Connect with us
Data: 11/11/2024
.

Actualitate

Peste 500 de controale, efectuate în domeniul silvic de jandarmii hunedoreni, în primele șapte luni ale anului

Publicat

pe

Peste 500 de controale au fost efectuate în domeniul silvic de jandarmii hunedoreni, în primele șapte luni ale anului. Acestea s-au soldat cu aplicarea de amenzi în valoare de aproape 25.000 de lei, potrivit unei informări transmisă de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

Sursa foto: IJJ Hunedoara

În primele șapte luni ale anului 2023, jandarmii hunedoreni, independent, dar și în colaborare cu I.P.J. Hunedoara, Garda Forestieră și ocoalele silvice aflate în subordinea Direcției Silvice Hunedoara, au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.750 de lei și au confiscat sau ridicat în vederea confiscării o cantitate totală de 38,81 metri cubi de material lemnos. În perioada analizată, s-au efectuat peste 500 de controale și s-au verificat un număr total de 2437 vehicule și atelaje hipo. În cadrul controalelor au fost verificate parchete în exploatare, societăți comerciale care desfășoară activități de depozitare, prelucrare, valorificare și transport de material lemnos, precum și mijloace auto care executau transporturi de materiale lemnoase. În ceea ce privește rezultatele obținute, au fost constatate 34 de infracțiuni, 6 independent și 28 în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul silvic. În plus, au fost desfășurate 7 activități de intervenție preventivă în domeniul silvic, la sediul unor agenți economici pe raza cărora au fost înregistrate încălcări ale legislației din domeniul silvic, mai precis în 7 locații din județ, cu un număr de peste 50 de beneficiari”, se arată în informarea transmisă de IJJ Hunedoara.

Reprezentanții IJJ Hunedoara au mai transmis că, pentru perioada următoare, se au în vedere intensificarea activităților de verificare și control, potrivit competențelor legale în domeniul silvic, și continuarea activităților de intervenție preventivă la sediul operatorilor economici care desfășoară activități în domeniul silvic.

Actualitate

Minoră de 17 ani, dată dispărută. Ar fi plecat de la “Pediatria” spitalului din Deva unde era internată cu bebelușul său

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii fac verificări pentru depistarea unei minore în vârstă de 17 ani, care ar fi plecat, duminică seară, din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva, unde era internată împreună cu bebelușul ei de două luni. 

Fata ar fi părăsit spitalul fără acordul cadrelor medicale, lăsându-și acolo bebelușul.

“Poliția Municipiului Deva a fost sesizată, la data de 10 noiembrie a.c., ora 22:30, de reprezentanții Spitalul Județean de Urgență Deva – secția pediatrie, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 20:30, minora MUNTEAN COSTINELA – GEORGIANA (foto), de 17 ani, din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, ar fi părăsit spitalul fără încuviințarea cadrelor medicale. Minora se afla internată pe secția de pediatrie a unității spitalicești, împreună cu copilul său minor de 2 luni”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Semnalmente

Minora are 1,60 m înălțime, ochi căprui, brunetă, fără semne particulare. La data dispariției, era îmbrăcată cu o pereche de blugi și un tricou negru.

Advertisement

Persoanele care pot oferi informații, ce pot duce la depistarea minorei dispărute, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Muzeul Satului, inaugurat la Petrila. Un nou punct de atracție culturală și turistică în Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest au participat la inaugurarea Muzeului Satului momârlanilor din Petrila, un proiect de amploare realizat cu fonduri europene, menit să aducă în prim-plan tradițiile și obiceiurile vechii comunități a momârlanilor din Valea Jiului.

Satul-muzeu, situat la poalele Munților Parâng și Șureanu, include peste 20 de case tradiționale și o biserică din lemn cu o arhitectură specifică, amplasată în centrul satului.

Cu o suprafață de aproape trei hectare, satul a fost gândit ca o replică fidelă a așezărilor tradiționale ale momârlanilor, cu gospodării simple, realizate din lemn, reflectând modul de viață autentic al acestei comunități.

Evenimentul de inaugurare a inclus un târg cu produse locale, oferind vizitatorilor ocazia de a se bucura de preparate și suveniruri tradiționale, promovând astfel producătorii locali.

„Mă bucură mult să văd realizat acest muzeu și îmi doresc ca el să devină un punct de atracție, să îi treacă pragul cât mai mulți vizitatori – să promovăm potențialul turistic extraordinar al zonei, păstrând totodată vie istoria momârlanilor și obiceiurile locului. Este o investiție complexă pe care o finanțăm la Petrila, care cuprinde de la realizarea acestui muzeu al satului, la modernizări de școli, grădinițe și parcuri, realizarea de locuințe sociale și alte lucrări ample de infrastructură care au ca scop asigurarea unor condiții de viață mai bune pentru oamenii de aici, precum și promovarea patrimoniului local și a turismului în zonă. Sunt proiecte care au început prin Programul Operațional Regional și pe care le vom continua prin Programul Regional Vest, cu finanțare europeană”, a declarat Sorin Maxim, director general ADR Vest.

Acest proiect, implementat de Primăria orașului Petrila, va integra satul-muzeu în circuitul turistic al regiunii, fiind un loc deschis organizării de evenimente și târguri dedicate meșteșugarilor și producătorilor locali.

Advertisement

Prin valorificarea moștenirii culturale și susținerea economiei locale, satul-muzeu al momârlanilor promite să devină un important pol de atracție turistică, atrăgând atât vizitatori români, cât și internaționali, dornici să descopere farmecul și autenticitatea tradițiilor din Valea Jiului.

FOTO: FACEBOOK AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST-ADR VEST

Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru proiectul „Construire parc fotovoltaic Localitatea Călan, județul Hunedoara”

Publicat

pe

Redactat de

Primarul orașului Călan, Adrian Filip Iovănesc, a anunțat că proiectul „Construire parc fotovoltaic Localitatea Călan, județul Hunedoara” a fost acceptat la finanțare.

Investiția prevede instalarea unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere de 0.40 MW, care va contribui semnificativ la reducerea costurilor cu energia electrică pentru comunitatea locală.

Potrivit primarului, această soluție verde va duce la economii considerabile pentru orașul Călan, estimându-se o scădere de aproximativ 50% a cheltuielilor pentru energia consumată. Proiectul face parte din strategia administrației locale de a promova sursele de energie regenerabilă și de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a orașului.

”A fost acceptat la finanțare proiectul “Construire parc fotovoltaic Localitatea Călan, județul Hunedoara”. Puterea instalată a centralei electrice fotovoltaice este de 0.40 MW. Costurile cu energia consumată de orașului Călan vor scădea cu aproximativ 50% prin această investiție”, a anunțat Adrian Filip Iovănesc primarul orașului Călan.

Parcul fotovoltaic reprezintă un pas important în direcția modernizării infrastructurii energetice a orașului și în atingerea obiectivelor de sustenabilitate pe termen lung.

FOTO: FACEBOOK IOVĂNESC ADRIAN FILIP

Advertisement
Citeste mai mult ...

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate