce-l recomandă pe candidatul Partidului Național Liberal la președinția Consiliului Județean, Călin Marian, știm cu toții. În primul rând, faptul că este un om dedicat, devotat, un om onest, integru și care, pe parcursul celor trei ani și jumătate, cât a ocupat funcția de prefect al județului Hunedoara, a fost unul dintre cei mai performanți prefecți ai județului Hunedoara. Așa va fi și în calitate de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Va fi un om care respectă, în primul rând, cetățenii, un om onest și un om care muncește pentru cetățenii care îl votează în data de 9 iunie”.


Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Intervenție de urgență a pompierilor hunedoreni. Risc de contaminare radioactivă

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, pe platforma industrială ArcelorMittal, din municipiul Hunedoara, s-a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, care a urmărit modul de gestionare a situațiilor de urgență generate de avarii, explozii, incendii sau alte evenimente în activități nucleare și radiologice.
Planul de desfășurare a curpins 3 etape de răspuns pentru limitarea și lichidarea efectelor evenimentului, în raport de priorități: reacție imediată (primele 10 min.), localizare (prima oră) și lichidare (peste 2 ore – acțiune de durată).
Conform scenariului, la ora 12.00, ISU Hunedoara a fost sesizat, prin intermediul SNUAU 112, despre producerea unei avarii la oala cu oțel lichid, cu posibilitatea ca acesta să afecteze sursele radiologice folosite pentru controlul calității oțelului, aflate în imediata apropiere, în secția de turnare continuă a operatorului economic ArcelorMittal.
Imediat după apel, ofițerul din dispeceratul integrat informează inspectorul șef al ISU Hunedoara. A fost activată Grupa Operativă din cadrul I.S.U. Hunedoara.
”La locul avariei s-au deplasat de urgență forțele de intervenție din cadrul Detașamentului Hunedoara, care, în urma evaluării situației de urgență, au solicitat în sprijin echipaje de intervenție pentru stingere incendiu,de la Deva și Orăștie, un echipaj de cercetare CBRN (chimic, Bilogic, Radiologic și Nuclear), precum și echipaje de la poliție și jandarmerie.
În scurt timp, s-a constituit C.J.C.C.I. (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției), sub coordonarea prefectului județului Hunedoara, cu reprezentanți din cadrul I.S.U. Hunedoara, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Serviciul de Ambulanță Județean, UPU-SMURD, Direcția de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu, Primăria Hunedoara și din cadrul comitetului local și al serviciului voluntar pentru situații de urgență ale municipiului Hunedoara.
La locul producerii situației de urgență au acționat cu echipaje și autospeciale atât jandarmi, cât și polițiști hunedoreni.
Forțele de intervenție ale ISU Hunedoara acționează pentru acordarea primului ajutor medical calificat, două persoane fiind rănite după avaria tehnologică. Acestea sunt transportate la UPU Hunedoara”, transmite ISU Hunedoara.
Totodată, se anunță că există în continuare riscul de contaminare radioactivă a personalului locului de muncă și a personalului operativ de intervenție. Se acționează în continuare pentru eliminarea tuturor riscurilor.
”După aproximativ 3 ore de intervenție, a fost lichidat incendiul produs pe platforma siderurgică ArcelorMittal – Hunedoara, generat de scurgerea de oțel lichid cauzată de o avarie importantă la Secția de turnare continuă.
În urma analizelor și măsurătorilor efectuate s-a constatat că nu există risc radiologic, astfel că, forțele de intervenție se pregătesc pentru retragerea de la locul evenimentului”, mai transmite ISU Hunedoara.
Intervenția pompierilor militari hunedoreni s-a realizat cu 4 Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă (ASAS), o Autospecială pentru Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM), o ambulanță SMURD și una S.A.J, un Punct de Comandă Mobil (PCM), o autospecială CBRN și 3 Autospeciale de Primă Intervenție și Comandă (APIC).
FOTO: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Alina Eremia, The Motans, Feli și Zdob și Zdub cântă, anul acesta, la „Serbările Cetății” Deva. Ce alți artiști vor mai urca pe scenă

Publicat

pe

Redactat de

Alina Eremia, The Motans, Feli și Zdob și Zdub vor susține concerte, anul acesta, la „Serbările Cetății” DevaAlături de aceștia, vor mai urca pe scenă și alți artiști și trupe, atât de muzică ușoară, cât și de folclor. Vor fi trei zile de spectacole în piața de la poalele Cetății din oraș. Reprezentanții municipalității au făcut deja public programul evenimentelor ce urmează să aibă loc, în reședința de județ, în perioada 24 -26 mai 2024.

Ca și în anii trecuți, „Serbările Cetății”, organizate de Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Primăria și Consiliul Local al municipiului Deva, se vor desfășura în Piața Cetății, iar pe parcursul celor trei zile pe scenă vor urca în fața publicului prezent, artiști și interpreți de muzică populară.

Piața Cetății va găzdui, timp de trei zile, spectacole dedicate Zilelor municipiului Deva, cu muzică de toate genurile și unii dintre cei mai în vogă artiști ai momentului. În acest an, mai mult ca oricând, ne-am propus să aducem în fața dumneavoastră și să promovăm cât mai mult artiștii locali. În acest sens, pe lângă trupele locale care vor concerta în primele două zile, duminică, muzica populară va fi reprezentată în mare parte de artiști deveni, precum și de ansamblul reprezentativ al orașului nostru, care anul viitor va împlini o jumătate de veac de activitate neîntreruptă, Ansamblul Folcloric „Silvana” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean””, au transmis organizatorii evenimentului.

 „Serbările Cetății 2024” se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 24 mai, începând cu ora 18:00

Advertisement

Art Adventure

The Story

Quas

Alina Eremia

The Motans

Advertisement

Prezintă: Dragoș Pascuta și Ciprian Andrica

Sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 18:00

Roxana Olșanschi

Florin Mureșan

Vremuri

Advertisement

Gino& Band

Feli

Zdob și Zdub

Foc de Artificii

Prezintă: Dragoș Pascuta și Ciprian Andrica

Advertisement

Duminică, 26 mai, începând cu ora 17:00

Ansamblul Folcloric „Silvana” al Centrulului Cultural „Drăgan Muntean” Deva și Ansamblul „Silvana Junior”, alături de invitații: Amalia Otea, Bianca Sîrb, Ovidiu Pîs, Lorena Cheregi, Letiția Mihuțiu, Simi Belea, Cristina Muntean, Ovidiu Olari și Aana Almășana Ciontea

Conducerea muzicală: Andre Crișan

Coregrafia: Andrei Gabor

Aida Busuioc, Gabi Nicolae, Marius Trif, Bianca Munteanu și Radu Poenar, Lorena Pascu, Nelu Ban Fîntînă, Nicolae Flaviu Cristea, Ciprian Roman, acompaniați de „Formația Aida Busuioc”.

Advertisement

Prezintă: Ioana Popescu

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate