Actualitate
Percheziţii în judeţ, într-un caz de falsificare de carduri bancare. Un hunedorean a fost reţinut
Acesta este suspectat că ar fi făcut parte dintr-o reţea transfrontalieră ce se ocupa cu acţiuni de tip skimming
„Mascaţii” au descins în patru locaţii din judeţul Hunedoara, dar şi în altele din Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi făcut parte dintr-o grupare transfrontalieră, ce se ocupa cu infracţiuni cu carduri bancare atât în România, cât şi în state ale Uniunii Europene (UE). La capătul percheziţiilor, nouă suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, au fost reţinuţi, printre care şi un hunedorean. De asemenea, pentru alte trei persoane s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.
Conform poliţiei, din anul 2012, membrii grupului infracţional organizat au confecţionat, distribuit şi montat aparatură de tip skimming pe bancomate din state ale UE. „În fapt, în noaptea de 5 spre 6 aprilie anul curent, în urma cooperării cu poliţiştii BCCO Craiova- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi a unei comisii rogatorii internaţionale, solicitate de către procurorii DIICOT, autorităţile judiciare franceze au reţinut patru membri ai grupării. În camera de hotel în care aceştia erau cazaţi au fost găsite şi ridicate dispozitive de skimming. La data de 8 aprilie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, cu sprijinul DOS-IGPR, au oprit în trafic, în municipiul Craiova, un autoturism în care se aflau trei membri ai grupului infracţional. În urma controlului asupra autoturismului, s-au găsit şi ridicat aparaturăşi echipamente destinate săvârşirii infracţiunii de skimming”, se arată într-un comunicat emis, în cursul zilei de ieri, de IGPR.
Au urmat, apoi, percheziţiile domiciliare (patru în judeţul Hunedoara, iar 15 în Dolj), în urma cărora, la locuinţa unui suspect a fost descoperit un adevărat laborator în care se confecţiona aparatură pentru clonat carduri.
Retrăgeau bani în mod fraudulos
De cealaltă parte, procurorii DIICOT spun că suspecţii nu acţionau doar în state ale UE, ci şi în Cambogia sau Coreea. „Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru efectuarea de retrageri sau operaţiuni financiare frauduloase”, spun procurorii DIICOT, care precizează că o parte din membrii acestei grupări au fost anterior trimişi în judecată, în cursul anului 2012, pentru comiterea de infracţiuni informatice.
Cei nouă suspecţi reţinuţi în acest caz, între care se aflăşi un hunedorean, urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Actualitate
Siguranța elevilor în trafic, prioritate pentru polițiști: Patrule școlare pentru prevenirea accidentelor rutiere
Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara, prin Serviciul Rutier, a lansat o inițiativă de înființare a patrulelor școlare, care să contribuie la fluidizarea traficului și la siguranța elevilor în zonele aglomerate din apropierea școlilor. Acțiunea vine ca răspuns la creșterea traficului rutier în orele de vârf din apropierea unităților de învățământ, atunci când elevii și părinții se deplasează spre sau dinspre școală.
Proiectul este realizat în parteneriat cu unitățile școlare, autoritățile locale și comunitățile de părinți, având ca scop asigurarea unei protecții sporite pentru elevi, mai ales în momentele în care aceștia traversează drumurile publice din zonele școlare. Patrulele școlare sunt formate din câte șase elevi voluntari, coordonați de un profesor, și sunt instruite de polițiști rutieri să dirijeze traficul, să supravegheze traversarea pietonilor și să monitorizeze respectarea regulilor de circulație.
Prima patrulă școlară a început să funcționeze astăzi în proximitatea Școlii Generale „Mircea Sântimbreanu” din Brad, unde elevii voluntari și-au asumat rolul de a sprijini siguranța colegilor lor. Activitatea patrulelor este permanent supravegheată de polițiștii rutieri, oferindu-le acestora ocazia de a contribui la menținerea unui trafic rutier mai sigur pentru comunitate.
Pentru a deveni patrule școlare eficiente, elevii voluntari vor participa la cursuri de instruire susținute de polițiști, unde vor învăța să gestioneze situațiile de trafic și să devină un exemplu în respectarea regulilor rutiere. În paralel, vor fi desfășurate campanii de informare și distribuire de materiale educative în școli, menite să crească gradul de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la importanța siguranței în trafic.
Proiectul va fi extins treptat în tot județul Hunedoara, polițiștii rutieri propunându-și să facă din patrulele școlare un element permanent în apropierea instituțiilor de învățământ, asigurând astfel un mediu rutier mai sigur pentru toți elevii.
FOTO: IPJ HUNEDOARA
Actualitate
Anunt Vanzare Apartament BLOCUL NOU VICTORIA RESIDENCE DEVA,
Actualitate
Proiect internațional pentru protecția mediului în zonele miniere, lansat de Universitatea din Petroșani în parteneriat cu Universitatea din Bologna
În luna februarie, Universitatea din Petroșani lansează un proiect inovator de protejare a mediului în regiunile miniere, derulat în colaborare cu Universitatea din Bologna, Italia. Proiectul, care include și organizarea unei conferințe la Petroșani, urmărește atât stabilirea unei cooperări internaționale durabile, cât și dezvoltarea unor soluții viabile pentru provocările ecologice din Valea Jiului.
„Avem un parteneriat și un proiect cu o universitate din Bologna, tematica fiind orientată către mediul înconjurător din zonele miniere. Conferința pe care o organizăm la Petroșani ne va permite să ne cunoaștem partenerii italieni și să le prezentăm situația locală, dar și să beneficiem de experiența lor în proiecte similare. Ne propunem să atragem specialiști nu doar din mediul universitar, ci și din domeniul economic, astfel încât să identificăm soluții sustenabile pentru problemele de mediu din sectorul minier,” a declarat rectorul Universității din Petroșani, Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Mihai.
Conferința reprezintă un prim pas în stabilirea unui schimb de expertiză între cele două universități, oferind o platformă de discuție amplă asupra impactului activităților miniere asupra mediului și oportunități de intervenție. „Este prima conferință de acest fel organizată la Petroșani. Chiar dacă am mai avut mese rotunde pe această temă, colaborarea cu specialiști din Italia va aduce o perspectivă valoroasă,” a adăugat rectorul.
Prin acest proiect, Universitatea din Petroșani își reafirmă angajamentul de a susține inițiativele internaționale de mediu, deschizând noi direcții de colaborare academică și economică, în sprijinul dezvoltării durabile a regiunilor miniere din România.
FOTO: ARHIVĂ
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Autospecială de poliție, avariată după o urmărire ca-n filme
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Corvinul joacă restanța cu CS Afumați
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Cetatea Devei strălucește, din nou. Iluminatul fortăreței medievale, refuncționalizat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Digitalizarea educației în Călan: Licitație pentru echipamente digitale la Liceul Tehnologic ”Ovid Densusianu”
-
Actualitatecu 20 de ore in urma
Diamond, unul dintre cei mai valoroși câini de salvare, a plecat într-o misiune fără întoarcere
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Atenție la „metoda îmbrățișării”! Femeie reținută, după ce ar fi lăsat fără bani mai multe persoane, prin această “tactică”
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Prima ședință a noului Consiliu Local al municipiului Deva. Au depus jurământul și cei cinci consilieri supleanți
-
Actualitatecu 3 zile in urma
În mod oficial, lotul olimpic de gimnastică al României a revenit la Deva