Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Actualitate

Peste 250 de polițiști hunedoreni, la datorie, în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara a dispus măsuri suplimentare, în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică: polițiștii hunedoreni vor fi la datorie, pentru o minivacanță în siguranță.

În perioada minivacanței ocazionate de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și de „Ziua Națională a României” (30 noiembrie – 03 decembrie a.c.), peste 250 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara în cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, precum şi intervenţia rapidă, în cazul în care sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

3Echipajele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona în sistem integrat, astfel încât să asigure protecția cetățenilor, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane, în special în zonele de agrement, în zona adiacentă lăcaşelor de cult, precum şi în zonele în care se desfăşoară manifestări publice. Polițiștii rutieri se vor asigura că traficul este fluent, astfel încât fiecare să ajungă la destinaţie, în timp util şi în siguranţă. În fiecare zi, peste 40 de polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere, acţionând pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces în stațiunile turistice şi în zonele de agrement”, a informat IPJ Hunedoara.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu 11 de aparate radar pe drumurile publice din judeţ şi vor folosi inclusiv dispozitive de stabilire a consumului de alcool sau droguri.

Pentru ca nimeni şi nimic să nu umbrească zilele libere ale minivacanței ocazionate de sărbătoare creștină a Sfântului Apostol Andrei și de „Ziua Națională a României”, polițiștii hunedoreni vă recomandă: „Dacă plecați la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare; Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei și evitați să vă angajați în depășiri riscante. Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă! În caz de nevoie, dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, sesizaţi la cel mai apropiat poliţist, ori apelaţi Numărul Unic de Urgenţă 112! La mulți ani, România, La mulți ani tuturor românilor!”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

 

Advertisement

Actualitate

Accident pe DN 79, în Defileul Jiului. Șoferul unei mașini, transportat la UPU Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost transportat la spitalul din Petroșani, în urma unui accident rutier produs joi după-amiază, pe DN 79, în Defileul Jiului.

Sursa foto: ISU Hunedoara

La fața locului au intervenit de urgență pompierii Detașamentului Petroșani, cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare, și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

“Pompierii au constatat faptul că în accident a fost implicat un singur autoturism. Conducătorul acestuia a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului și ulterior a fost transportat la UPU Petroșani pentru investigații suplimentare si tratament de specialitate”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile specifice de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri.

Din cauza accidentului, circulația rutieră s-a desfășurat temporar pe un singur sens.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Scandal într-o zonă de agrement din Petroșani. Un tânăr ar fi amenințat cu cuțitul persoanele din incintă

Publicat

pe

Redactat de

A fost scandal în incinta unei zone de agrement din municipiul Petroșani. Un tânăr ar fi amenințat cu cuțitul persoanele care se aflau la piscina și la sala de jocuri. Totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare. Polițiștii au intervenit la fața locului.

La data de 22 iulie 2024, ora 15:24, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie, cu privire la faptul că, o persoană ar amenința cu un cuțit persoanele aflate în interiorul unei zone de agrement din municipiul Petroșani. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat un tânăr de 24 de ani, care ar fi amenințat persoanele aflate la piscina și sala de jocuri din incinta zonei de agrement. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Tânărul reținut și, apoi, pus sub control judiciar

Tânărul a fost reținut în prima fază, iar ulterior în cazul acestuia a fost luată măsura controlului judiciar.

În continuarea verificărilor efectuate de către polițiști și în urma probatoriului administrat, la data de 23 iulie, față de persoana în cauză, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de 24 iulie, să fie prezentată unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale care se impun. La data de 24 iulie 2024, față de tânărul de 24 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a mai informat IPJ Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Noi criterii pentru repartizarea locuințelor sociale în 2025, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Locuințele sociale din Deva vor fi repartizate, anul viitor, după noi criterii. În ședința ordinară de astăzi, 25 iulie, Consiliul Local a aprobat noile criterii de stabilire a ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și de repartizare a locuințelor din fondul locativ aflat în proprietatea statului și a municipiului Deva, administrat de Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva – valabile pentru anul 2025.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva, principalele noutăți vizează modificarea punctajului la două dintre criteriile de ierarhizare a dosarelor – starea civilă și veniturile solicitanților.

“Concret, potrivit noilor criterii, va fi acordat un punctaj egal (respectiv, 10 puncte) atât solicitanților care sunt căsătoriți, cât și solicitanților, bărbat și femeie, necăsătoriți, cu copiii lor și ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc și se gospodăresc împreună, precum și familiilor monoparentale. Pe de altă parte, solicitanții de locuințe sociale vor putea obține între 0 și 8 puncte în funcție de nivelul venitului mediu net lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 12 luni, astfel: 0 puncte – în cazul în care nu realizează venituri, 4 puncte – dacă nivelul venitului se situează sub salariul minim net pe economie, 8 puncte – dacă nivelul venitului se situează între salariul minim net pe economie și salariul mediu net lunar pe economie, comunicat de Institutul Național de Statistică, anterior lunii în care se analizează cererea de locuință”, explică reprezentanții DAS Deva.

Punctaj micșorat în cazul solicitanților cu datorii la bugetul local

Conform DAS Deva, în cazul solicitanților de locuințe sociale care nu își achită obligațiile fiscale la bugetul local, punctajul rezultat în urma evaluării dosarului de locuință se micșorează cu 10 puncte dacă titularul cererii sau soțul/soția/concubinul/concubina/copiii majori ai acestuia au datorii la bugetul local.

Advertisement

“Criteriile de ierahizare a dosarelor de locuință, stabilite prin punctaj, au în vedere: situația locativă și civilă a solicitanților, starea de sănătate a acestora, vechimea cererii, venitul realizat, nivelul studiilor, precum și situațiile locative sau sociale deosebite. Prin excepție, criteriile de acces la locuințe sociale, precum și criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj NU se aplică în cazul persoanelor adulte cu dizabilități care au domiciliul în municipiul Deva și sunt transferate din mediul rezidențial în comunitate sau se află în risc de instituționalizare. Acestea vor fi plasate pe prima poziție a listei de priorități, conform legii care reglementează cadrul general pentru realizarea reformei sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități. În lista cu ordinea de prioritate pentru anul 2025 vor fi incluse doar dosarele complete și care vor fi actualizate până la data de 31 octombrie 2024. Toți solicitanții de locuințe sociale aflați în evidența Direcției de Asistență Socială Deva vor fi notificați, în scris, cu privire la documentele și termenul de actualizare a dosarelor de locuință”, arată reprezentanții DAS Deva. 

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0755.878.380, 0737.036.002 sau 0254.218.030 / Tasta 3 (Biroul Fond Locativ – Locuințe sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

În prezent, DAS Deva administrează un număr de peste 650 de locuințe sociale și camere de cămin.

Sursa foto: DAS Deva
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate