Connect with us
Data: 26/04/2024
.

Actualitate

Peste 800 de cazuri de Covid-19, înregistrate în județ. Director DSP: În august, vom vorbi deja de valul șase”

Publicat

pe

Evoluția cazurilor de COVID-19, la nivelul județului Hunedoara, este în trend ascendent, de la o zi la alta, în prezent, numărul cazurilor ajungând la 802. De asemenea, incidența cazurilor de îmbolnăvire a ajuns, astăzi, la 1,81, iar gradul de ocupare al paturilor destinate pacienților COVID, este de 1,51. Directorul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, este de părere că, în luna august, „vom vorbi despre valul șase al pandemiei de coronavirus”.

În municipiul Hunedoara, în ultimele două săptămâni, au fost înregistrate 189 de cazuri, iar în municipiul Deva 168. Trei localități se află deja în scenariul roșu, respectiv Lelese, Peștișu Mic și Bănița, iar în cel galben se află municipiile Hunedoara, Deva, Petroșani și Orăștie, orașele Hațeg și Călan și comunele Cerbăl și Vețel.

„Este posibil ca în luna august să vorbim deja de valul șase al pandemiei de coronavirus, pentru că evoluția cazurilor este una semnificativă, de la o zi la alta. Din fericire, la nivelul județului Hunedoara, nu avem cazuri grave. Spitalele sunt pregătite pentru acest nou val de îmbolnăviri, iar noua varianta a virusului este mult mai contagioasă. Sperăm să nu fie cazuri mai grave în perioada următoare”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Drept urmare reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara recomandă respectarea unor măsuri minimale de protecție, precum purtarea măștii de protecție în spații închise și în mijloacele de transport în comun; evitarea aglomerației; igiena mâinilor și aerisirea spațiilor închise. De asemenea este recomandată în continuare vaccinarea, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile. Vaccinarea se realizează la nivelul cabinetelor de familie, lista medicilor fiind postată pe site-ul DSP: www.asphd.ro. Centrele de evaluare deschise în cadrul unităților sanitare din localitățile Hațeg, Orăștie, Hunedoara, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Brad (Sanatoriu) sunt funcționale și dispun de tratamentul necesar în caz de nevoie.

Aproape 5.000 de cazuri, la nivel național

Un număr de 4.955 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 861 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii. Conform ministerului, 954 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală. Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti – 921 şi în judeţele Cluj – 440, Constanţa – 242, Timiş – 217, Braşov – 213. Rata de infectare înregistrată la 14 zile, la nivel naţional, este de 2,10 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă este în Bucureşti – 6,85, urmată de judeţele Cluj – 5,04, Ilfov – 4,84, Constanţa – 4,28, Braşov – 4,05, Sibiu – 4,01, Prahova – 3,32 şi Timiş – 3,18. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.999 de teste RT-PCR (1.269 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 730 la cerere) şi 12.487 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.282.870 de teste RT-PCR şi 10.616.830 teste rapide antigenice. În total, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.011.711 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 146 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Advertisement

Actualitate

Vasile Jurca: ”Cea mai mare bucurie a fost să mi se reconfirme faptul că „viitorul sună bine!””

Publicat

pe

Redactat de

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, i-a avut ca oaspeți pe mai mulți copii din cadrul Școlii Gimnaziale I.D. Sîrbu, din programul Step by step. Aceștia au fost foarte curioși să afle cum se conduce un oraș și i-au pus edilului mai multe întrebări.

Edilul a fost impresionat de istețimea celor mici și i-a asigurat atât pe ei cât și pe dascăli și pe părinți de tot sprijinul administrației locale și pe viitor.

”Am avut deosebita plăcere de a-i avea ca oaspeți pe copiii clasei a III-a A, alternativa Step by step, din cadrul Școlii Gimnaziale I.D. Sîrbu, însoțiți de doamnele lor învățătoare, care au finalizat un studiu având ca temă „orașe”. Provocați să afle cât mai multe informații, au ajuns la administrația locală pentru a vedea cu ochii lor felul în care se conduce un oraș. Am fost asaltat cu întrebări foarte pertinente dar și răsplătit cu o frumoasă „Diplomă de recunoștință” din partea copiilor, semnată de fiecare în parte. Cea mai mare bucurie a fost să mi se reconfirme faptul că „viitorul sună bine!”, avem copii deosebiți în orașul nostru, avem învățământ de calitate cu dascăli dedicați. Mulțumesc tuturor copiilor și părinților lor, tuturor dascălilor lor, asigurându-i încă o dată de tot sprijinul meu”, arată Vasile Jurca primarul orașului Petrila.

FOTO: FACEBOOK VASILE JURCA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Concert de Pricesne, de Florii, la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În data de 28 aprilie 2024, la ora 17:00, la Biserica Ortodoxă din Buituri, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, cinci artiști renumiți ai județului vor susține un moment artistic deosebit.

Mariana Suciu, Viorica Brândușan Lupo, Valerica Ianoși Marian, Ana Almășana Ciontea și Alin Ienciu vor încânta sufletele participanților prin rugăciuni cântate în cadrul Postului Mare și Sfântului Învierii Domnului Iisus Hristos.

”Duminică, 28 aprilie 2024, ora 17:00, la Biserica Ortodoxă din Buituri, imediat după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, Mariana Suciu, Viorica Brândușan Lupo, Valerica Ianoși Marian, Ana Almășana Ciontea și Alin Ienciu, artiști renumiți ai județului nostru, ne vor umple sufletul de bucurie înălțând, împreună, rugăciuni cântate către Dumnezeu în Postul cel Mare și Sfânt închinat Învierii Domnului Iisus Hristos. Concertul se va desfășura în lăcașul bisericii din Buituri”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițiștii hunedoreni, în alertă. Controalele vor fi intensificate

Publicat

pe

Redactat de

Pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică în perioada 26 aprilie – 6 mai 2024, polițiștii din județul Hunedoara vor intensifica prezența lor pe străzi.

Peste 200 de polițiști sunt pregătiți să acționeze zilnic, fiind distribuiți în diverse zone pentru a asigura liniștea și siguranța cetățenilor în timpul Sărbătorii Floriilor, a Învierii Domnului, a Zilei Internaționale a Muncii și a Zilei Naționale a Tineretului.

De asemenea, pentru  asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în perioada 26 aprilie – 6 mai 2024, premergător și pe timpul Sărbătorii Floriilor și a Învierii Domnului, Zilei Internaționale a Muncii și Zilei Naționale a Tineretului activitățile preventiv – reactive ale polițiștilor vor continua

”Numărul poliţiştilor hunedoreni care vor acţiona în stradă, în perioada 26 aprilie – 6 mai 2024, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine şi siguranţă publică. În perioada menționată, peste 200 de poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, zilnic, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Pentru ca perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii hunedoreni sunt pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Printr-un plan de măsuri specifice, conducerea I.P.J. Hunedoara a stabilit activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu o fluenţă mare de public, în zonele lăcașelor de cult, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte ce pot aduce prejudicii patrimoniului public şi privat. De asemenea, poliţiştii, alături de celelalte instituţii ale statului sunt pregătiţi să intervină  pentru înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile”, transmite IPJ Hunedoara.

Advertisement

Poliţiştii care vor acţiona zilnic, în stradă, în această perioadă, fac parte din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, poliţiştii  din toate structurile vor constitui o rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia o impune. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură.

 

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate