Actualitate
Petrecere cu spumă, la Ștrandul Municipal din Deva
Amatorii de distracţie sunt invitaţi sâmbătă, 2 iulie, la o petrecere organizată în incinta Ştrandului Municipal Deva. „Spuma Party” începe la ora 11:00 şi este organizată de Primăria Municipiului Deva şi Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva.
Ştrandul din Deva pune la dispoziţia iubitorilor de apă şi soare, următoarele facilități: trei bazine cu apă, dușuri, cabine de schimb, terase, puncte de alimentație publică, teren de fotbal pe nisip, teren de volei și tenis, zonă de fitness.
În incinta ştrandului funcţionează şi ,,Biblioteca de vară”, un punct de închiriere cărţi al Bibliotecii Judeţene ,,Ovid Densuşianu” , un punct de prim-ajutor şi unul de salvamari.
Sunteţi aşteptaţi, sâmbăta aceasta, toți cei care vor să aibă parte de mega-distracţie – muzică bună şi multă spumă.
Actualitate
Rețele Electrice România oferă furnizorilor o nouă platformă modernă pentru accesarea datelor de consum ale clienților
Rețele Electrice România a implementat o platformă informatică modernă care pune la dispoziția tuturor furnizorilor de energie electrică datele de consum ale clienților din cele 11 județe aflate în aria sa de responsabilitate, astfel încât furnizorii să își poată eficientiza activitatea prin accesul la date de măsură actualizate.
Platforma preia datele a peste 1,6 milioane de contoare inteligente și le pune zilnic la dispoziția furnizorilor, pentru clienții pe care aceștia îi au în portofoliu, pe măsură ce acestea devin accesibile în baza de date a Rețele Electrice. Furnizorii au astfel acces direct la datele măsurate de către contoarele de energie electrică, în format primar ce poate fi cu ușurință prelucrat, beneficiind de flexibilitate în analiza, gestionarea și procesarea informațiilor.
În consecință, furnizorii de energie electrică beneficiază de acces constant la date de măsură actualizate, precum și la curbe de sarcină, ceea ce permite realizarea unor prognoze mai exacte și mai rapide privind consumul sau producția de energie. Accesul continuu la aceste date facilitează reacția promptă la fluctuațiile pieței, optimizarea proceselor interne și luarea de decizii informate, bazate pe date actuale, cu un grad mai ridicat de granularitate.
În plus, datele de măsură permit detectarea mai eficientă a anomaliilor în consum, personalizarea ofertelor în funcție de profilul clienților și îmbunătățirea gradului de acuratețe a facturării, reducând discrepanțele și erorile. Aceste beneficii contribuie la o gestionare mai eficientă a resurselor și la creșterea satisfacției clienților.
Platforma folosește tehnologii de ultimă generație în zona de data streaming, compatibile cu soluțiile cloud, permițând gestionarea unui volum mare de date într-un mod flexibil și scalabil. Sistemul beneficiază de un nivel înalt de protecție a datelor, prin tehnologii avansate care garantează confidențialitatea și integritatea informațiilor. De asemenea, utilizarea unui software de tip open source și a unor solutii avansate pentru colectarea datelor asigură nu numai transparența tehnologică față de toți furnizorii, ci și compatibilitatea pe termen lung și adaptabilitatea la eventuale schimbări în viitor.
Echipa Rețele Electrice România a transmis furnizorilor informațiile privind acest serviciu, specificația tehnică detaliată, precum și modalitățile de asigurare a accesului doar de către persoane autorizate pentru a respecta confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor. În continuare, echipele de specialitate ale Rețele Electrice România vor răspunde la cererile de informații tehnice suplimentare, astfel încât beneficiile utilizării platformei să fie disponibile tuturor furnizorilor care doresc să își eficientizeze activitatea.
Companiile de distribuție a energiei electrice, parte a grupului PPC în România, au fuzionat sub numele Rețele Electrice România. Noua societate asigură în continuare serviciul de distribuție a energiei electrice în București și judetele Ilfov, Giurgiu, Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad. Clienții vor continua să beneficieze de servicii pe care le vom îmbunătăți continuu, de tehnologii avansate în distribuția de energie electrică și de soluții digitale tehnice și pentru interacțiunea cu compania.
Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de compania Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.
Actualitate
Atenție la folosirea surselor de încălzire! Tragedii provocate de monoxidul de carbon
Un număr de 13 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon, soldate cu 26 de victime și nouă decese, au fost înregistrate, anul acesta, în nouă județe din aria de activitate a Delgaz Grid, printre care și Hunedoara.
Tragediile au fost cauzate de folosirea aragazului ca sursă de încălzire, racordurile neetanșe sau sistemul de evacuare a gazelor arse necorespunzător, spun reprezentanții companiei care atrag atenția asupra importanței luării unor măsuri de siguranță, esențiale pentru prevenirea unor astfel de incidente nefaste.
Nouă persoane și-au pierdut viața din cauza intoxicației cu monoxid de carbon și alte 26 au fost afectate, în urma a celor 13 incidente petrecute, în perioada ianuarie-noiembrie 2024, în județele Alba, Sibiu, Iași, Timiș, Cluj, Mureș, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud și Hunedoara.
Cele mai multe cazuri, în sezonul rece
Cele mai multe cazuri, respectiv șapte din cele 13 înregistrate în aria de activitatea a Delgaz Grid, au avut loc în primele patru luni ale acestui an, corespunzătoare sezonului rece. “Cauzele producerii incidentelor sunt folosirea aragazului ca sursă de încălzire, racordurile neetanșe sau sistemul de evacuare a gazelor arse necorespunzător pentru centrale termice și sobe aflate în funcțiune”, arată reprezentanții companiei.
Pentru a preveni intoxicațiile cu monoxid de carbon, Delgaz Grid recomandă respectarea câtorva reguli: verificarea periodică a sistemului de evacuare a gazelor arse, verificarea periodică a coșurilor de fum și hornurilor, evitarea utilizării aragazului pentru încălzirea locuinței, instalarea de detectoare de monoxid de carbon în încăperile în care există aparate alimentate cu gaz.
Monoxidul de carbon nu are culoare și miros, ceea ce îl face greu de detectat. Simptomele intoxicației depind de concentrația monoxidului de carbon şi de durata expunerii și se manifestă prin greață, amețeli, dureri de cap și poate deveni fatală în timpul somnului.
Actualitate
Etapă fără surprize în Liga 4 Hunedoara
Liga 4 de fotbal Hunedoara a ajuns înaintea disputării meciurilor etapei a XVI-a a sezonului regular, penultima programată a se juca în acest an. Ultima rundă disputată, cea de-a XV-a, a fost una liniștită, nefiind înregistrate surprize.
Remiză albă în derby
Lideri rămân în continuare cei de la Unirea DMO, cu 40 de puncte, după succesul clar, cu 3-0, pe terenul celei de-a șaptea clasate, CSM Vulcan (21). Prima clasată a avut 2-0 la pauză, prin “dubla” lui Alexandru Caia (13 și 26), iar misiunea le-a fost ușurată în mitanul secund și de eliminarea lui Dacian Florea (52) de la gazde, scorul final fiind stabilit de același Caia (81). Pe poziția secundă, la trei puncte de primul loc, rămâne Gloria Geoagiu, după victoria, cu 6-2, pe terenul antepenultimei clasate, Șoimul Băița, care rămâne la 10 puncte. Au fost două reprize identice ca desfășurare, Gloria deschizând scorul prin Adrian Hăprian (3), gazdele egalând prin Alexandru Moise (11), iar oaspeții au mai punctat de două ori până la pauză, prin Claudiu Marcu (30) și Răzvan Frențiu (38). În partea secundă primii au înscris tot cei de la Geoagiu, prin Silviu Mureșan (67), Șoimul s-a apropiat la 2-4 prin reușita lui Rareș Mătieș (70), scorul final fiind stabilit de golurile înscrise de Frențiu (84) și Hărian (85). Derby-ul rundei, cel dintre Retezatul Hațeg și Aurul Brad s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. În urma acestei remize albe, cele două combatante își mențin locurile, Bradul fiind pe trei, cu 30 de puncte, iar Hațegul, cu 29, este pe patru, ultima poziție care asigură participarea în Final Four-ul de după sezonul regular, cel care va desemna reprezentanta județului Hunedoara în barajul de promovare în Liga 3.
Luptă deschisă pentru Final Four
La trei puncte de Final Four, respectiv cu 26, se află Dacia Orăștie și CFR Simeria, departajate de golaveraj. Așadar pe cinci, cu + 12 la golaveraj, sunt cei de la Orăștie, care au învins, acasă, cu 1-0, pe Victoria Călan, locul 9, cu 14 puncte, unicul gol al întâlnirii fiind marcat în prima repriză de Marin Mureșan. Pe șase este Simeria, după victoria, de pe teren propriu, în fața celei de-a opta clasate, Inter Petrila (18 puncte), cu scorul de 2-0, cu câte un gol pe repriză, marcatori fiind Devis Cicălău (41) și Sebastian Stupar (87), a doua reușită venind după ce trupa din Vale a rămas în zece, în urma eliminării lui Marius Matei (74). În fine, în întâlnirea dintre ultimele două clasate, CSM Deva a învins, cu 6-1, pe terenul celor de la Minerul Uricani. Uricaniul, care rămâne „lanternă roșie”, fără puncte, a deschis scorul prin Alexandru Roșu (6), dar devenii, care au ajuns la 6 puncte, au întors rezultatul până la pauză, prin Constantin Vișan (17) și Alexandru Vișan (39), marcatorii fiind tată și fiu. Repriza a doua a aparținut în totalitate celor de la Deva, care au mai înscris prin Vișan jr. (69), Loreno DiMarco (70), Nicoale Negru (72) și Emanuele Bogdanoiuc (80).
Runda a XVI-a, sâmbătă
Etapa a XVI-a este programată pentru sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 13:00, ieșind în evidență două jocuri cu implicații pentru Final Four, fiind vorba despre întâlnirile Aurul Brad – Dacia Orăștie și Gloria Geoagiu – CFR Simeria. Echilibrate se anunță a fi și întâlnirile Inter Petrila – Retezatul Hațeg și, respectiv, Victoria Călan – CSM Vulcan, prima dintre acestea putând avea influențe și asupra primelor patru locuri din clasament. În fine, în meciurile CSM Deva – Unirea DMO și Minerul Uricani – Șoimul Băița echipele vizitatoare pleacă cu prima șansă. Mai este de menționat că Petrila și Băița au câte un joc mai puțin disputat.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu de proporții la Vulcan
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Spectacolul ,,Acum, în prag de sărbători” de la Deva, anulat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
„Târgul de Iarnă” de la Deva se deschide joi, 5 decembrie
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Doi pompieri hunedoreni, decorați de președintele României
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Simpozion ITM Hunedoara pe tema protecției lucrătorilor expuși la agenți chimici periculoși
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Fapte bune de la cei mici: Grădinița PP7 Deva donează peste 900 kg de fructe și legume persoanelor vulnerabile
-
Actualitatecu o zi in urma
Două arme și mai multe proiectile, ridicate din locuința unui hunedorean