Actualitate
Persoane din județele Hunedoara și Cluj locuiau în colibe improvizate pe un teren viran din Timișoara
Opt persoane din județele Hunedoara și Cluj, printre care și doi copii mici, se adăposteau în colibe construite pe un teren viran din municipiul Timișoara. Autoritățile au descoperit în zonă un adevărat focar de infecție.
Locuințele improvizate au fost descoperite de polițiștii locali din Timișoara. Persoanele în cauză au refuzat să fie transportate la un centru social. Acestea au preferat să îşi adune lucrurile şi să plece spre localităţile de domiciliu.
„Polițiștii locali din cadrul Serviciilor Siguranță Publică și Protecția Mediului, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Timișoara și ai societății de salubrizare Retim, au acționat, în această dimineață, pe un teren viran de pe Strada Ion Ionescu de la Brad, unde au fost constatate, la verificările anterioare, mai multe adăposturi improvizate, deșeuri abandonate și chiar autovehicule fără stăpân. La fața locului au fost identificate un număr de opt persoane, din județele Hunedoara și Cluj, care și-au construit acolo colibe și au strâns în jur tot felul de resturi. Persoanele în cauză, între care și doi minori de patru și cinci ani, au refuzat să fie transportați la centrul social și au preferat să își strângă lucrurile și să se deplaseze către localitățile de domiciliu”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Poliția Locală Timișoara.
Polițiștii locali din Timișoara au mai transmis că s-a procedat la luarea în evidență a autovehiculelor abandonate în vederea demarării procedurilor de identificare a proprietarilor și luarea măsurilor legale. Totodată, s-a trecut la salubrizarea zonei, dar, fiind vorba despre o cantitate mare de deșeuri, aceasta va fi continuată și în perioada următoare.
Sursa foto: Direcția Generală Poliția Locală Timișoara
Actualitate
Incendiu la o baracă aflată pe marginea DN 66, la intrarea în Petroșani. Au intervenit pompierii
Pompierii au intervenit, astăzi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă metalică, aflată pe marginea Drumului Național (DN) 66, la intrarea în municipiul Petroșani. Flăcările amenințau să se extindă la două autoturisme și o automacara, aflate în apropiere.
“Astăzi, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri din Petroșani au intervenit, la orele amiezii, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta violent la o baracă metalică aflată pe marginea Drumului Național 66, la intrarea în municipiul Petroșani, dinspre orașul Hațeg. Pompierii participanți la misiune, 13 cadre militare, au au acționat cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu o ambulanță SMURD, dar și cu o autospecială de serviciu. Intervenția rapidă a echipajelor de stingere, coordonate de comandantul Detașamentului Petroșani, a eliminat posibilitatea ca flăcările care se manifestau violent să se extindă la 2 autoturisme și o automacara, aflate în apropiere. În urma incendiului au fost distruse bunuri materiale aflate în interior, iar cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la conexiunea unui aparat electric de încălzire”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.
Sursa foto: ISU Hunedoara
Actualitate
Primăria Hunedoara: Noua autobază şi întregul proiect numit „Coridorul Central” se finalizează prin Programul Operaţional Vest 2021 – 2027
Noua autobază şi întregul proiect numit „Coridorul Central” se finalizează prin Programul Operaţional Vest 2021 – 2027, a informat Primăria Hunedoara.
Noua autobază a municipiului Hunedoara intră curând în ultimele faze de execuţie a lucrărilor. Potrivit reprezentanților municipalității, clădirea în sine se află la stadiul amenajărilor şi instalaţiilor interioare. După terminarea lucrărilor la clădire, se va trece şi la amenajarea curţii interioare.
“Cele trei mari proiecte de mobilitate urbană – „Coridorul de Vest”, „Coridorul Central” şi „Coridorul de Est” – nu au pierdut finanţarea europeană, cum s-a tot vehiculat în mod total neîntemeiat în ultima perioadă. Dimpotrivă, ele merg mai departe şi vor fi duse la bun sfârşit alături de toate celelalte proiecte cu bani europeni începute de Primăria Hunedoara în ultimii ani. Şi aici ne-am lovit de fel de fel de dificultăţi şi obstacole încă de la momentul demolării vechii autobaze. Cred că am reuşit să le depăşim, iar acum proiectul pentru noua autobază, care va găzdui şi viitorul centru de management al traficului din oraş, a intrat într-un ritm mai bun de progres al lucrărilor. Construirea unei noi autobaze în Hunedoara este posibilă mulţumită proiectului intitulat pe scurt „Coridorul de Vest”, a cărui implementare a început, prin ADR Vest, în cadrul Programului Operaţional 2014 – 2020 (etapa 1), şi continuă în cadrul Programului Regional Vest 2021 – 2027 (etapa 2)”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Construită pe amplasamentul celei vechi, în zona Hășdat, noua autobază a municipiului Hunedoara va găzdui autobuzele hibrid, achiziționate tot cu fonduri europene.
Actualitate
Harta salariilor din România. Județele Hunedoara și Teleorman – tot la coadă
Hunedorenii rămân printre cei mai prost plătiți din țară, cu salarii sub 4.000 de lei, bani în mână. Întrecem doar cu puțin Teleorman, ambele județe aflându-se la coada clasamentului în privința salariului mediu net câștigat lunar.
În județele Hunedoara și Teleorman, angajații sunt, în continuare, remunerați cu cele mai mici sume din țară. Arată acest lucru cifrele oficiale.
Într-un clasament al județelor cu cele mai mici salarii din România, realizat de Ziarul Financiar pe baza datelor Institutului Național de Statistică (INS), ultimul loc la nivel național este ocupat de județul Teleorman, urmat de Hunedoara.
Diferențe mari, de la un județ la altul
Cu toate că, salariile au crescut cam peste tot, hunedorenii câștigă un salariu mediu net lunar de puțin peste 3.900 de lei. La fel și locuitorii județului Teleorman, care primesc în jur de 3.890 de lei. Asta, în timp ce, angajații din Capitală primesc lunar un salariu mediu net de aproximativ 6.600 de lei.
Situația stă mai bine chiar și „în vecini”. În Gorj, de exemplu, salariul mediu net lunar depășește 4.800 de lei, în Alba – 4.600 de lei. Nu mai vorbim despre Timiș – 5.655 de lei sau Sibiu – 5.477 de lei. Cel mai bine se câștigă, după București, în Cluj unde salariile se ridică la puțin peste 6.100 lei.
Salarii mici și prețuri mari
Cu alte cuvinte, cu cele mai mici salarii la nivel național, locuitorii județelor Hunedoara și Teleorman rămân printre cei mai „oropsiți” din țară, la capitolul venituri lunare, în condițiile în care prețurile și tarifele au tot crescut.
-
Actualitatecu o zi in urma
Deveanca Cristina Deac, câștigătoare de turneu din circuitul mondial ITF la tenis paralimpic
-
Actualitatecu o zi in urma
Minoră de 17 ani, dată dispărută. Ar fi plecat de la “Pediatria” spitalului din Deva unde era internată cu bebelușul său -UPDATE
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Adversarii celor de la West Deva nu s-au prezentat la meci!
-
Actualitatecu 2 zile in urma
180 de noi locuri de muncă și investiții de 20 milioane euro pentru IMM-uri, prin Programul Tranziție Justă
-
Actualitatecu o zi in urma
Liga 4: Primele două clasate se distanțează în clasament
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Etapă fără eșec pentru echipele hunedorene din Liga 3
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Corvinul, victorie pe final de meci
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Comuna Baru investește în reabilitarea a 8 clădiri publice și instalarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice