Actualitate
Persoanele care nu au asigurare medicală se pot înscrie pe listele medicilor de familie

Și persoanele fără asigurare medicală se pot înscrie pe listele medicilor de familie și pot beneficia de servicii medicale de bază.
Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Hunedoara transmit că pentru a putea beneficia de serviciile medicale, atât persoanele asigurate, cât și cele neasigurate, trebuie să se înscrie pe lista unui medic de familie.
„Primul contact al pacientului cu sistemul de sănătate este asigurat de medicul de familie, care are obligația de a-i acorda acestuia primele îngrijiri și de a-l îndruma spre specialiștii de care are nevoie. Fiecare pacient trebuie tratat în mod egal, fără discriminare, medicul de familie fiind cel care se ocupă de toate problemele de sănătate ale acestuia. Pentru a putea beneficia de serviciile medicale în asistența medicală primară, atât persoanele asigurate, cât și cele neasigurate, trebuie să se înscrie pe lista unui medic de familie. De altfel, persoanele asigurate pot să își schimbe medicul de familie numai după ce au trecut cel puțin șase luni de la data înscrierii pe lista acestuia. Serviciile medicale furnizate în cadrul cabinetului de medicină de familie se adresează atât pacienților asigurați, înscriși pe lista proprie sau pe lista altor cabinete, cât și pacienților neasigurați. Cabinetul de medicină de familie poate desfășura următoarele activități: intervenții de primă necesitate în urgențele medico-chirurgicale, precum și în afecțiunile acute; medicină preventivă; servicii medicale curative; îngrijire la domiciliul pacientului; îngrijiri paliative; consiliere; alte activități medicale, în conformitate cu atestatele de studii complementare; activități de suport. Tot medicul de familie realizează consultații de urgență, înregistrate prin sistemul național de urgență, în afara programului normal de lucru al cabinetelor de medicină de familie, precum și în regim de gardă, prin intermediul centrelor de permanență (http://cas.cnas.ro/cjashd/page/centre-de-permanenta.html)„, se arată într-un comunicat transmis de CAS Hunedoara.
La nivelul județului Hunedoara funcționează 194 de cabinete medicale de familie. Lista medicilor de familie, care conține și datele de contact ale acestora, poate fi consultată pe site-ul CAS Hunedoara – http://cas.cnas.ro/cjashd/page/lista-cabinete-mf.html.
Actualitate
Sediul Tribunalului Hunedoara și al Judecătoriei Deva va fi inaugurat. Ministrul Justiției, doi membri ai CSM și reprezentanți ai CNI, la eveniment

Sediul Tribunalului Hunedoara și al Judecătoriei Deva, reabilitat și modernizat, va fi inaugurat, marți, în prezenţa ministrului Justiţiei, Radu Marinescu, a doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gheorghe-Liviu Odagiu și Narcis Erculescu, și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI).
“Ministrul Justiției, Radu Marinescu, doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gheorghe-Liviu Odagiu și Narcis Erculescu, și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI), vor efectua marți, 18 martie 2025, o vizită, la Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva, ca urmare a finalizării lucrărilor de reparații capitale și modernizare a sediului celor două instanțe”, a informat Tribunalul Hunedoara.
Clădirea din centrul istoric al municipiului Deva, veche de peste un secol, în care își desfășurau activitatea Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva a fost reabilitată și modernizată.
Lucrările, începute în 2021
Lucrările de reabilitare și modernizare a sediului vechi al Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva, au fost demarate în urmă cu aproximativ patru ani. În vara lui 2021, ambele instanțe au fost mutate, până la finalizarea lucrărilor, într-un imobil situat pe Calea Zarandului, nr. 73 (fosta Strada Dorobanţilor, nr. 34), din municipiu.
Lucrările de reparații capitale și modernizare a sediului celor două instanțe au fost încheiate. Reprezentanții Curții de Apel Alba -Iulia, căreia îi sunt arondate instanțele din județul Hunedoara, informau în urmă cu câteva săptămâni, că în acest an clădirea Palatului Justiției din Deva va fi dată în folosință.
Clădirea Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva a fost construită în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, pe care îl mai păstrează şi în prezent. Imobilul a fost construit ca sediu de instanţă judecatorească, funcţionând cu această destinaţie până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administrarea Ministerului Justiției – Tribunalul Hunedoara.
Actualitate
Salbă de medalii pentru Elite Center Hunedoara

Municipiul Râmnicu Vâlcea a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Campionatul Național (CN) de karate shotokan. Competiția a reprezentat primul CN care a unit toate comisiile naționale de karate shotokan din țarǎ şi anume ESKU, SKIF și WSF.
Patru titluri naționale
În atare condiții, la Râmnicu Vâlcea au fost prezenți aproximativ 800 de karateka de la peste 90 de cluburi din țară, printre aceștia numărându-se și 20 de sportivi legitimați la CS Elite Center Hunedoara. Așa cum ne-au obișnuit de ani buni, karateka pregătiți de Eric Șoș au obținut rezultate de excepție, acestea fiind concretizate prin patru medalii de aur, tot atâtea de argint și 18 de bronz. Au cucerit medalii de aur, devenind campioane naționale, Mara Sălăgean, la categoria de vârstă de sub 10 ani (U10) și la cea de greutate de sub 30 de kilograme (-30 kg), triplă laureată la Kumite Shobu Ippon, Kumite Shobu Nihon și Joc Tehnic, precum și Alexia Hornea (cadeți, +61 kg), la Kumite Shobu Nihon.
Alte 22 de clasări pe podium
Titluri de vicecampioni naționali au obținut, pentru CS Elite Center Hunedoara, Ana Tiuntiuc (juniori, +66), la Kumite Shobu Nihon, Luca Sălăgean (U12, +45kg) la Kumite WKF și Eduard Pavel (U10, -40 kg), la Kumite Shobu Nihon, precum și trioul format din Mara Sălăgean, din nou pe podium, Patricia Badea și Sarah Rezmiveș, la Kumite echipe U10. Este de remarcat și buna comportare a celor ce au adus medalii de bronz în panoplia cu trofee a celor de la CS Elite Center Hunedoara. Astfel, Victor Mogoi (U12, -35kg) a fost triplu medaliat, la Shobu Nihon, Shobu Ippon și la Kumite echipe, alături de colegii săi David Dobai și Nicolas Rădoi. David Dobai a mai fost pe podium și la Shobu Ippon (U10, -35 kg), dubli medaliați cu bronz pentru clubul de pe malurile Cernei mai fiind Ana Tiuntiuc (juniori, +66 kg) la Shobu Ippon și Kumite WKF, și Alexandru Hornea (U12, +45kg), la Shobu Nihon și la Shobu Ippon. De asemenea, au cucerit alte medalii și Sarah Rezmiveș (U10, -25kg) la Shobu Ippon, Luca Sălăgean (U12, +45kg) la Shobu Nihon, Mara Sălăgean (U10, -30kg) la Kumite WKF, Patricia Badea (U10, +40kg) la Kumite WKF, Alexia Hornea (cadeți, +61kg) la Kumite WKF și Eduard Pavel (U10, -40kg) la Shobu Ippon. Pe locul al treilea la nivel național s-au mai clasat Cătălin Prodan (cadeți, -57kg) la Shobu Nihon, Alessio Creangă (U10, -25kg), Karina Pop (juniori, -66kg) la Shobu Nihon și Nicole Iacob (U14, +52kg) la Kumite WKF.
Actualitate
Alți nouă tineri hunedoreni au devenit „salvatori din pasiune”

O nouă serie de tineri voluntari, a XXIX -a, a promovat cu brio examenul scris și proba practică a Programului „Salvator din pasiune” și se vor putea alătura echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, dând o mână de ajutor semenilor aflați la nevoie.
“Felicitări celor nouă tineri, care au promovat, duminică, examenul scris și proba practică, devenind oficial „salvatori din pasiune”. Ne dorim ca acest pas să fie un moment de mândrie pentru fiecare dintre voi, nu doar pentru că ați finalizat un curs esențial de prim ajutor, dar și pentru că de acum, vă veți putea folosi cunoștințele și aptitudinile dobândite, sprijinindu-i pe cei din jur. Continuați să învățați și să vă pregătiți pentru a fi mereu, acolo unde este nevoie de ajutor! Împreună, putem construi o comunitate mai sigură!”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.
Campania „Salvator din Pasiune” îşi doreşte să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă şi serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, prin implicarea activă a voluntarilor în soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunitatea.
Tinerii care își doresc să urmeze cursurile Programului „Salvator din pasiune” pot accesa acest link, pentru a găsi condițiile de înscriere.
Sursa foto: ISU Hunedoara
- Actualitatecu 3 zile in urma
Pentru un trafic mai sigur. Mai multe indicatoare rutiere din comuna Vețel au fost mutate
- Actualitatecu 2 zile in urma
Furt dintr-o cafenea din Deva, surprins de camerele video. Suspectul, prins rapid de polițiști
- Actualitatecu 2 zile in urma
A intrat cu mașina în gardul unui imobil din Beriu. Ce au aflat polițiștii despre tânărul de la volan
- Actualitatecu 2 zile in urma
Minerul Lupeni merge în play-off!
- Actualitatecu 2 zile in urma
L-ați văzut? Un minor de 16 ani, din Deva, dat dispărut
- Actualitatecu 2 zile in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 17 – 21 martie, în județul Hunedoara
- Actualitatecu 3 zile in urma
Hunedoara: Amenajarea albiei râului Cerna a intrat într-o nouă etapă
- Actualitatecu 2 zile in urma
Simulare Evaluare Națională 2025: Elevii de clasa a opta susțin, luni, prima probă