Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Planifica vacanţele că la carte: sfaturi utile

Publicat

pe

Vacanţele sunt un real motiv de bucurie. O binemeritată pauză de la muncă, locuri noi, momente de relaxare, mâncare bună şi distracţie, toate aceste elemente reprezintă doar câteva dintre avantajele vacantelor.

Ai nevoie de cel puţin o vacanţă ceva mai lungă pe an, asta pentru a te deconecta de la stresul şi rutina zilnică. În plus, călătoriile sunt o ocazie excelentă de a îţi lărgi orizonturile, de a cunoaşte oameni noi şi de a te redescoperi. Vestea bună este că astăzi poţi călători aproape oriunde în lume, de la insule îndepărtate şi până la tari aflate în alte emisfere.

Este foarte important să planifici concediile fără bătăi de cap şi să nu laşi stresul să umbrească bucuria viitoarelor vacanţe. De aceea, am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile pentru a contura planul vacanţei perfecte:

Cauta destinaţiile potrivite

De obicei, primul pas atunci când planifici o vacanţă este alegerea destinaţiei. În prezent, ai oportunitatea de a alege dintr-o mulţime de destinaţii, aşa că cel mai uşor mod de a o alege pe cea potrivită este să ţii cont de îţi place să faci. Dacă te atrag peisajele exotice, plajele care îţi tăie răsuflarea şi liniştea, atunci poţi opta pentru insule faimoase, precum Bali, Madagascar sau Seychelles. Pentru momentele în care vrei să descoperi noi culturi şi să vizitezi locaţii spectaculoase, îndreaptă-te către oraşe vechi, fie din Europa, fie de pe alte contintente.

De asemenea, poţi alege destinaţia de vacanţă în funcţie de sporturile pe care le practici. Spre exemplu, dacă îţi place să skiezi, vei găsi oferte de concediu în staţiuni unde poţi practica acest sport, fie în străinătate, fie la noi în ţară.

Advertisement

Înainte de a începe să cauţi destinaţia ideală de vacanţă, conturează câteva caracteristici esenţiale ale concediului. Cât de mult timp vrei să petreci pe drum? De ce buget dispui? Astfel de întrebări sunt foarte importante atunci când cauţi destinaţia perfectă pentru nevoile tale.

Internetul îţi poate fi şi el de ajutor. Găseşti o mulţime de idei şi sfaturi din zona de travelling pe reţelele sociale, dar şi pe bloguri dedicate subiectului.

Alege cel mai comod mijloc de transport

În ziua de astăzi ai o mulţime de mijloace de transport din care să alegi, ceea ce este minunat. Totuşi, cum faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale? Iată cele mai populare mijloace de transport şi avantajele acestora:

Avionul. Există anumite destinaţii unde avionul este singura formă de transport disponibilă. Să zicem că îţi doreşti o vacanţă exotică, o vizită în Statele Unite ale Americii sau în Japonia. În astfel de cazuri, avionul este singura soluţie. De asemenea, avionul poate fi util şi pe distanţe scurte, deoarece îţi asigură un drum rapid şi te ajută să economiseşti timp şi energie. Ce dezavantaje are acest mijloc de transport? Ei bine, dacă ai rău de avion sau fobii ce au legătură cu zborul, atunci este o idee bună să te îndrepţi către alte opţiuni dacă ai ocazia.

Advertisement

Maşina. Dacă este vorba despre destinaţii din Europa sau de la noi din ţară, atunci maşină poate fi o alegere viabilă. Costurile reduse reprezintă cel mai mare avantaj al acestui mijloc de transport, comparativ cu altele. De asemenea, dacă alegi să mergi în vacanţa cu maşina, poţi controla programul şi itinerariul mai uşor.

Motocicleta. Pe distanţe scurte, motocicleta poate reprezenta o opţiune şi încă una foarte rapidă. Totuşi, trebuie să iei în considerare şi chestiuni ce ţin de siguranţă. Echipamentul moto şi accesoriile pentru motocicleta esenţiale nu trebuie să lipsească. Vei avea nevoie de căşti de motocicletă de calitate, dar şi de echipament de protecţie. Atât şoferul, cât şi pasagerul au nevoie de căşti de motocicletă, indiferent de viteză, vreme sau alte condiţii. Este o idee bună să alegi căşti de motocicletă de la branduri cu reputaţie, pentru siguranţa ta şi a celor dragi.

Nu numai căştile de motocicletă sunt importante atunci când pleci la drum lung, ci şi traseul pe care îl alegi şi modul în care conduci.

Citeşte review-urile

Internetul poate fi cel mai bun prieten al tău când vine vorba de planificarea vacantelor. Există zeci de platforme cunoscute unde poţi vedea detalii despre hoteluri, restaurante sau diverse atracţii turistice. Cei care au fost deja în respectivele locaţii pot lăsa recenzii sau review-uri, iar tu să le foloseşti ca puncte de reper atunci când planifici o vacanţă.

Review-urile nu trebuie tratate ca literă de lege, deoarece fiecare este diferit şi are propriile sale păreri. Totuşi, le poţi folosi pentru a-ţi face o idee despre servicii, condiţii şi alte detalii care te interesează.

Există soluţii pentru a programa călătoriile fără să te stresezi prea tare, însă este important să acorzi atenţie tuturor detaliilor. Începe prin a alege destinaţia pe care ţi-o doreşti şi ţine cont de durata concediului, de buget, de climă, dar şi de situaţia politică a locului în care vei merge. Mai apoi, optează pentru mijlocul de transport potrivit şi continuă planificarea prin a alege cazare, opţiuni de masă, dar şi activităţi extra.

Advertisement

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate