Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate

Peste 150 de operatori economici, verificați de OPC. Amenzi de aproape 470.000 de lei, aplicate într-o singură lună

Publicat

pe

Nu mai puțin de 150 de operatori economici din diferite domenii de activitate au fost verificați de către comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Hunedoara. Aceștia au desfășurat, în cursul lunii septembrie a acestui an, o serie de controale pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile de transport, depozitare și comercializare de bunuri, dar și prestarea de servicii. Controalele au fost efectuate fie în cadrul tematicilor specifice, fie care urmare a unor reclamații primite de la consumatori.

Din cele 154 de acțiuni de control desfășurate, cele mai multe au vizat sectorul serviciilor alimentare și produselor nealimentare. În ceea ce privește serviciile alimentare, principalele nereguli constatate au fost lipsa elementelor de informare-caracterizare; condiții igienico-sanitare precare în spațiile destinate preparării alimentelor; produse expirate sau fără etichete;

alimente fără informații privind ingredientele cu potențial alergen; aparatură și vitrine neigienizate corespunzător și produse cu modificări organoleptice. În urma acțiunilor de control în sectorul produselor nealimentare, au fost identificate nereguli precum lipsa traducerii în limba română pe ambalaj și a cărții tehnice a produsului; lipsa informațiilor cu privire la taxa de timbru verde; lipsa elementelor de informare-caracterizare ale produsului cum sunt denumirea importatorului sau țara de origine a produsului.

146 de sancțiuni, amenzi de aproape 470.000 de lei

Au fost aplicate, în total, 146 de sancțiuni contravenționale, dintre care 74 de avertismente și 72 de amenzi în valoare de 468.000 de lei. Comisarii CJPC Hunedoara au dispus fie măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor, acolo unde situația a impus acest lucru, fie măsuri de remediere a deficiențelor constatate. De asemenea, în cursul lunii septembrie, au fost depuse 117 reclamații de către consumatori. Cele mai multe dintre acestea au vizat serviciile prestate de către furnizorii de energie electrică și sectorul produselor nealimentare.

Din totalul petițiilor, 110 au fost rezolvate, majoritatea cu soluționare amiabilă sau favorabilă petenților. Restul reclamațiilor sunt încă în cercetare, încadrându-se în termenul legal de 30 de zile.

Advertisement

 

„Îi sfătuim pe consumatori să fie atenți atunci când achiziționează diverse produse sau servicii. În cazul alimentelor, să citească cu atenție eticheta produsului, să verifice termenul de valabile, calitatea ambalajului – să nu fie deteriorat, precum și ingredientele cu potențial alergen înscrise pe etichetă. De asemenea, în cazul achizițiilor online, consumatorii trebuie să verifice dacă pe site-ul de pe care urmează să achiziționeze produsului sunt menționate datele de identificare ale operatorului economic – adresă, CUI, dar și politica de returnare a produselor. Îi asigurăm pe toți consumatorii că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor supraveghează permanent piața în scopul apărării drepturilor și intereselor legitime ale acestora”, declară comisarul șef adjunct al CJPC Hunedoara, Daniel Dumitran.

 

Actualitate

Prima aterizare a elicopterului SMURD în incinta Spitalului municipal Brad

Publicat

pe

Redactat de

Elicopterul SMURD a efectuat prima sa aterizare în incinta Spitalului Municipal Brad, marcând un progres semnificativ în ceea ce privește gestionarea urgențelor medicale.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se realiza doar de la Stadionul Municipal „Aurul Brad”, însă noua facilitate permite echipajului să preia urgențele majore direct din curtea spitalului.

Această inițiativă este salutată ca fiind un pas major în reducerea timpilor de așteptare și, implicit, în creșterea șanselor de supraviețuire pentru cei aflați în situații de urgență. Aterizarea elicopterului SMURD în incinta spitalului aduce serviciile medicale de urgență mai aproape de pacienți, asigurând o intervenție rapidă și eficientă în momentele critice.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se făcea doar de la Stadionul Municipal ”Aurul Brad”, dar începând de astăzi, preluarea urgențelor majore se va putea face și direct din curtea spitalului, lucru care micșorează considerabil timpii de așteptare și poate contribui major la salvarea unor vieți omenești. Mulțumim echipajului SMURD pentru profesionalism și medicilor noștri de la CPU pentru modul profesionist în care tratează aceste cazuri! Bineînțeles, ne cerem scuze vecinilor pentru zgomotul produs de elicopter, dar vă asigurăm că aceste aterizări vor avea loc numai în situații critice, atunci când viața oamenilor este în pericol”, arată cei de la Spitalul municipal Brad, pe pagina de Facebook.
FOTO: Facebook@Spitalul municipal Brad
Citeste mai mult ...

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română a organizat un stagiu intensiv la Brașov, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate ilegală.

Noul program de formare a adus împreună nouă negociatori din inspectoratele de poliție județene, care au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Germania. Scopul principal a fost acumularea de cunoștințe vitale pentru gestionarea eficientă a acestor situații. Stagiul a inclus atât module teoretice, cât și practici de simulare. Această inițiativă marchează începutul unei serii de colaborări strategice, cu scopul de a alinia practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa.

”În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română, prin intermediul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, a deschis un nou capitol în domeniul formării profesionale, găzduind la Brașov un stagiu intensiv, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate, în mod ilegal. Nouă negociatori ai inspectoratelor de poliție județene au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germană, acumulând cunoștințe vitale în vederea gestionării eficiente a situațiilor de lipsire de libertate, în mod ilegal. Stagiul de pregătire, ce a constat în module teoretice și practici de simulare, marchează începutul unei serii de colaborări strategice, care își propun să alinieze practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa. Poliția Română consideră negocierile în situații de criză o prioritate absolută, contând pe o echipă națională de peste 140 de negociatori instruiți și pregătiți să intervină în orice moment. Această activitate specializată vizează rezolvarea pașnică a conflictelor, evitând pe cât posibil utilizarea forței și garantând siguranța cetățenilor. Acest prim modul de pregătire, cu specialiștii din Germania, reprezintă materializarea eforturilor comune de a asigura un răspuns prompt și profesionist, în fața situațiilor de criză. Prin această inițiativă, Poliția Română reafirmă angajamentul său în protejarea vieții și integrității fiecărui individ, demonstrând deschiderea către schimbul continuu de experiență și bune practici la nivel internațional. Printre cele 9 inspectorate judetene se numara si IPJ Hunedoara (care a fost reprezentat de cms sef Bogdan Nițu, în calitate de politist negociator pentru situatii de criză. Acesta a absolvit, în  aprilie 2022, a Cursul National pentru Negociere în Situatii de Criză organizat de S.I.I.A.S. – I.G.P.R. – data de la care activează și pe această linie, alături de alți 3 colegi din cadrul IPJ Hunedoara)”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate