Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Paznic amenințat de hoți, la Mina Petrila. Mașina poliției atacată cu pietre

Publicat

pe

Un paznic de la Mina Petrila a fost amenințat de hoții de cărbune, care au pătruns în baraca în care își desfășoară omul activitatea și au sustras un registru și o lanternă. De asemenea, paznicul a fost amenințat verbal de către cei doi bărbați care, de ciudă că nu au fost lăsați să sustragă cărbune din perimetrul minei, l-au amenințat pe bărbat.

„În data de 08 noiembrie 2022, în jurul orei 10:20, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată de angajatul unei firme de pază cu privire la faptul că în timp ce se afla în serviciu la fosta Preparaţie a Minei Petrila, au venit spre acesta doi bărbaţi necunoscuţi, care au intrat în baraca de la postul de pază, au sustras un registru și o lanternă şi l-au amenințat verbal pe paznic, întrucât nu au fost lăsați sa sustragă cărbune din perimetrul unităţii miniere (după care au părăsit zona). În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și furt”, a declarat comisa șef Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

„Bombardați” cu pietre dintr-o mașină

În timp ce echipajul de poliție care a intervenit la eveniment se întorcea de la faţa locului (de la obiectivul încărcare cărbune al Minei Lonea, situat în fosta incintă a Preparației Petrila), pe singura cale de acces în zonă, respectiv pe drumul ce separa orașul Petrila de municipiul Petroșani, în zona cartierului „Bosnea” din Petroșani, persoane necunoscute au aruncat, dintr-o zonă cu vegetaţie, pietre asupra autospecialei de poliție, provocând avarii ușoare caroseriei. În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere”, a mai precizat Bogdan Nițu. În cursul zilei miercuri, şi în noaptea de 09 spre 10 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Petrila, cu sprijinul Poliţiei Municipiului Petroşani au organizat două acţiuni cu efective mărite în zona minei fostei Mine Petrila, în scopul identificării persoanelor care au comis infracţiunile reclamate şi a prevenirii unor infracţiuni de furt de cărbune din punctul de încărcare a vagoanelor ori a  distrugerii instalaţiilor industriale. Poliţiştii vor continua, în perioada următoare, acţiunile de prevenire şi combatere a unor fapte de natură penală şi/sau contravenţională, atât pe raza oraşului Petrila, cât şi pe raza altor localităţi din judeţ.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate