Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Pera BMW schimbă încă o dată liderul

Publicat

pe

CSD, din nou, în frunte

Ocupanta locului 3 a remizat cu Avantaje care a pierdut prima poziţie la golaveraj

Aşa cum promitea la finalul anului trecut, după ce a învins-o pe CSD, Ovidiu Ioiescu şi trupa sa le-a făcut viaţă grea şi echipei Avantaje, în faţă cărora au reuşit un rezultat de egalitate care a produs o nouă schimbare de lider. „BMW-iştii” au fost la două minute de o nouă victorie, care i-ar fi apropiat de primul loc.

Pera BMW (7)

Pera BMW a fost aproape de o nouă mare victorie

Cel mai mult de câştigat de pe urma rezultatului din derby-ul etapei a avut CSD, echipă care „a demolat-o” pe Venus 2005 şi a trecut, din nou, în poziţia fruntaşă. De podium s-a apropiat şi Voinţa Vălişoara, aflată la egalitate de puncte cu ocupanta locului 3.

Derby cu statut respectat

Prima etapă din 2013 a programat şi primul derby, iar meciul dintre Avantaje şi Pera BMW şi-a respectat statutul. Fără căpitanul Alexandru Mureşan, plecat în străinătate, Avantaje a început totuşi mai bine şi Boloş a avut prima ocazie. După o replică din partea lui Florin Stancu, Silviu Boloş a deschis scorul în minutul 16, cu un şut sub bară. Prima parte s-a încheiat însă la egalitate, Pera BMW marcând cinci minute mai târziu. Adrian Uruci a şutat năprasnic de la mijlocul terenului, mingea l-a lovit pe Doboş, aflat lângă bară, şi a intrat în plasă. Veteranul Petre Clep a fost „îngerul păzitor” al „BMW-iştilor” în debutul părţii secunde, reuşind să scoată câteva mingi foarte grele expediate de campioni. Iar cu 11 minute înainte de final, trupa lui Ovidiu Ioiescu a trecut în avantaj, graţie unui penalty transformat de Cărăbulea după un fault a lui Doboş la Torok. Fără a mai avea ce pierde, Avantaje s-a aruncat în atac şi după ocazii semnate de Gavrilăşi Constantin, ultimul a adus egalarea în minutul 48 cu un şut pe jos, gol însă insuficient pentru ca echipa sa să-şi păstreze primul loc.

Advertisement

Grawe a început anul excelent

A fost rândul celor de la CSD să se bucure de semieşecul rivalilor, echipa lui Marius Tănasă neavând probleme în faţa celor de la Venus, pe care i-au învins la scor şi au trecut în fruntea clasamentului la golaveraj. Derby-ul codaşelor a fost adjudecat, de asemenea, la un scor mare de Grawe, care a înscris de 11 ori în poarta simerienilor de la CFR. Una din marile surprize ale sezonului, Voinţa Vălişoara a egalat-o la puncte pe Pera BMW, după succesul la limită în faţa celor de la City Taxi, iar Gigi Ştefan şi colegii săi se află în acest moment la 5 puncte de primele două clasate.

Surprize în B şi C

Rezultate surpriză s-au înregistrat şi în ligile inferioare, unde s-au produs, de asemenea, schimbări de lideri. Roşu, echipa de pe prima poziţie în Liga B a fost învinsă surprinzător de Alaska şi a cedat primul loc celor de la AS FC Cristur, câştigători în duelul cu Continental. Anonimii a pierdut la scor de „forfait” în faţa Cernei Sântuhalm, în timp ce DPD este noua echipă fruntaşă din Liga C, după rezultatele nefaste înregistrate de ABS Decor şi Butoiaşele.

Advertisement

Actualitate

Un tânăr din Deva, premiat internațional. Fotografia sa, „Nemurirea din apă”, a impresionat

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr din Deva a fost premiat la concursul internațional „The Water We Want 2024”, organizat de Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei (WAMU-NET), sub patronaj UNESCO. Mihai Casian Drăgoi, elev al Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, este câștigătorul secțiunii Media, la categoria 19 -25 de ani, cu o fotografie pe care a realizat-o, intitulată „Nemurirea din apă / Immortality from water”. Fotografia sa a fost selectată pentru jurizare internațională de către Aquatim.

Lucrarea prezentată de Mihai Casian Drăgoi a fost selectată pentru jurizarea internațională de către Aquatim, membru WAMU-NET, dintre cele 50 de desene, clipuri și fotografii înscrise în concurs prin Centrul educațional Aquapic.

Toate lucrările selecționate de muzeele apei participante la concurs pot fi văzute în expoziția digitală internațională lansată miercuri pe site-ul dedicat. (LINK expozitie). Premiile pentru celelalte categorii au fost adjudecate de China, Italia, India, Croația și Portugalia. Juriul internațional a fost format din membrii Comitetului Consultativ al WAMU-NET, experți independenți (educatori) și reprezentanți din comunitatea apei UNESCO.

O competiție dedicată celei mai de preț resurse a planetei

Competiția “The Water We Want” (Apa pe care ne-o dorim) are ca temă apa dulce și încurajează copiii și tinerii să-și exprime creativ emoțiile, ideile și convingerile proprii legate de apă, resursa cea mai de preț a planetei. Desenele, videoclipurile și fotografiile ce pot fi vizionate în expoziția internațională vorbesc despre preocuparea tinerilor vizavi de prezentul și viitorul resurselor naturale de apă, în contextul dat de comportamentul de consum, poluare și schimbările climatice.

Advertisement

„Mulțumesc tuturor participanților! An de an, mulți copii și tineri se înscriu la concurs, ceea ce demonstrează că ei sunt preocupați de apă, de viitor. Toate contribuțiile lor, aceste frumoase lucrări, sprijină demersul de educare și conștientizare făcut de muzeele apei. La rândul nostru, ne angajăm să susținem în continuare acest proiect, să facem posibil ca el să se deruleze mulți ani de acum înainte”, a declarat Eddy Moors, președintele Rețelei Internaționale a Muzeelor Apei și rector al Institutului de educație în domeniul apei IHE Delft.

Vrea să-și continue studiile la o facultate din Timișoara sau din Cluj

Mihai Drăgoi urmează cursurile secției multimedia a Liceului Energetic din Deva și vrea să își continue studiile, în acestă specializare, la o facultate din Timișoara sau din Cluj. Este, deopotrivă, pasionat de fotografie și film, iubește natura și recunoaște că a fost atras atât de tematica generoasă a apei, cât și de anvergura competiției.

„Apa este esențială pentru viața și sănătatea noastră. Educația și conștientizarea sunt instrumente importante în susținerea eforturilor pentru menținerea calității apei. Prin colaborare la nivel global, putem avea grijă mai bine de apă, resursa noastră neprețuită”, este de părere Mihai Drăgoi.

Mihai a fost coordonat de profesor Monika Hompot.

Advertisement

Îi felicităm pe Mihai și pe coordonatoarea sa, doamna profesor Monika Hompot, cea care l-a îndrumat și susținut. Le mulțumim tuturor participanților pentru contribuții și implicare!”, au transmis reprezentanții Aquatim.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cupa de vară la tenis de câmp

Publicat

pe

Redactat de

Zilele trecute s-a disputat o interesantă competiție sportivă, Cupa de vară – Tenis Sportya.

La competiția desfășurată la baza sportivă ACS Tenis Act din Deva au participat jucători din trei județe, respectiv Alba, Timiș și Hunedoara.

Competiția s-a desfășurat la simplu masculin, pe două nivele. La nivelul 5 învingător a fost Simion Bălășoiu, din Albă Iulia, care l-a învins în finală pe deveanul Denis Boldor, semifinaliști fiind Mihai Mehi, din Timișoara, și Mihail Cimpoi, din orașul – gazdă al competiției.

La nivelul 8 petroșăneanul Gabriel Băluș l-a învins, în finală, pe deveanul Ovidiu Năsue, iar semifinaliști au fost alți doi jucători din municipiul de reședință al județului Hunedoara, Adrian Ciocan și Călin Chezan.

Premiile au constat ]n cupe, diplome și echipament sportiv, iar pe toată durata competiției participanților li s-au asigurat apă, fructe și batoane cu cereale. Felicitări tuturor participanților pentru jocurile frumoase și fairplay-ul arătat și mulțumim suporterilor pentru susținerea sportivilor. De asemenea, mulțumim tuturor implicați în buna desfașurare si organizare a competiției, fiind vorba despre parteneri, colaboratori și de Primăria Municipiului Deva ”, au transmis organizatorii.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de prevenție împotriva infracțiunilor de furt

Publicat

pe

Redactat de

O amplă campanie de prevenire a persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale împotriva infracțiunilor de furt, a avut loc în localitățile Petroșani și Dobra.

Oamenii legii au distribuit pliante cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuință.

”În perioada 18-19 iunie 2024, cu ocazia desfășurării evenimentului Ziua Europeană a Prevenirii Furtului din Locuințe, polițiștii hunedoreni au desfășurat două  activități preventive, destinate persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale din municipiul Petroșani și din comuna Dobra. În cadrul activităților preventive, polițiștii au distribuit peste 150 de pliante care conțin recomandări privind prevenirea furturilor din locuință și le-au expus proprietarilor de locuințe și societăți comerciale o serie de recomandări referitoare la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate